Världen behöver fler amandor! Del II

Tre timmar på ett café fullt med folk är egentligen en evighet för mig. Tre timmar med Amanda Brihed är alldeles för kort tid. Jag får påminna mig om att det faktiskt bara är andra gången vi ses IRL. Jag får påminna mig om att det är en annan miljö än online, så man kanske inte alltid kan prata lika fritt. Men med Amanda så kommer orden ändå, och jag behöver inte tänka på att försöka låta bli att nämna saker som kan tänkas outa henne. Hon är öppen och självklar.

Vi pratar relationer, vi pratar drömmar och vi pratar det som är just nu. Efter ett tag upptäcker jag att jag faktiskt ser henne i ögonen. Jag som alltid brukar läsa på läpparna för att överhuvudtaget hänga med. Det bara flyter på.

Vi pratar utförsäkringar, sexköpslagen och partipolitik. Vännen Amanda förvandlas till aktivisten Amanda, och hon kommer i något som liknar mitt föreläsar-mode. Det vi inte diskuterar är transpolitiska sakfrågor, eftersom vi redan vet att vi håller med varandra där, men däremot representation. Amanda är den första öppna transsexuella att stå på en riksdagslista i Sverige. Jag säger att det är synd att det är just för Folkpartiet, för annars skulle jag blogga järnet för att få henne in i riksdagen.

Efter en stund säger hon att hon bara svamlar när hon pratar politik, för hon vet inte vad hon säger, enligt henne själv. Det är inte svammel; det är en naturbegåvning.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Kroppstankar, NPF, NPF-hantering, Överlevnadshandbok, Personligt, Psykologi, Relationer, Social fobi, Social inkompetens and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Världen behöver fler amandor! Del II

  1. morpheo says:

    Håller med; Amanda är cool – och det är jävligt synd att det är flockpartiet som gäller ;P

Leave a Reply