This is your life, Anna Bergendahl

Jag hade två favoriter inför kvällens final i Melodifestivalen: Salem al Fakir och Anna Bergendahl. I början såg det rätt mörkt ut för båda när de utländska jurygrupperna delade ut sina poäng. Det var alldeles för mycket Ola och Eric Saade och Darin. Men så, under de svenska jurygruppernas poängutdelning, seglade Salem upp i täten. Anna var inte långt efter, och när tittarnas poäng delades ut så kom Anna igen – hon gick om och vann hela rasket.

This is my life på Youtube

Mina synestetiska intryck av This is my life är att gunga i en stor hängmatta, och det står jag fast vid. Jag kände verkligen rytmen av att gunga mjukt – och det ska komma från mig som är taktlösheten personifierad i dubbel bemärkelse. Man kan gunga hur högt och vilt som helst, men ändå är man trygg och ombonad. Malena Ernman ifjol var pudersnö; Anna Bergendahl är en hängmatta.

Jag vet inte om den går hem i Europa, och som vanligt hörs en del röster om att det var fel låt. Sånt hör till traditionen ju. Min hjärna kan säga att Salem – med eller utan Björn Gustafsson – skulle haft en aningen bättre chans i Oslo, men Anna Bergendahl är helt enkelt fantastisk. Det spelar faktiskt ingen roll, för jag tänker med hjärtat och inte med hjärnan.

Något inom mig går sönder när jag hör This is my life, för det kommer vatten från mina ögon. Min tårlöshet är botad, tack vare Anna Bergendahl. Det var länge sedan.

Tack.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Kultur och media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to This is your life, Anna Bergendahl

 1. Mellanvärld says:

  Trasig YTlänk (WP som buggar? (eller din hjärna 😛 ))

 2. Jag är inte heller säker på att den kommer göra succé i Eurovision i Oslo, men låten berör i all sina enkel och styrka, rösten berör med sin alldeles egna karaktär. Och Anna utstrålar äkthet. Och frågan är om det inte berör fler än inom Sveriges gränser. Det får tiden utvisa. Jag är glad att hon vann i alla fall.

 3. Tobias says:

  Jag tror inte den kommer nagon vart i ESC. Jag ar besviken. Det ar verkligen en dussinballad med en alltfor trist sangerska. Men det ar forsta gangen pa lange som vi skickar nagon som ar sot nog att vinna ytliga poang.

  Forhoppningsvis racker det till att komma till finalen iaf. Det tror jag att den fixar. Men mest for att det ar sa fa bidrag det har aret…

  • Frågan är, tycker jag: Är det viktigaste att skicka en låt som man gillar, eller en låt som man tror att andra gillar? Jag har något fel i huvudet som gör att jag inte begriper mig på det där med att tävla, alls.

 4. Jag har lyssnat på henne idag, flera ggr. och jag tycker den blir bättre och bättre för varje gång. Men om den kommer någonstans i täten i Europa är en annan sak…

 5. Josef Boberg says:

  “…men Anna Bergendahl är helt enkelt fantastisk… …Min tårlöshet är botad, tack vare Anna Bergendahl. Det var länge sedan.”

  Jo… – Anna är fantastisk, verkligen… – och det spelar ju därför åt hållet NOLL roll hur det går i Oslo – därför att för den svenska musikfolksjälen ville ju ha Anna som vinnare i Sverige.

  Ifall det därutöver blir det en bra placering i Oslo – så blir det ju en bonus – men ingenting annat – som jag ser det i vart fall.

 6. kanjagkandu says:

  Så härlig beskrivning.. stämmer gott, att gunga i en hängmatta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *