Timoteijhö och Darin sliskig som melass – är Melodifestivalen en häst?

Timoteij: Duktiga Dixie Chicks-lookalikes med fioler, dragspel, rågblont hår och beige klänningar som hämtade ur en postorderkatalog. En söt låt, glada tjejer, inget större fel. Lite synd att de aldrig ens kommer till Andra Chansen, tänkte jag. Så fel jag hade. “Kom” fick flest röster och gick direkt till Globen. Deras lagomsträva medelglansiga blålilablå krossade sammet är egentligen inte riktigt min smak, men de är i alla fall mer min smak än Darins blyertsblå sockermelass. Trist och översöt och mjäkig. Huva.

 • Alcazar: Glöggdränkta russin.
 • Johannes Bah Kuhnke: Rent salmiakpulver blandat med citronsyra.
 • Elin Lanto: TENS-apparat.*
 • Erik Linder: Pepparmyntsiste.
 • Getty Domein: Sova ombord på ett tåg.
 • Timoteij: Mörk blålila krossad sammet.
 • Darin: Blyertsblått och sockermelass.
 • Crucified Barbara: Hemgjord vaniljglass som egentligen smakar mandelmassa och pistage.

Det var alltså de som gick vidare: Timoteij och Darin. Som ett slags practical joke, när det egentligen är självklart att Alcazars glöggmjuka russin och Crucified Barbaras glass som skulle ha gått direkt till Globen. Sockersöt melass och timotejhö – är Melodifestivalen en häst som måste matas?

***

*) För den som inte vet vad en TENS-apparat är: Det är en apparat som används för smärtlindring, som skickar strömimpulser i mycket låga doser genom kroppen, och får musklerna att rycka. Den luktar lite speciellt också, av klistret på fästplattorna. Och Elin Lantos “nakendräktiga” nummer triggar såna intryck hos mig.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Kultur och media and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Timoteijhö och Darin sliskig som melass – är Melodifestivalen en häst?

 1. Mellanvärld says:

  Men jag gillade ju “timoteijhöet”; och även Crucified Barbara.

 2. hallor says:

  “Nakendräktig”

  jag läste det som i att vara dräktig och blev lite förvirrad. ännu mer koppling till hästtemat?

 3. Mellanvärld says:

  “Rent salmiakpulver blandat med citronsyra” Uäck! 😛
  (gillar du verkligen glögg å russin?)

 4. meta says:

  JA Crucified Barbara var enda anledningen att överhuvudtaget titta på eländet för min del. Men så är jag väldigt svag för powerballader med 80-talsstuk. Och rösten. RÖSTEN!!!

 5. Paul Stjernberg says:

  Alcazar ? Du måste skämta. Låten var ju det sämsta jag har hört ifrån dem (har lyssnat på Alcazar sedan de var den ursprungliga trion Andreas-Tess-Annikafiore). Crucified Barbaras låt var ju bara trist, Heats låt är mycket bättre.Erik Linder borde ha gått till Andra Chansen, när jag såg honom så tänkte jag på en ung Ted Gärdestad. Darin har framfört bättre låtar även om den här var OK.

 6. Jah Hollis says:

  Jag antar att de flesta röstar på Darin för att de tycker att han är söt/snygg. Jag hörde låten på radion och det var en enda lång, utdragen gäspning. Mediokert är bara förnamnet.

  • Jag tror det ligger något i det. Låten i sig är inte mycket att ha, och inte framträdandet heller. Hade det varit en mindre tjej-och-bög-tjusare som sjungit hade den åkt ut direkt.

 7. Timoteijs låt var helt underbar, den enda som stack ut. Satt och somnade nästan av tristess under de andra bidragen när denna låt plötsligt började. Äntligen, den första låten i årets tävling som är riktigt bra! rytmen, melodin, de mäktiga trummorna, tjejernas utstrålning… Denna låt går garanterat hem internationellt! Dessutom är det den enda av gårdagens låtar som man minns refrängen av dagen efter.

 8. Linn says:

  Vet du vad? Du får mig nästan att vilja titta efter flera års bojkottande bara för att se om våra känslor stämmer överens.

Leave a Reply