Fina citat från Kristdemokraterna

Det är lätt att klanka nerSverigedemokraterna, för ingen vill samarbeta med dem – men desto svårare att kritisera ett parti som folk av någon anledning tar på allvar. Jag tänker inteModeraterna den här gången, utan Kristdemokraterna.

Inspirerad av den alldeles utmärkta debattartikeln om Sverigedemokraternas människosyn vill jag därför bjuda på ett urval fina citat från kristdemokrater. De uppdrag som står listade personer är de poster de har idag. Generös som jag är har jag uteslutit de kristdemokrater som faktiskt har lämnat politiken. Det är generöst eftersom det också oftast är de som stått för de värsta grodorna.

Vi kan börja med en som jag hittat själv, ur en radiointervju apropå kastreringstvånget för transsexuella och intersexuella:

– Det finns ju andra barn som far illa i samhället, till exempel till föräldrar som knarkar. Finns det andra grupper i samhället som inte ska få reproducera sig, om man tänker ur ett barnperspektiv?

– Absolut inte. Vi är ju självklart emot tvångssteriliseringar. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att man skulle gå tillbaka till en sån lagstiftning. Men det finns, som jag ser det, en viss skillnad i de här fallen eftersom det här är en del av en behandling.

– På vilket sätt är det en skillnad? Det här är ju ändå en grupp som ändå inte får reproducera sig.

– Det ligger inget tvång för någon i att byta kön, om jag säger så.”

Joakim Pettersson, 2009. Kristdemokrat och politiskt sakkunnig åt Göran Hägglund.

***

“Få grupper är så aktiva i sin politiska lobbyverksamhet som de organiserat homosexuella. Systematiskt och intelligent driver de politikerna framför sig. Och eftersom politikerna inte aktivt försöker analysera situationen blir de många gånger passiva statister i den politiska debatten om samlevnadsfrågorna. De organiserat homosexuella använder mycket medvetet olika ‘bräckjärn’ för att öka sitt ‘Lebensraum’, för den livsstil som är deras.”

Ingvar Svensson, 1992. Riksdagsledamot för Kristdemokraterna, ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i civilutskottet. Tog sedan tillbaka uttalandet, som han kallade “idiotiskt”.

***

“Homosexäktenskap slår sönder grunden för hela familjerätten. […] Har man väl accepterat homosexäktenskap återstår inte längre några rationella skäl att inte tillåta månggifte – polygami.”

Alf Svensson, 1990. F.d. partiledare, Kristdemokraternas Europaparlamentariker, ordinarie ledamot i biståndsutskottet och ersättare i utrikesutskottet.

***

“Möjligheterna att sedan få gå ut i skolorna och propagera för den homosexuella livsstilen syns sedan inte långt borta. De flesta föräldrar fasar säkert för en sådan utveckling. Att våra barn under uppväxtåren, då könsidentiteten under vissa perioder är svag, i skolan ska kunna påverkas att tro att det kvittar vilken livsstil man väljer, är en utveckling som skrämmer. Det ska naturligtvis i skolor informeras om att vissa människor är eller har blivit homosexuella och att dessa har samma människovärde som alla andra, men att gå vidare och mer eller mindre värva nya människor till denna livsstil är en olycklig utveckling.”

Lars Lindén, 1993. Riksdagsledamot för Kristdemokraterna i Västernorrlands län.

***

“vad händer om man växer upp med homosexuella föräldrar och upptäcker att man tycker att homosexualitet är onaturligt?”

Daniel Liljeberg, 2001. Politiskt sakkunnig på regeringskansliet.

***

Efter ett påstående om att det finns mycket homofobi i Lycksele:

“Så länge de [homosexuella] inte säger något är de väl nöjda. Jag kan inte tolka det på något annat sätt. Sen gör vi inga särbehandlingar för homosexuella eller de som har andra sjukdomar. Jag vet inte ens om de finns. Jag lever ett normalt familjeliv och har aldrig diskuterat saken.”

Sven Olof Dahlgren, 2001. Kommunfullmäktigeledamot i Lycksele, ersättare i Kommunstyrelsen, ledamot i Socialnämnden och i Servicenämnden.

***

“Dessutom föreskriver vår kristet etiska grund en skepsis till en homosexuell livsstil, vilken vi i onödan inte vill utsätta våra barn för. Dessutom är den vetenskapliga grunden för att homosexualiteten skulle vara normal mycket svag. Till exempel har Charles W. Socarides framlagt teorin att homosexualitet är en pre-oidipal störning. Detta kan förklara varför så många av de manliga kända homosexuella öppet förklarar sin avsky för sina fäder. Så länge denna och andra teorier inte är vederlagda skall vi absolut inte i lagstiftning promota homosexualitet.”

“Vissa menar att [homosexualitet] är en störning som beror på framförallt då pappans pappa inte finns i hans liv eller han har dålig relation till pappan. Och det stämmer ju tycker jag rätt så bra, för jag har inte sett någon känd homosexuell ännu som har haft en bra relation till pappan när jag läser tidningar, men vart fall det spelar ingen roll så att det finns, man kan faktiskt hävda att detta är vetenskap inte fördom. Förstår ni?”

Om relationsvåld utövat av män mot kvinnor:

“Det finns kvinnor som är ragator och kvinnors makt utövas genom manipulation. Känner man ofta vanmakt tar det aggressiva testosteron-adrenalinstinna över. För män har ju svårare att tala om känslor”

Roger Fransson, 1997, 2001 och 1999. Förtroendevald kommunrevisor i Uppsala, kristdemokrat.

***

“Våld mot naturen. Det kommer aldrig någonsin att bli något positivt av att vi i sverige försöker göra något onaturligt naturligt. Det är att göra våld mot naturen, Naturen kommer att reagera tillbaka, vilket den redan har gjort. När kor får äta kadaver, det vill säga äta upp mjöl gjort på döda kor- vilket inte ingår i deras naturliga beteendemönster- då slår naturen bakut. När människan använder sexualiteten på ett onaturligt sätt – då slår naturen bakut. HIV och aids är talande bevis. Detta sprids mest via onaturlig analsex. På något sätt kommer naturen också att slå bakut om vi nu tvingar barn in i onaturliga familjeförhållanden, vilket blir fallet om de homosexuella får igenom sina adoptionskrav. Kristdemokraterna säger ett tydligt nej till homoadoptioner- för barnens skull.”

Elisabeth Grönlund, 2002. Kommunfullmäktigeledamot i Skellefteå för Kristdemokraterna, ersättare i landstingsfullmäktige i Västerbotten.

***

Apropå Åke Green-affären:

“Det är för mig obegripligt att så många välutbildade och intelligenta människor i beslutsposition kan ge efter så totalt för den lilla enprocentiga homolobbygruppen i Sverige!!!”

Pehr Ihlar, 2005. Ersättare i kommunfullmäktige i Vansbro.

***

Det här är alltså ett parti som sitter i riksdag och regering, vars ledare Göran Hägglund räcker ut tungan åt en motståndare mitt under debatten, och som svarat på frågan “ska man avråda homosexuella från att skaffa barn?” med:

“Avråda och avråda. Det är inte förbjudet och det händer. Men jag tror att det bästa för barnen är att växa upp med mamma och pappa. Det är eftersträvansvärt.”

Det här är också ett parti som Moderaterna, Centern och Folkpartiet inte tvekar att samarbeta med. Det här är bara några anledningar till varför jag anser att Kristdemokraterna är ett lika stort hot som Sverigedemokraterna – om inte större, eftersom de har en mer rumsren image.

***

För att förtydliga: Där det inte finns andra källor är det Fina citat från kristdemokrater som jag hämtat citaten från.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Barn och genus, Genus, HBTQ, HBTQ-historia, HBTQ-juridik, Internet, Könsneutrala äktenskap, Kroppspolitik, Kultur och media, Politik, Relationer, Sexism, Språk and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Fina citat från Kristdemokraterna

 1. Devin says:

  Det är inte utan att jag blir mörkrädd…

 2. MarySaintMary says:

  Sven Olof Dahlgren: “Jag vet inte ens om de finns. Jag lever ett normalt familjeliv och har aldrig diskuterat saken.” HAHA! Livrädd för att ens prata om homosexuella, livrädd för att bli förknippad med dem om han gör det. Gammal farbror?

 3. Kaia says:

  ORGANISERAT HOMOSEXUELLA.

 4. Anna says:

  TACK! Precis vad jag ansett i många år. KD är scary!

 5. Louie says:

  haha, fan vad kul om nån skulle använda alf svenssons 1990-groda för att styrka att det är helt logiskt med polygami! så himla klockren kommentar som skulle kunna användas till massa bra saker (om man bara tar sista delen). åh, jag vill starta ett parti nu och kicka kd:s ass!

 6. Ylva says:

  Förfulande omskrivningar
  “- Det ligger inget tvång för någon i att knarka, om jag säger så.”
  “…Har man väl accepterat hetroexäktenskap återstår inte längre några rationella skäl att inte tillåta andra typer av äktenskap.”

  Men åt det mer seriösa hållet så är det anmärkningsvärt att de anser att homosexualitet är en “livsstil” som man väljer. Håhå jaja. De har nog aldrig träffa någon som är homosexuell. Eller någon ensamstående förälder heller för den delen.

  • Ja, det får mig alltid att undra när de själva valde en heterosexuell livsstil. För det måste de ju rimligtvis ha gjort…

  • MiaM says:

   Eller…

   “Det ligger inget tvång för någon knarkare att gå på avvänjning, om jag säger så.” (tänk steriliseringskrav för att få gå på avvänjning)

   ”…Har man väl accepterat en religion återstår inte längre några rationella skäl att inte tillåta andra typer av religioner.” (Fotnot: vissa länder som försökt sig på socialism/kommunism har ju från statligt håll officiellt varit väldigt mycket ateister).

   • Nu ger du mig idéer. Undrar hur många hedningar det finns inom Kd. Jag vet ju att det finns en del tex. muslimer, så man måste inte vara kristen. Och ärligt talat tycker jag att jag lever så mycket mer enligt bibeln än vad random kristdemokrat gör…

 7. Susanna says:

  “Vissa menar att [homosexualitet] är en störning som beror på framförallt då pappans pappa inte finns i hans liv eller han har dålig relation till pappan.”

  Pappans pappa? Så det är farfars “fel” att man blir homo? Och vadå “hans liv”? Är det bara killar som kan bli homo? Finns det inga flator nånstans i hela världen? Har personen som citeras verkligen sagt sådär eller är det ett tryckfel? Hela det stycket där detta citat ingår verkar vara sagt av nån imbecill person som inte kan uttrycka sig ordentligt. Sorgligt. 🙁

  • Ja, det är en del i ett längre anförande:

   http://213.136.32.234/kd.just.nu/rf.html

   Och visst är fixeringen vid just bögar märklig. Flator och bisexuella existerar inte (och inte heller transpersoner… eller iaf inte så ofta. En av de citaten jag valde bort var en person som verkar ha lämnat politiken som uttalade sig på ett sätt som hade klassats som hets mot folkgrupp om nu transpersoner hade varit skyddade av den lagen…)

  • Susanna says:

   Jag vill härmed göra en pudel och ta tillbaks det där jag skrev om “imbecill”, det var lite väl taskigt när jag tänker efter. Och jag antar att det där med “pappans pappa” bara kom sig av att Roger Fransson råkade slinta med tungan, han kanske tänkte säga “bögens pappa”, eller “killens pappa” eller nåt sånt men så blev det fel. Det händer även den bäste. Däremot borde ngn upplysa samme Fransson om att ordet “ragata” är SÅ 1900-tal, det heter faktiskt “bitches” nu på 2000-talet. 🙂

 8. P. says:

  “ett parti som folk av någon anledning tar på allvar”… Tar verkligen folk kristdemokraterna på allvar? Jag trodde att hela det partiet var ett dåligt skämt!

 9. Pingback: Jobblös tillväxt eller Konsten att bli rik utan att anställa någon « Nemokrati

 10. dam i tofflor says:

  De är ganska otäcka tycker jag. Barnen till ensamstående och/eller homosexuella är väl de sista de bryr sig om. Usch!

  • Ja, verkligen. Jag minns hur Alf Svensson i konsekvensens namn plötsligt föreslog att man skulle stoppa ensamadoptioner också, efter att det hade framförts som ett skäl FÖR att tillåta samkönade par adoptera. Ungefär som om han kommit på ett kryphål i lagen.

 11. Dr Sigmund Zoid says:

  Alltså, jag vet att jag inte borde skratta, detta är väl egentligen inte kul men det är ett underbart urval av citat du plockat fram och jag har lite av en sk*tmorgon.

  Personligen önskar jag att homosexlobbyn varit mer aktiv i min ungdom så jag hade blivit värvad till denna livsstil eftersom mitt Lebensraum ibland känns lite litet.

 12. Dr Sigmund Zoid says:

  Litet tillägg, om ‘När människan använder sexualiteten på ett onaturligt sätt – då slår naturen bakut. HIV och aids är talande bevis.’

  Den nu dominerande teorin om hur detta virus kom in i den mänskliga populationen är inte att det är Guds straff mot homosexuella, eller någon tanke om tidelag med människoapor, utan snarare det mindre lämpliga i att äta ”jungle meat’ (=kött från de närmsta genetiska släktingar vi har inom djurriket).

  http://www.cdc.gov/hiv/resources/qa/qa3.htm

 13. Moa says:

  åh, den sidan är rätt intressant. ORGANISERAT HOMOSEXUELLA var ju ett helt underbart uttryck. :p sen väntar jag fortfarande på dagen när alla som babblar om “den homosexuella livsstilen” kunde förklara öppet och specifikt vad de menar med det (eftersom den ska vara skadlig…) så att vi kunde pulvrisera dem med motargument…

 14. Susanna says:

  Jag skulle hellre vilja veta hur man bär sig åt när man är “oorganiserat homosexuell”. Betyder det att man är dålig på att organisera sin homosexualiet i olika lådor, eller bara att man är lite allmänt slarvig? ;P

 15. Dr Sigmund Zoid says:

  Jag har precis bestämt mig för att starta FB-gruppen ‘Oorganiserade Vita Europeiska Tramsiga Tråkiga Ignoranta Germanska Arier’ för oss medelålders hetro-män.

  …hm, eller vänta lite, jag kanske döper om gruppen – kom på att akronymen nog inte blev bra…

 16. rasmusamanda says:

  Ett. Det där om att homosexuellas rätt att gifta sig skulle leda till polygami – vilket är egentligen problemet där?

  Två. Det finns inga bevis för att Hägglund faktiskt räckte ut tungan mot Monica Green. Ord står mot ord och hon har ofta tagit till “kränkt”-greppet för att vinna smutsiga poäng mot politiska motståndare.

  • Nej, jag ser inget problem, annat än i att man liksom målar upp någon slags hotbild. Andra har gått mycket längre ju, och dragit upp tidelag och övergrepp på barn och sånt, men det är liksom i samma kategori. Tyvärr.

   Det där med tungan är väl mer… jag vet inte. ATT han gjorde en viss min är fångat på bild, frågan är väl hur man ska tolka den.

 17. Rasmus says:

  Alla diabetiker borde tvångssteriliseras innan de får insulin utskrivet. Det är trots allt frivilligt att ta insulin. Alla människor med cancer borde tvångssteriliseras före behandling. Det är trots allt frivilligt att få cellgifter.

  Kort sagt. Alla människor med sjukdomar borde tvångssteriliseras före behandling. Det är trots allt frivilligt.

  Allt är frivilligt. Alla kristdemokrater borde också för den sakens skull steriliseras då det är frivilligt att vara kristdemokrat.

 18. dean says:

  ”vad händer om man växer upp med homosexuella föräldrar och upptäcker att man tycker att homosexualitet är onaturligt?” HAHA. Ja, det kan man ju grunna på…
  Trodde detta skulle vara ångestframkallande, men det var mest komiskt. Roger Fransson känns dock inte som nån man skulle vilja möta varken i en mörk gränd eller någon annanstans.

 19. Pingback: Sverigedemokraterna « Mikaela Maria och livet

 20. Friskytten says:

  Alf Svensson har ju delvis rätt när han säger att homoäktenskap kan leda till att folk även kan komma att kräva att polygami och allt möjligt annat ska bli tillåtet.
  Det han inte förstår är att det är äktenskapet som sådant som öppnat denna fördämning.
  Först tillät man män att gifta sig med kvinnor.
  Och som ett brev på posten kom kravet att män också ska få gifta sig med män.
  Därefter kommer det att krävas att man ska få gifta sig med flera.
  Eller med hundar.
  Eller jordbruksmaskiner.
  Det finns bara ett sätt att stoppa fördärvet.
  Ingen får gifta sig med någon!

 21. Friskytten says:

  Vill rekommendera ytterligare en kristdemokratisk groda om homosexualitet och funktionellt sex:
  http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5924847

 22. Pingback: På slak lina » Reklam vs. “verkligheten”

 23. Pingback: Varför -Därför! Röstar jag på Fi « nya flickrummet

 24. Pingback: Saker jag gjort efter operationen – och inte « trollhare

 25. jennie says:

  Jag är kristen vänsterpartist.jga är för Homoäktenskap och homoadoptioner, jag är ensamstående mamma,jag har asperger. jag delar inte Kds värderingar,tycker de är homofober.Jag är hetro själv,men respekterar,homo.bi och transpersoner,tycker att samboförhållanden är okej.har fått höra av några från livets ord att jag inte kan vara kristen,jag har hört dem be att Gud utplånar socialism.sånt gör mig mörkrädd.jag trodde att kristen innebär att man erkänner Jesus som Guds son.Det har åtminstone jag lärt mig.Har hört en del från Livets ord kristi församling kalla homosexualitet för persversiteter,tala om att döma.

 26. Ja, för mig har kristendom ingenting med KDs politik att göra, och det säger de själva nuförtiden också.

 27. Pingback: Monas Kön och dess Rock n roll « Kungabloggen

 28. Pingback: Hägglund och den religiösa nationalekonomin. - Skepchick.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *