Buck Angel – Mannen med fitta i

Inatt drömde jag om Buck Angel, och det är tack vare intervjun med honom i senaste numret av QX (pdf). Jag blir faktiskt mer och mer imponerad av QX, som för några år sedan var homonormativitetens högborg, men som nu mer och mer börjar ta åt sig av kritiken och skriva om bland annat transpersoner ibland.

Men nu var det Buck Angel och inte QX jag drömde om, och därför var det inte ett dugg porrigt och sexigt alls. Vi satt och pratade i timmar om allt möjligt. Det är så det brukar vara när jag drömmer om honom. Han är visserligen porrstjärna – the man with a pussy – men det jag beundrar honom för är hans attityd och öppenhet. Jag älskar att läsa intervjuer med honom, och har honom som förebild när det gäller att försöka sluta fred med min kropp. Det finns inte så många öppna transkillar som är kända, och det finns ännu färre som pratar öppet om sitt egen kropp och sitt sexliv.

De flesta transpersoner som lever öppet brukar försöka undvika ämnet när de får frågor om sina könsorgan, och jag är inget undantag. Jag berättar i bloggen precis så mycket som jag anser att jag kan dela med mig av, men det gör det inte okej för random cisperson att maila mig på Qruiser och fråga om vilken kukstorlek och form jag tänker mig passar bäst för aktivt analsex och om jag isåfall tänker operera mig till en sådan, eller om jag kanske vill vara… eh… (det är här folk kommer på det politiskt inkorrekta i att säga “kvinnan i förhållandet” om en passiv kille som råkar vara född i tjejkropp).

Buck Angel som cowboy

Foto: Buck Angel

Buck Angel har antagligen fått ännu mer övning i att lära sig att sätta gränser, eftersom han är porrstjärna. När han föreläste på Yale hade han fått ta emot hot innan, men han åkte dit ändå. En porrskådis – och dessutom en person vars kropp inte passar in i de könsnormer som finns – väckte transfobin och sexfobin hos vissa konservativa människor. Han även fått ta en del skit från transsexuella som tycker att han ger alla transpersoner dåligt rykte:

“Jag representerar inte någon, jag representerar bara mig själv, säger han bestämt. Det har inget att göra med transsexuella, och jag ser mig heller inte som transsexuell. Att vara transsexuell innebär för mig att vara i transiton, och det är jag inte längre. Jag är en man och lever mitt liv som en man. Jag har passerat den övergången. Jag har gått från A till B, jag är klar nu.

– Det jag gör är för alla som känner att de inte passar i något fack, och alla som känner ett utanförskap. Man måste få leva sitt liv och få identifiera sig som man själv vill. Jag dömer ingen, och ingen ska döma mig.”

Varenda transperson som lever öppet och gått ut offentligt har antagligen blivit anklagad för att sprida fördomar, för att man inte är representativ för precis alla transpersoner i hela världen. Den biten har jag själv kämpat med en del, och därför tänker jag på Buck Angel varje gång jag går ner mig i skuldkänslor över att vara en DÅRE: En Dålig Representant, en Dålig Regnbågsperson. En sådan som folk får fördomar av att lyssna på och prata med.

Egentligen skapas de fördomarna i folks huvuden oavsett vad man gör, och frågan är om det är värt det att ständigt försöka vara representativ och nyanserad och föredömlig och duktig för att man vet att vad man än gör så kommer det att tolkas utifrån ditten eller datten. Risken är att man förlorar sig själv på köpet.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Allt du inte visste att du inte visste om trans, Bilder, Genus, HBTQ, Internet, Könsidentitet, Kultur och media, Psykologi, Regnbågsidoler, Relationer, Sexism, Trans* i media, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Buck Angel – Mannen med fitta i

  1. dam i tofflor says:

    Det vore ju en oersättlig förlust i utbyte mot ingenting. Som tur är brukar man oftast hitta sig igen efter att ha gått bort sig i varatillagsträsket. Varken du eller jag är ansvariga för vad någon annan har för fördomar. Det är sina egna fördomar man måste ta ansvar för. Hur som helst så är din blogg en folkbildande gärning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *