Jag fungerar med människor – men JAG fungerar inte särskilt bra BLAND människor

Jag måste ändra min standardförklaring till varför jag inte gör ditten eller datten.

Det duger inte längre att säga

Jag fungerar inte med människor

för det gör jag.

Jag fungerar MED människor – men JAG fungerar inte särskilt bra BLAND människor.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in NPF, NPF-hantering, Överlevnadshandbok, Personligt, Psykologi, Social fobi, Social inkompetens, Språk and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Jag fungerar med människor – men JAG fungerar inte särskilt bra BLAND människor

 1. rose.marie says:

  Hej
  Mitt namn är Rose-Marie röös och jag läser på Mittuniversitetet till lärare. Jag har under min verksamhetsförlagda utbildning stött på barn som i stort sett gjort sig transparanta för att slippa hamna i mitt punkt och dom pratar varken med vuxna eller barn, när man sedan springer på dom i andra sammanhang så kan dom komma sprudlande glada och med höga röster. Jag har även tyvärr sett hur barnen bemöts som konstiga avvikande och irriterande, barn som blir tvingade att prata i grupp . Nu vill jag veta hur man ska bemöta och hjälpa dessa barn till självhävdelse att synliggöra det osynliga utan att kränka eller ställa för höga krav och utan att stöpa alla barn i samma form. Alla barn vill inte höras eller synas lika mycket men alla barn behöver bekräftelse. Jag brinner verkligen för att jag i mitt framtida yrke ska kunna möta barn på bästa möjliga sätt. Du får gärna sprida detta vidare till andra som du tror kan svara på mina frågor .
  Alla svar kommer att behanlas med stor konfidelitet/ fullständigt anonymt
  Mvh Rose-Marie Röös
  ps hoppas på svar snarast 🙂

  Du som är anhörig eller har SM , har ni fått stöd av förskolan skolan och hur har stödet sett ut?
  Vad eller vad har varit jobbigast som anhörig eller om du har SM ?
  Hur skulle du vilja att stödet såg ut ?

  Om ni inte vill svara här så maila mig på Mysnos@spray.se

  Tacksam för alla svar

  • Åh, en bra fråga. Tyvärr har jag inga bra svar att ge, och jag kan inte så mycket om SM egentligen. Däremot har jag min egen teori om vad som hjälpt mig: Att inte hänga upp sig på att försöka lösa situationer som inte fungerar så bra, utan förstärka det som fungerar – och försöka lära sig vad som fungerar då. Men det är mitt perspektiv, som vuxen med självdiagnosticerade SM-liknande problem. Att möta barn som har såna svårigheter är en annan sak.

   Önskar jag hade några råd, men det har jag inte. Men du har sett den här sidan va?

   http://www.selektivmutism.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *