Storebror ser dina könsorgan – Del II

Dagarna efter avslöjandena om “Jihad Jane”, eller Colleen LaRose som hon egentligen heter – den blonda amerikanska hemmafrun som blev islamistisk terrorist och skulle mörda den svenska konstnären Lars Vilks för hans teckning av Mohammed som rondellhund – kommer EU med ett förslag om att utreda möjligheten till en gemensam lag som reglerar nakenscanning på flygplatser.

Jag förstår att för de som uppfattat “terrorist” som synonymt med “antingen en svartmuskig man med långt skägg och turban, eller också en man eller kvinna i burka”, så är det en chock att få veta att det även kan omfatta en person som ser så västerländsk – nästan svensk – ut. Den tiden då man omedelbart misstänkliggjorde varenda människa som inte var vit  lagomsekulariserad västerlänning samtidigt som man släppte ombord horder av människor med spritflaskor i glas – potentiella brandbomber och stickvapen i en och samma taxfreekasse – är över.

I Manchester, där det redan finns scanners installerade, blev en kvinna nekad att boarda planet eftersom hon vägrade gå igenom kroppscannern. Hon hänvisade till medicinska skäl, men media har såklart tagit fasta på att hon även var muslim och skulle resa till Pakistan. Nej, man får inte hänvisa till några skäl alls; alla måste bli scannade – och saker och ting syns. Binders som håller brösten intryckta på transkillar och bröstproteser på kvinnor av alla de slag, behåar under kläderna på män och kvinnor och andra, tejpade, hoptryckta och undanstoppade kukar på personer som uppfattas som kvinnor och penisproteser eller avsaknaden av kukar på personer som uppfattas som män. Och så vidare.

Jag anser fortfarande att det är en kränkning av den kroppsliga integriteten, och jag är orolig att det kan komma att leda till dels att transpersoner blir outade i onödan – med alla risker det kan innebära – och dels att det öppnar för ännu mer trakasserier från säkerhetspersonalen.

Däremot har jag bestämt mig för hur jag ska göra nästa gång jag flyger från Heathrow: Min penisprotes får stanna hemma, eller i det incheckade bagaget, och jag får hoppas att min binder inte ser märkligare ut än vilken undertröja som helst. Jag vill helt enkelt inte riskera att de ser något ovanligt runt mitt skrev, associerar till kalsongbombaren, och tar in mig för kroppsvisitering. Då får de hellre se att jag är en man med en väldigt liten kuk.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Intersexualism, Könsidentitet, Politik, Relationer, Sexism, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Storebror ser dina könsorgan – Del II

 1. rasmusamanda says:

  Dina skäl att vara emot är väldigt bra, men högst troligen inget bra argument för att stoppa införseln av det här.
  Vad folk däremot inte verkar tänka på är att risken för cancer faktiskt ökar en liten aning varje gång man röntgas. Tandröntgen en gång om året och en bruten arm någon gång är ingen fara, men vad händer med människor som i arbetet flyger varje månad? 24 röntgningar på ett år, vad gör det med en människas celler? Och människor som redan har cancer, kan de få läkarintyg på att de inte bör gå igenom röntgen kontrollen?

  • Ja, det tänkte jag på när jag precis postat inlägget. En människa som har haft cancer och genomgått strålbehandling tidigare i livet ska absolut inte utsättas för strålning i onödan, och det här känns väldigt mycket som just onödig strålning…

 2. Kristina Johansson says:

  Det måste vara något fel på mig som inte stör mig av integritetskränkningar av något slag. Ja, i alla fall inte när det gäller övervakning. Polisen får gärna upprätta ett statligt DNA register för att lättare kunna hitta våldsbrottslingar, enligt mig.

  Jag anser att den kränkning man utsätts för genom bevakning, registrering osv, är en fjärt i rymden i jämförelse med den kränkning som det innebär att bli utsatt för ett våldsbrott eller ett terrordåd.

  Sen accepterar jag att andra människor har andra åsikter, men jag förstår inte riktigt hur man kan tycka att rätten till integritet är viktigare än rätten att slippa dö i ett terrordåd.

  Jag menar, hade säkerheten varit bättre på flygplatser hade 9/11 dådet aldrig inträffat.

  Sen är det jätteviktigt att de personer som utför övervakningen är utbildade och visar respekt för de olikheter de stöter på. T.ex. att de vet att det finns transpersoner och cispersoner som har olika proteser etc. Samt att de givetvis är diskreta.

  • Problemet är väl väldigt mycket det att man för det första hela tiden ligger steget EFTER terroristerna, och dessutom så har det varit väldigt godtyckligt vad man letar efter. Jag menar: Efter att skobombaren greps så röntgar de alla skor på Heathrow, fortfarande. Men hallå? Det är väl ändå inte som om terroristerna tänker gömma bomber i skorna igen, de gick vidare till kalsonger. Nästa gång kanske det är behåar, som faktiskt är väldigt praktiska ställen att gömma saker på…

 3. Ylva says:

  Den här nakenscanningen påminner om när alla fick indragna privilegier i skolan för att några misskötte sig. Dessutom är det väl omtvistat om det tillför så värst mycket säkerhet? Jag tror nog att jag, till skillnad från Kristina, tar risken att bli utsatt för brott, till förmån för min personliga integritet. Vem vet när det som jag kallar normalt blir brottsligt?

 4. Jag håller med dej Immanuel. Nu har det gått för långt. Vi får göra som på 60-talet; Ut och protestera!!!!

 5. Jonatan says:

  -“Those who sacrifice essential liberties to obtain temperarily security, deserves neither and will loose both”
  Benjamin Franklin

  -“Terrorism is the best political weapon
  for nothing drives people harder
  than a fear of sudden death.”
  Adolf Hitler

  Tror ni verkligen fortfarande på den konspirationsteorin att 19 kapare (vilka 8 har visats fortfarande är vid liv) med kartongskärare lyckades ta över 4 plan och träffa 3 av sina mål? och dessförinnan klarade av att få världens största militärmakts luftförsvar att hålla sig undan? (Cheney som under 9/11 var högsta ordergivaren för NORAD, beordrade stridspiloterna att inte flyga i närheten av och hindra de kapade planen ; http://www.prisonplanet.com/911/norad.htm)
  och att de påstådda kaparna även hade så ofantligt tur att få 3 skyskrapor att rasa samman i FRITT FALL? än fast det, som vi vet, bara var 2 plan som träffade målen! Kolla upp WTC 7…

  De personerna som fortfarande tror på den officiella lögnen (Kristina Johansson bl.a) borde verkligen se Loose Change 2nd Edition (finns med svensk text på google videos) och/lr Terrorstorm!

  Det har också kommit fram att forskare har hittat högteknologiskt sprängmedel, nano-termit, i resterna från tornen… de uppskattar att det var så mycket som 10-100 ton av det ämnet planterat i byggnaderna. Detta fynd är det än så länge tydligaste beviset på att det rörde sig om en kontrollerad rivning…

  Niels harrit on Nano- thermite : http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o

  Det är nu över 1 100 arkitekter och ingengörer som inte heller tror på regeringens lättköpta förklaring att tornens stålstruktur smälte samman p.g.a jetbränslet (vilket är 500 grader lägre värme än det som krävs för att få stål att börja smälta) och att det var den enda orsaken till tornens kollaps. De kräver nu liksom en alltmer stigande mängd människor runtom världen, en ny undersökning om vad som egentligen hände den dagen :

  http://www.ae911truth.org/

 6. Det här är inget forum för konspirationsteoretiker.

Leave a Reply