Polens president och homofobin

Inte bara Kerstin Thorvall är död, utan även Polens president. Lech Kaczynski var en av passagerarnaett plan som kraschade strax innan det skulle landa i Smolensk i Ryssland. Den första nyheten gör mig lite ledsen, men inte den andra. Jodå, jag tycker synd om hans familj och vänner och så, och sörjer alla de andra som var ombord på planet. Det är inte direkt som att jag skrattar. Jag känner ingen skadeglädje alls, absolut inte. Jag har bara lite svårt att komma över vissa detaljer.

[picapp align=”none” wrap=”false” link=”term=Lech+Kaczynski&iid=1705304″ src=”0/7/f/2/Al_Gore_Addresses_7c18.jpg?adImageId=12311272&imageId=1705304″ width=”500″ height=”332″ /]
Lech Kaczynski

Lech och hans tvillingbror Jaroslaw ledde tillsammans partiet Lag och rättvisa, och drev en politik som bland annat var väldigt homofob. Brodern har bland annat sagt The affirmation of homosexuality will lead to the downfall of civilization. We can’t agree to it”, och försökte förbjuda homosexuella att jobba som lärare. Lech själv har i egenskap av borgmästare i Warsawa förbjudit prideparader två gånger. Det kan vara bra att ha det i bakhuvudet, som en motvikt till den glorifiering som brukar följa en politikers död.

Tydligen var inte Jaroslaw med på planet, så han överlevde. Talmannen ska ta över presidentrollen formellt, men inom 60 dagar ska Polen gå till valurnorna igen. Vad resultatet blir återstår att se. Man kan ju alltid hoppas på förändring.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, HBTQ-historia, HBTQ-juridik, Könsneutrala äktenskap, Kultur och media, Politik, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Polens president och homofobin

 1. micke says:

  Vi ska inte ha homos som lärare och präster vi har redan fått läsa om vad det innebär för barnen tänk katolska biskopar mm…

  • Om det är homosexualitet som gör att en del män ibland begår sexuella övergrepp mot pojkar, så borde det vara heterosexualitet som gör att en del män ibland begår sexuella övergrepp mot flickor. Det sistnämnda är långt vanligare, men det finns såklart även kvinnor som begår övergrepp. Så varför får sexuella människor vara lärare?

 2. Erik Rodenborg says:

  Framförallt bör man inte tillåta Micke som lärare, eftersom det yrket torde förutsätta ett minimun av logiskt tänkande.
  Däremot kan han gärna få bli präst, helst inte i Svenska Kyrkan, men i någon av de mer ologiska homofoba sekterna. Där skulle hans bristande logik ses som en fördel.

 3. Reflektioner says:

  Efter att ha läst ditt inlägg om flygkraschen är det mycket lätt att förstå att du är rädd för intelligenta människor. Det torde du ha gemensamt med bögkollektivet.

 4. Daniel says:

  Du beskriver ganska väl det många av oss i hbt-världen förmodligen känner men inte riktigt vill säga. Det är hemskt när så många försvinner samtidigt … men man kan undra om en yngre lite smartare generation får chansen nu? … Har faktiskt inte än hunnit kolla med min polska vänner i Polen än …

  • Ja, jag vet inte. Jag är ju inte så insatt i polsk inrikespolitik, och så. Det är såklart tragiskt att många människor dör, men jag tänker alltid ett par steg längre än vad jag antagligen borde.

 5. drKotte says:

  Oj, vilken trollbombing av just detta inlägg! 😀

  Om de katolska präster som våldtar barn skulle vara homosexuella hela bunten så borde väl katolicismen ha en rätt kraftig överrepresentation av homosexualitet jämfört med andra kulturer?

 6. Johan says:

  Helt rätt, han var en stor skitstövel. Men det är såklart alltid trist när människor dör under så hemska förhållanden. Som alla de tiotusentals som dör varje dag i brist på sjukvård, rent vatten och mat. Fast de är ju bara människor och inte toppolitiker!

 7. sven says:

  FSB måste ha planterat trädet för minst 20 år sedan och idag så krashar det polska flygplanet i just detta träd. Bestialisk plan…

  Som alla vet ligger Kreml och Putin bakom allt som händer i Ryssland.

 8. Paranoia says:

  En sak som aldrig upphör att fascinera mig med den här bloggen är att du verkar vara helt renons på just skadeglädje och hämndlystnad. Du måste ha väldigt god karaktär.

  En person jag däremot verkligen sörjer efter kraschen är Anna Walentynowicz. Hon var kranförerska och fackombud på ett polskt skeppsvarv under kommunisttiden. Det var på grund av henne och hennes närmast absurda envishet som strejk bröt ut på skeppsvarvet där hon arbetade, vilket i sin tur ledde till att Solidarność bildades.

  Vila i frid Anna.

  • Skadeglädje? Jo, det känner jag ibland, men sällan hämndlystnad. Däremot tycker jag att döden är för allvarlig för att känna skadeglädje över; skadeglad kan jag känna mig lite sådär om någon som skadar andra blir avslöjad eller så.

   Jo, henne sörjer jag också. Tom. jag som har svårt att minnas namn kommer ihåg det namnet från när jag läste historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *