Moderata mirakel

Mamma sitter vid datorn och läser på om utförsäkringarna. Hon tycker att det är märkligt att ingen har kommit på den perfekta lösningen på regeringens lilla pinsamma problem. Eftersom nu alla sjukskrivna faktiskt inte blir mirakulöst friska när de blir utförsäkrade, så finns det ett sätt att rädda ansiktet för regeringen. Det finns ett knep att ta till för att blixtrehabilitera alla oss långtidssjukskrivna som inte får plats i de Nya Moderaternas Sverige: En enkel biljett till Lourdes.

Med Lourdes menar mamma inte Madonnas dotter, utan en liten stad i södra Frankrike dit katoliker vallfärdar för att bli helade från sjukdomar. På Wikipedia läser jag:

“I Lourdes tar man emot över 100 000 sjuka per år som får bo gratis i särskilt anpassade sjukhusbyggnader. Antalet anställda är 450. Verksamheten kostar cirka 800 miljoner kronor per år. Man får inga bidrag vare sig av franska staten eller Vatikanen, utan pengarna kommer från försäljning av vaxljus, kollekter vid mässor, försäljning och testamenten.”

Det låter som en perfekt lösning ju. Vården kostar alltså inget, och man kan dumpa alla sjukskrivna som inte kan rehabiliteras där. Om nu någon skulle bli helad genom ett mirakel, så skulle svenska staten naturligtvis genast kräva att de flyttar tillbaka till Sverige och börjar arbeta. Det skulle vara ett villkor för att få åka. De som inte blir rehabiliterade blir någon annans bekymmer.

Jag undrar bara om det verkligen är nödvändigt att outsourca helandet på det sättet. Det finns väl heliga källor och liknande även i Sverige, även om de inte är lika kommersiellt exploaterade som Lourdes. Nackdelen vore förstås att de utförsäkrade fortfarande skulle bo i Sverige då, och det skulle finnas en risk att de skulle få för sig att rösta i höst.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Funkispolitik, NPF, Politik and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Moderata mirakel

 1. Linn says:

  Haha, men det går ju att poströsta från hela världen 😛

 2. M says:

  Hahaha! Vilken underbar satirisk text!

 3. Lukas Romson says:

  Det finns tyvärr ett problem….
  Den fria rörligheten inom EU täcker inte sånt här. EU-medborgare som inte uppbär försörjning från sitt forna hemland och som inte heller kan jobba/studera kan inte fritt bosätta sig inom EU.

  Men, varför inte exporterar alla långtidssjuka till de planerade barnhemmen i Afgahnistan istället?! Då får ju barnen bra kontakt med äldre människor också, det borde Kd uppskatta. Och vården är ju mycket billigare i länder som Somalia och Afgahnistan, det blir mycket kostnadseffektivt. Det är säkert bra för dessa simulanter att få lite nya perspektiv på tillvaron, efter en vända i Somalia är de säkert beredda att jobba i Sverige…
  *observera, inläget är ironiskt menat*

 4. Minou says:

  Jag har en bättre idé.
  Låt bli att ge statsbidrag till svensk vård och låt den bekostas av försäljning av vaxljus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *