Peter Jöback är ett digestivekex – men bättre än Pernilla “Golden shower” Wahlgren

Anna Bergendahl ser ut som Marilyn Monroe, sjunger som en gudinna och har en bra låt. “This is my life” låter verkligen som om den kommer från hjärtat. Jag gungar mjukt i en trygg jättestor hängmatta. Hon var helt klart bäst i Malmö, så jag är jättenöjd med att hon gick till finalen.

Däremot hade jag velat se NEO ta plats nummer två i Globen, som istället gick till Peter Jöback. Missförstå mig rätt: Peter Jöback är ett digestivekex. De är jättegoda krossade och blandade med jordnötssmör och chokladsås i chokladglass – men de räcker inte som det är. Han är lite salt, lite söt och känns knaprig och nyttig och passar utmärkt en tisdag, men är inte riktigt det man vill ha en lördagskväll. NEO, däremot, med sin lockiga röst och sin androgyna stil är bubbelplast. Man kan aldrig, aldrig, aldrig få för mycket bubbelplast. Så det så.

Artisterna i Malmö

 • Sibel: Apelsinmarmelad.
 • Py Bäckman: Kapsylrassel.
 • NEO: Bubbelplast.
 • Lovestoned: Inplastade metallgem.
 • Anna Bergendahl: Jättestor hängmatta.
 • Pernilla Wahlgren: Eh… Hur ska jag säga det här? “Golden shower”.
 • Noll Disciplin: Gamla sudd.
 • Peter Jöback: Digestivekex.

Nu gick det som det gick: Bergendahl och Jöback gick direkt till Globen, NEO och Pernilla Wahlgren till andra chansen.

Apropå Pernilla Wahlgren försökte jag verkligen att komma på ett fint sätt att formulera mig, som inte lät så elakt, men jag hade ju tyvärr bestämt mig på förhand för att vara ärlig med vilka sinnesintryck jag faktiskt får. Jag styr inte min synestesi, och låten stinker verkligen ägglossningskiss. För den som inte vet vad det betyder så är det ett kiss som luktar som ett mellanting mellan vanligt kiss, brakfisar och äckliga mediciner. Det blir liksom inte lättare att förtränga sinnesintrycket när det helt plötsligt sprutar guldfärgad konfetti över scenen. Jag må ha världens mest störda hjärna, men för mig är det bara en enda lång kisspaus – på scenen.

Veckans mest otäcka – på samma nivå som kissregnet – är nog Dolph Lundgrens läderbög. Huva. Jag tror jag kommer att ha svårt att se åt någon som ens andas “straight-acting” igen. Dolph var så oerhört mycket snyggare förklädd till småtjej. Veckans bästa är däremot skämtet om schlagerbäbisen som kan födas närsomhelst; någon upphovsman som ska bli förälder – och som Måns säger “Om det blir en flicka ska hon heta Christer”. Eftersom jag har varit med på ett hörn och slagits för att slippa könsbundna förnamn så är det där antagligen det närmaste jag kommer att vara med i Melodifestivalen.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

This entry was posted in Bilder, Genus, HBTQ, Könade namn, Kultur och media, Regnbågsidoler, Trans* i media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Peter Jöback är ett digestivekex – men bättre än Pernilla “Golden shower” Wahlgren

 1. hallor says:

  satt och väntade på det här! 😀

  gillade Neo framförallt visuellt. låten i sig var lite för intetsägande catchy, men hittade myspacesidan och gud vad söt människan är http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=197376033&albumId=178269

  eller som jag sa till en vän – Neo är så snygg hen skulle kunna vara ftm.

  gillar namnet också. könsneutralt och fint.

 2. Mellanvärld says:

  Gillade också NEO.

 3. Paul Stjernberg says:

  Anna Bergendahl var bäst, Peter Jöback sjöng bäst men låten var medelmåttig. Att Neo gick vidare istället för usla Noll disciplin gjorde mig uppriktigt glad.

 4. Susanna says:

  Jag störde mig massor på Neo, främst för att han var som en sämre kopia på Mika. Om låten hade varit bra så hade det inte gjort så mkt, jag brukar gillar när killar sjunger i falsett, men den här låten minns jag inte ens hur den gick.

 5. Susanna says:

  Just ja, Anna var oxå bra, hon var nog den första tjejen i årets Melodifestival som inte sjöng falskt en enda gång. 🙂 Och Peter Jöback kan ju inte sjunga falskt ens om han vill, men hans låt var rätt så trist tycker jag. Men nåt som var jävligt scary med Peter J är att han med sitt lite längre hår som han har nu är sjukt lik min pappa! Alltså som min pappa såg ut på 70-talet. Tänk om Peter Jöback är min okända halvbror. 🙂 🙂

 6. Pingback: Armageddon will not be twitterized « trollhare

 7. pärlbesatt says:

  Hihi, kan inte låta bli att berätta vad min sistfödda kom in och sa när jag låg i badet.

  – “Mamma, jag tror knappt att det är sant att jag säger det här, men Pernilla var bäst.” Så låtsaskräktes hon i toan. En stund senare kom hon in igen och sa att det inte betydde att nåt av det hon hört hade varit bra. Ordningen återställd alltså.

  Gällande Pernilla är det så att vi vrider oss i plågor när hon nutrissar sig i reklampausen. Båda två, lika plågade. Kan inte säga vad det är med henne som är så vämjeligt heller, det ÄR bara så.

  • Jag kollar extremt lite på tv, men tom. jag har sett den där Garnier Nutrisse-reklamen. Själv tycker jag inte att det är Pernilla som är det stora problemet i den, utan själva reklamen. För mig är hon liksom fortfarande Picadilly Circus, och jag har svårt att komma över att hon är så extremt äppelkäck numera.

 8. degbunke says:

  Själv har jag oerhört fruktansvärt innerligt svårt för Jöback som artist, och i synnerhet sen han totalförstörde Depeche Modes “Somebody” nyligen. Men hans jacka på bilden var inte dum, den kan jag ta! XD

  (hans Melodipestivallåt har jag dock inte hört eftersom jag bojkottar tillställningen helt i år.)

 9. Pingback: Jessica Andersson eller Pernilla Wahlgren? Nej, jag vet vilka som vann! « trollhare

 10. Pingback: Mellofinalisterna finner sina hem « Port Freedom

 11. Pingback: This is your life, Anna Bergendahl « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *