Trollhare – med en miljon sidvisningar

"Bloggstatistik. Totala visningar: 1 000 008. Busiest day: 4256 - 25 March 2010. Visningar idag: 2658. Totalsummor. Inlägg: 3028. Kommentarer: 31857. Kategorier 143. Taggar: 2302."

Se där. Idag har den här bloggen nått över en miljon sidvisningar totalt. En miljon gånger har andra människor än jag själv klickat sig in på trollhare. Det trodde jag nog aldrig skulle hända.

Drygt 3½ år har gått sedan jag startade min första blogg på Aftonbladet, men statistiken är framräknad av WordPress, så det gäller alltså från att jag flyttade den hit vid nyår 2007. I perioder har bloggen legat nere och ibland har den varit avstängd för allmänheten, men jag har totalt bloggat aktivt och öppet i ungefär 29½ månad på trollhare.wordpress.com.

Immanuel i början av transitionen: Jättestor mörklila skjorta, kort svart hår, mascaramustasch

30/3 2007

Man kan nog lugnt påstå att det är väldigt mycket som har hänt sedan räkneverket började snurra för drygt tre år sedan. Jag tror inte att jag tänkte så mycket på det då, men en av de första bilderna jag tog våren 2007 var med de stängda garderobsdörrarna i bakgrunden. Idag känns det väldigt symboliskt. Jag hade precis kommit ut som transsexuell och hade inga planer på att låta mig stängas in någonsin igen, men det var ändå väldigt långt kvar innan jag kunde känna mig fri. Idag är jag på väldigt god väg.

Immanuel i rött tight linne med svart drake på, halvlångt brunt hår och äkta skäggväxt.

26/3 2010

En miljon sidvisningar, på min första lagliga namnsdag som Immanuel. Det blir nog både chips och glass ikväll. Tack alla underbara människor som läser och delar med er av råd och stöd och tröst och skratt och ilska, och alla som har stöttat mig när det har varit lite för jobbigt för att jag egentligen ska orka med alls. Ni är bäst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Internet, Könsidentitet, Namnändringen, Personligt, Transbilder, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Trollhare – med en miljon sidvisningar

 1. Mikaela says:

  Grattis!

  Jag önskar att Blogger också hade en inbyggd räknare.

  Mikusagi

 2. Grattis Immanuel! Till allt. Jag tycker att det är du som är bäst. Dina inlägg är mycket intressanta, men bland kan jag inte kommentera. Det beror på hur jag mår. En stor glasstårta till dej och lycka till i fortsättningen oxå. Nej, jag tänker inte sluta läsa din blogg. Det är den för tänkvärd bl a för att jag skulle sluta. Ibland när jag vaknar på morgonen, om jag sovit, tänker jag; undrar vad trollhare säger idag? Du har ett högt betyg hos mej.
  Många varma vårkramar från Monica.

 3. Susanna says:

  Grattis på namnsdan och till dina en miljon läsare (eller iaf 1 miljon klickningar). 🙂

 4. Joan says:

  Jag är glad att din blogg har så många läsare. Jag har läst den ett par
  månader nu och uppskattar den. Du är en klok människa.
  Hej

 5. Mikael: Om du gogglar “räknare till blogg” så finns det gratis nerladdning från 3:e part som du kan använda. Har själv gjort det. Lycka till! Monica.

  • Mikaela says:

   Jag tänker känna mig träffad av det här. Eftersom det är rätt likt mitt namn och ingen annan pratade om räknare.
   Jag använder både Susnet och Google Analytics men jag skulle ändå vilja att Blogger hade en inbyggd.

   • Se det som att du passerar som kille på bilden 😉

    Ja, wordpress statistikverktyg är väldigt bra. Det finns vissa saker jag saknar (det skulle vara intressant att kunna se samband mellan sökord och kommentarer, tex. med ip-nummer. Jag vill veta varifrån troll och ollare kommer annat än genom tidningslänkar) men jag vet inte om det finns nån sån funktion i något verktyg?

    • Mikaela says:

     Susnet berättar vilket IP-nummer som har kommit från vilken adress (då syns t.ex. en googling). Kanske vore något?

     Haha skulle bli förvånad om jag passerade som kille på bilden xD Minns när jag tog den, jag var lite smått chockad över att jag såg så tjejig ut.

     • Åh, ja 🙂 Det låter som det jag letar efter 🙂

      Jag tycker du ser ut som en androgyn kille på bilden. Du ler inte mot kameran och håret är mer som många killar med långt hår har snarare än tjejer: Inte uppstylat, inte uppsatt, ingen lugg men inte heller draget bakom öronen.

      Jag börjar bli skitduktig på att köna bilder. Det är skrämmande.

     • Mikaela says:

      Men åh jag failar alltid på att göra kön, tydligen xD

     • Det är en fin egenskap, även om det ställer till en del krångel…

 6. dam i tofflor says:

  Grattis! 🙂

 7. Kaia says:

  Grattis! 2600 besök idag, det är inte dåligt!

 8. Mellanvärld says:

  Grattis!!!

 9. Mellanvärld says:

  och vilket är ditt 3000:e inlägg?

 10. Paul Stjernberg says:

  Grattis ! Har själv haft stort utbyte av bloggen, speciellt när jag själv inte har mått så bra.

 11. LeoH says:

  Ja, vad säger man? Om inte grattis!

 12. karibien says:

  Gratulerar!

  En del av de där sidvisningarna står jag för, och det har varit, är, en häftig resa att följa med i ditt liv. Att få följa dig i jakten på försvunna brev, i glädjen över brev med besked, i debatter jag inte visste att jag brydde mig om. Att få följa dig i spaning efter hårstrån, omvärldens acceptans, könsidentiteten. Det är så uppenbart hur du utvecklats, växt, mognat, landat, hur du blomstrar, trivs – vågar jag säga – är lycklig nu.

  Alla dessa sidor med alla dessa ord som är dina tankar, känslor, åsikter har berört mig, undervisat, utvecklat mig. Jag minns inte längre hur jag snubblade in i din blogg, men jag är så glad att jag gjorde det. Oavsett hur upprörande ämnet för dagen är så råder en respektfull ton i debatten, du är alltid närvarande i kommentarerna, frågar och vill faktiskt veta hur folk kom fram till en annan slutsats. Närvarande är du förresten alltid på twitter också, fanns där när jag fick system overload efter en smäckad kursdag som avslutas med snabbt besök på ikea där skrikande ungar och sura föräldrar nästan får mig att bryta ihop och sticka utan den där lådfronten jag behöver. Precis som här finns du där med funderingar kring livet, hbt, mat- & sovrutiner… och tammefan om det inte börjar smitta av sig. På storhandlingen igår smög sig en tub lakritssås ner… men ännu har jag motstått mandelmassan!

  Det är inte du som ska tacka oss bloggläsare – det är vi som ska tacka dig! Det är du som är bäst!

  /k

  • Hahaha, tänk om mina matvanor smittar av sig. Önskar isåfall att folk blev veganer, det skulle kännas bättre än lakritssås och mandelmassa 😉

   • karibien says:

    Det kommer inte att hända att jag blir vegan! Dels gillar jag kötträtter alldeles för mycket, dels har jag inga större problem med att människan använder djur för kött, ägg, mjölk. Det argument som skulle bita är om jordens resurser skulle fördelas annorlunda, så att min veganism/vegetarianism skulle göra att fattiga människor faktiskt fick behålla liv och hälsa.

    Du får nöja dig med lakritssåsen 😉

    för att inte tala om jag och många andra nu är lite mer upplysta människor som gör vårt lilla hörn av världen till en lite mindre fördomsfull plats

    • Men nu hänger jag inte med. Hur menar du med att fördela resurserna annorlunda? Det är ju tex. ett problem med att animalieproduktion är så ineffektiv energimässigt. Om man odlar sojabönor på en viss yta så kan man mätta tio gånger så många människor om man äter sojan, än om man ger dem till kor som man sedan slaktar och äter. Det är inte hela lösningen att vara vegan, eftersom det fortfarande måste till en omfördelning av resurser som du säger, men det är en förutsättning för att man ska kunna omfördela resurserna.

     • karibien says:

      Jo men precis, även om det blir tre kossor färre i Norrland som äter soja så kommer ju inte svältande människor i Mocambique eller Sudan få mer soja att äta.

      Om det fanns en annan ekonomisk och politisk världsordning, så skulle jag se en poäng med att avstå kossan.

      Om vi till exempel inte pressade upp priset på soja, majs etc med konstlade medel – för att amerikanska och brasilianska storbolag inte ska tvingas sälja billigt – vilket medför höga priser i fattiga länder där folket inte har råd att köpa maten.

      Jag har svårt för det där med symboliska solidaritetshandlingar, vill se direkt orsak-verkan. Jag kommer inte att släcka lampan en timme i kväll heller…

      Oj, snacka om att detta blev en urspårnin från den miljonte sidvisningen – förlåt att jag drog iväg dig offtopic

     • För mig är ju det viktigaste argumentet att jag tycker att det är oetiskt att döda och utnyttja levande, kännande varelser när man faktiskt inte behöver. Att det dessutom ofta sker under väldigt plågsamma omständigheter gör det ännu lättare att ta avstånd. Men det är svårt att argumentera för det med någon som inte ser det som problematiskt att döda. Missförstå mig rätt, jag menar det inte som en pik. Det är bara en sån sak jag konstaterar väldigt ofta.

     • karibien says:

      Jag tar det inte som en pik, det är ju ett faktum. Men, tja, jag är uppväxt i en by bland bondgårdar och bönder och har en rätt osentimental inställning till att bruka jorden och ta djuren i anspråk. De allra flesta bönder vill se friska välmående djur och marker.

      Helst skulle jag köpa kravmärkt rakt av, men har inte riktigt råd. Tyvärr finns heller inte kravmärkt norrländskt kött att få tag i, det finns inget kravslakteri här längre, och då blir det ett dilemma om man ska köpa transporterade djur eller transporterat kött. Men jag köper väldigt sällan utländskt kött, t.ex aldrig dansk gris.

      När det gäller dödandet i sig har jag större problem med jakt där mat inte är huvudsaken, utan folk pratar om naturupplevelse och viltvård, men där ett verkligt argument är att skydda skogens ekonomiska värde från älgbetning, eller att blidka en opinion med vargjakt.

      hmm, vi kanske skulle flyttat detta till en separat post…

     • Jag har haft den typen av diskussioner förut, och jag vet att de inte brukar leda så långt. Jag har lärt mig att acceptera att jag aldrig kommer att FÖRSTÅ den sortens inställning, och eftersom min drift mer är att förstå än att argumentera så är det tyvärr dödfött :/

     • karibien says:

      Inga problem, vi är överens om att vi inte är överens – utom om lakritssåsen 😉

     • Mellanvärld says:

      Argumentet om dödandet har jag väldigt svårt att förstå; kommer nog aldrig att göra det heller.

Leave a Reply