Är kärlek eller döda djur olämpliga på Youtube?

Min bästa vän Dennis berättade att han blivit nästan-censurerad av Youtube. Någon har flaggat hans video till Boy Loves Boy, så den är märkt med “This video may not be suitable for minors”. Den är alltså inte lämplig för minderåriga. När Dennis berättade det för mig via sms kunde jag nästan höra honom skratta. De har inte plockat ner videon eller så; den är fortfarande tillgänglig. Det enda som har hänt är att de har försett den med en varningstext. Jag antar att det betyder att någon som kanske har ett horn i sidan till Dennis har anmält den, och att Youtube själva inte har tittat på den än, utan att det sker automatiskt.

Boy Loves Boy

Såhär säger Youtubes riktlinjer om vad som är tillåtet och inte:

 • YouTube ska inte användas för att sprida pornografiskt eller uttryckligt sexuellt innehåll. Om den här beskrivningen överensstämmer med ditt videoklipp ska du inte lägga upp det på YouTube. Vi arbetar i nära samarbete med brottsbekämpningsorgan och anmäler utnyttjande av barn. Besök vårt Säkerhetscenter och läs om hur du skyddar dig på YouTube.
 • Lägg inte upp videoklipp som visar hemskheter som djurmisshandel, drogmissbruk eller bombtillverkning.
 • Våldsskildringar eller omotiverat våld är inte tillåtet. Lägg inte upp ett videoklipp som visar hur någon skadas. attackeras eller förödmjukas.
 • YouTube är inte till för att chockera. Lägg inte upp obehagliga videoklipp med olyckor, döda kroppar eller liknande.
 • Respektera upphovsrätten. Lägg bara upp videoklipp som du har skapat eller som du har tillåtelse att använda. Du ska alltså inte lägga upp videoklipp som du inte själv har skapat och inte använda innehåll som någon annan äger upphovsrätten till i dina videoklipp utan tillstånd. Sådant innehåll kan vara låtar, delar av upphovsrättsskyddade program eller videoklipp som andra användare har skapat. Om du vill veta mer läser du våra Upphovsrättstips.
 • Vi uppmuntrar yttrandefriheten och försvarar allas rätt att uttrycka impopulära åsikter. Men vi tillåter inte hat eller hets (sådant som attackerar eller hånar en skyddad grupp på grund av ras eller etniskt ursprung, religion, handikapp, kön, ålder och sexuell läggning/könsidentitet).
 • Vi har nolltolerans mot förföljelse, hotfullt uppträdande, hot, trakasserier, integritetskränkning eller avslöjande av andra medlemmars personuppgifter. Ertappas du med sådant kan du bli avstängd från YouTube för all framtid.
 • Ingen gillar skräppost. Skapa inte missvisande beskrivningar, taggar, rubriker eller miniatyrbilder för att öka antalet visningar. Det är inte okej att lägga upp stora mängder oönskat eller upprepande innehåll utan någon särskild mottagare. Detta gäller även kommentarer och privata meddelanden.

Videon är superbögig och animerad, och berättelsen är: Pojke möter pojke, och de blir kära. Den ena pojkens mamma får veta och blir rasande. Han blir så ledsen att han överdoserar tabletter som ett självmordsförsök, och när han vaknar på sjukhuset kommer både mamman och pojkvännen dit. Mamman förstår att hon har betett sig illa, och ber om ursäkt och de tre lever lyckliga i alla sina dagar.

Killarna i Boy loves boy (animerad film) pussas

Jag förstår omedelbart varför videon är barnförbjuden. Det är inte för att den innehåller hångel mellan två killar. Pussarna är totalt oskyldigt hångel, och youtube har sett värre saker än så.

Killarna i filmen hånglar, enbart iklädda kalsonger

Hånglandet slutar ju inte ens med en insinuation om att killarna har sex, utan den ena sover ovanpå täcket och den andra under, som värsta nattfrierierna på 1800-talet.

En av killarna sover under täcket, den andra ligger ovanpå täcket bredvid i dubbelsängen

Visserligen finns det ett självmordsförsök med i videon, men det sker ganska diskret och är inte alls blodigt och skrämmande, men inte heller glorifierande.

"Huvudpersonen" ligger på badrumsgolvet efter en överdos tabletter

Nej, jag vet varför videon är flaggad som olämplig för minderåriga.

“Lägg inte upp videoklipp som visar hemskheter som djurmisshandel”

“Lägg inte upp obehagliga videoklipp med olyckor, döda kroppar eller liknande”

Även om filmen är tecknad, så innehåller den bilder av döda kroppar i ett till synes väldigt glorifierande sammanhang. Det vidriga i den här filmen är ju att det ser ut som om den homofoba mamman har på sig en kavaj med pälskrage på festen i lyxvillan.

Mamman i filmen dansar på en fest, iklädd kavaj med krage och muddar av päls

För den som inte vet om det är även Dennis motståndare till “äkta” päls, så han skulle aldrig ha gett henne den jackan om det inte vore för att hon är ond. Jag minns inte vem det var, men någon hollywoodstjärna sa en gång att hon bara bar päls om hon skulle spela en karaktär som var elak och självisk, för det var såna egenskaper som pälsjackor passade till. Det är denna ondska som pälsjackor bär med sig.

Pälsjackor orsakar kanske inte homofobi, men de är döda djur – om än tecknade, i det här fallet. För det måste ju vara mammans onda uppsyn som är det mest obehagliga i hela filmen?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Djur, HBTQ, Internet, Kultur och media, Regnbågsidoler, Relationer and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Är kärlek eller döda djur olämpliga på Youtube?

 1. Mellanvärld says:

  Det kanske var den homofoba mamman som anmälde. 😉

 2. MarySaintMary says:

  Det är faktiskt extremt störande att de flesta videor som innehåller enkönat pojkhångel får den flaggningen! (Jo, eh, host, jag har kollat på några sådana…) Det innebär att man inte kan titta på dem om man inte har ett konto på Youtube och därmed kan verifiera att man är över 18.

 3. Kimberly says:

  Jag antar att det betyder att någon som kanske har ett horn i sidan till Dennis har anmält den

  Fast det behöver ju inte vara någon som har ett horn i sidan, jag ser inget som skulle göra den “barnförbjuden” men den genomsnittlige homofoben brukar kunna fantisera ihop nästan vad som helst.

  Jag var tvungen att se den två gånger för att hänga med i handlingen (men så är jag ovanligt trög just nu av olika skäl)

  Först tänkte jag helt OT “wow, ser ut som mycket har hänt sen jag spelade Sims sist, man kanske skulle skaffa Sims 3”-

  Sen tänkte jag att det ser himla kallt ut för honom som ligger ovanpå täcket sådär lättklädd.

  Men jag håller med om att den homofoba modern med hennes jacka smyckad med dött djur är otäck och måste vara orsaken till censureringen.

Leave a Reply