Melodifestivalen i Sandviken släcktes av en överdos normalstörning – Kalle Moraeus, Andreas Johnson och Glada Hudik är friade från misstankar

Melodifestivalen från Sandviken började så bra, men slutade i en fet besvikelse. De artister jag sett mest fram emot att se dök aldrig upp på skärmen. Jag tittar nämligen på nätet, och sändningen bröts precis när man fått veta att Eric Saade gått direkt till finalen. Svt uppdaterade hemsidan för att lägga in en ny rubrik, och Dennis och jag utbytte sms om vilka killar som var snyggast när det blev tyst och svart i rutan.

Livesändning på svt.se, med felmeddelande: "Den här videon är inte tillgänglig"

Via twitter får jag veta att Andreas Johnson också går till final, och den låten hade jag väl klarat mig utan en andra omgång, så det är ingen förlust. Men de där som jag verkligen ville se hann jag inte få en skymt av innan det slocknade: Glada Hudikteatern. Till Eftersnack är i alla fall sidan uppe igen, och man fick se några sekunder från repetitionen och en kort intervju, och av det lilla jag hör är de bra.

Måns Zelmerlöv och Theresia Widarsson och Ellinore Holmer från Glada Hudikteatern

Måns Zelmerlöv och Theresia Widarsson och Ellinore Holmer från Glada Hudikteatern Foto: svt

Frustrerande är bara förnamnet. För även om Pauline och Kalle Moraeus med Orsa Spelmän var skitbra och även Eric Saade var helt okej, så var det ändå Glada Hudikteatern jag hade sett mest fram emot att få höra. Samtidigt är jag medveten att risken är överhängande att de blir sönderkramade bara för att de som är med är utvecklingsstörda. Sören Olsson twittrar att han vill rösta på dem, och han är inte ensam. Twitter fylls av tweets om att man borde skicka Glada Hudik direkt till Oslo, och motreaktionerna låter inte vänta på sig.

Fredrik Westerlund:

“Ni dissar allt som rör sig i 80 minuter och blir sen lyriskt tysta inför folk med Downs? Det om nåt är hånfullt.”

Micke Kazarnowicz:

“Vad är dealen med att de största freaksen i Hudikteatern var något slags fond för de som kunde passera som normalstörda?”

Visst finns alltid risken där att det är så det blir. Jag har alltså inte hört uppträdandet, men jag gissar att en hel del tänker att oavsett hur det låter så är det så fint att utvecklingsstörda “får vara med”, om man säger det så. Jag är övertygad om att många aldrig skulle rösta på dem, egentligen, ifall det hade gått. Det är något man säger bara, och det oavsett hur bra de sjunger.

En normalstörd artist är aldrig normalstörd. Hen är bara artist, precis som en vit president aldrig är vit, utan bara president. Kalle Moraeus är dyslektiker. Andreas Johnson har spetsfot. Petra Mede, fjolårets programledare som Christine Meltzer drev med, har en ryggskada. Alla tre passerar som normon och slipper i alla fall bli gullade med för det.

Tystnaden när sändningen bröts var en besvikelse, men reaktionen på Glada Hudiks uppträdande var väntad. “Den här videon är inte tillgänglig” stod det efter att sändningen slocknat – men tillgänglighet börjar i folks huvuden. Hotet mot Melodifestivalen, som Dolph Lundgren ränner runt för att eliminera, kanske egentligen är den där tillrättalagdheten. Kanske var också anledningen till att sändningen slocknade en överdos av normalstördhet.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Funkispolitik, Kultur och media, Politik, Psykologi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Melodifestivalen i Sandviken släcktes av en överdos normalstörning – Kalle Moraeus, Andreas Johnson och Glada Hudik är friade från misstankar

 1. Susanna says:

  Det här är bara en gissning från min sida, men jag tror att Meltzer blev retad för sina stora tänder rätt så mkt när hon gick i skolan, och nu får hon lite revansch av att imitera kändisar och driva med dem. Dessutom så tycker jag (efter att bara ha sett en deltävling) att Petra Mede var roligare än vad Christine Meltzer är som programledare. Det var tråkigt att du missade Glada Hudikteaterns framförande, men om du har tur så finns det säkert nån ute i sajberspejs som har bandat kvällens Melodifestival och som vill dela med sig av den till dig. 🙂

 2. Nikki says:

  Kvällen var en enorm besvikelse :<
  Men mellanakterna var helt sjukt kul! 😀

 3. Nikki says:

  Åh tack :3 Jag blev sjukt glad när hudik-teatern sjöng!

 4. 3pa2 says:

  Trodde att det fortfarande handlade om en tävling i melodier och inte i artister!

 5. Pingback: Var det Melodifestivalens fel att jag städade idag? « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *