En usel damimitatör, en usel bög

“Du som har varit kvinna, vet du vad oblekt tyg heter, fyra bokstäver med CR i mitten?”

Pappa löser korsord, och tror att jag kan allt om tyger. Han frågar om “del av väv, fyra bokstäver, börjar med ÄF” också. När jag suckar demonstrativt hittar han en fråga jag verkligen borde kunna:

“En känd gay, tre bokstäver”

Jag föreslår BÖG, men det tror inte pappa på. Han insisterar på att det måste vara någon kändis som är homosexuell, på tre bokstäver. Och han förväntar sig att jag kan det.

Jag går från att vara en usel damimitatör till att vara en usel bög, som inte genast kan komma på en massa bögar och flator vars namn har tre bokstäver. Jag tror att det helt enkelt ska vara BÖG. Pappa håller inte med.

Till slut kollar jag i facit. GIT. Såklart.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Könsidentitet, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to En usel damimitatör, en usel bög

 1. Lotten says:

  Jag är kvinna syr och broderar ganska mycket men kan inte alla tyger, är jag en misslyckad kvinna då 😉

 2. karibien says:

  ecru är det oblekta tyget

  men så fan att jag begriper väv-frågan. ÄF? Säker på att de bokstäverna är rätt? Väver gör man med varp och inslag

  Åtminstone halvlyckad som kvinna då 😉

 3. Love says:

  Väft
  http://www.ne.se/v%C3%A4ft
  Jag är bra på problemlösning medelst dator.

 4. vegangeekgirl says:

  Älskat att lösa korsord men de där var svåra
  oblekt tyg _cr_ hmm min första tanke var ocra som inte har något med saken att göra men går in 😉
  Del av tyg ÄF_ _ inte den blekaste aning där.

  Känd Gay: GIT den klarade jag mest för att den dyker upp så ofta i korsordsammang precis som
  Kryp i ost=OR och andra klassiker.

 5. vegangeekgirl says:

  Jo, det är helt klart en vanesak 🙂
  Jag har övat massor, i tonåren brukade jag lösa korsord tillsammans med en i personalen på behandlingshemmet jag bodde på som var urskarp på korsord. Lärde mig massor av henne.

  • Jag löste korsord när jag var liten, såna väldigt enkla för barn. Men det var innan jag började läsa så mycket, för sedan tyckte jag att det var så… futtigt, språkmässigt. Det var liksom för lite ord i ett korsord för att jag skulle gilla det 😛

 6. Lukas Romson says:

  Jag borde verkligen kunna det här med tyg, inte pga min bakgrund utan för att både män och kvinnor inom medeltids-subcommunytyt syr en hel del. Kunde inget av dem. Eller GAY-frågan heller. Men jag hade en del tips: Pim (Fortyun), Pål (Hollender), Ola (Salo, som däremot är bi, men tidningar brukar inte ha koll…), Tom (of Finland), Ian (McKellen) osv…

  • Jag sa också Ola, men det vore ju lite pinsamt om Kupés korsordsmakare missade en sån detalj som att han är bi. Öht är jag usel på namn. Jag har lika kort minne för namn som jag har för ansikten.

 7. Moa says:

  oblekt tyg? OBLEKT TYG? finns det ett namn för sånt? trots min kvinnlighet har jag ingen aning. jag är nog för gay för sånt…

 8. Kaia says:

  Haha, det heter “effsingar” faktiskt. Eller, ja, iallafall på min vävkurs!

 9. Minou says:

  Men alltså… Var Git Gay BÖG? Visste inte ens att hon var kille! 😀

 10. Susanna says:

  Jag och min mamma löste exakt samma korsord fast vi hade varsin tidning (vi hade råkat köpa ett varsitt ex av samma Aftonblad), först tävlade vi om vem som kunde bli färdig först men sen hjälpte vi varandra och jag tror aldrig att jag har löst ett korsord så snabbt förut. Det verkar vara ett vanligt påsknöje, att lösa korsord alltså. Git Gay kunde jag faktiskt, men det är ju en sån där kändis som nästan ingen under 50 år känner till om man inte löser korsord ofta. 🙂 🙂

  • Nej, pappa har fortfarande inte löst det. Han vill inte tjuvtitta heller. Men jag tror att han skulle säga “jahaaaaaa” 😉 Det känns som en typisk korsordsfråga.

 11. Susanna says:

  Det var alltså igår vi löste korsordet, det glömde jag skriva i alla hast. 🙂

 12. Susanna says:

  “i all hast” heter det ju. 🙂

Leave a Reply