Immanuel med jättesnabeln

På sistone har jag haft en smygande känsla av att mitt ansikte har förändrats. Inte bara för att jag har fått finnar och skägg alltså, utan för att jag har fått ändrade former. Jag märkte det själv första gången när jag såg bilderna jag tog under skogspromenaden för snart en månad sedan, men då skyllde jag det på att jag fått lite färg på näsan, men inte på resten av ansiktet. I påskas fick jag kommentaren från Dr Kotte:

“O harregudrun, jag kände knappt igen dig! Det har hänt något med ditt ansikte och nu menar jag inte minen eller regnet, utan i fettfördelning… Vilken haka du har fått!”

Det var första bekräftelsen på att jag faktiskt har en lite annan ansiktsform idag. Kanske låter det konstigt, men testosteron kan få brosket att växa. Men för att bevisa det var jag tvungen att leta fram några gamla bilder, och ta några nya.

Immanuel i maj 2009, framifrån

Maj 2009, innan testosteron

Immanuel i april 2010, framifrån
April 2010, 9½ månad på testosteron

För nästan ett år sedan hade jag helt klart en annan ansiktsform. Framförallt tycker jag att min näsa har vuxit. Den har blivit snyggare, eftersom den känns mindre platt och fyrkantig nu. Eftersom jag har tappat en del fett har jag dessutom blivit mindre rund och bullig i ansiktet, och det i kombination med skäggstubben gör att min haka syns lite bättre.

Immanuel i juni 2009, i profil

Juni 2009, innan testosteron

Immanuel april 2010, sett i profil

April 2010, 9½ månad på testosteron

En annan stor skillnad som jag har märkt nu när jag tittar tillbaka på mina äldre bilder, är att jag har blivit bättre på att le – och jag tycker att det syns även när jag inte ler att jag faktiskt mår bättre. Många av mina bildserier då som nu börjar med några bilder där jag har glömt att ta på mig “masken”; jag gör den min jag brukar göra när jag är ensam och inte behöver förställa mig. De bilderna är fortfarande ganska buttra, i och med att mungiporna alltid hänger, men jag har märkt att jag har förändrats runt ögonen. Även om jag inte visar med en min att jag mår bra, så syns det i ögonen att jag gör det numera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Hormonbehandling, Puberteten, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Immanuel med jättesnabeln

 1. Ja, det är stor skillnad!

  Du är finfin 🙂

 2. "Allica" says:

  visst äre skillnad!Måste vara häftigt att se sitt rätta jag växa fram.
  Helt fantastiskt att du ger eninblick i vad som händer i kroppen, tror inte så många har en aning om hur det funkar med testosteron, inte jag iaf, att brosk kan växa till sig och sånt, It´s like magic! ; )

  P.S Du ser mycket lyckligare ut och det är riktigt kul att se!

  • Nej, jag hade hört nån säga att brosket kunde växa till (och tex. göra fötterna större) så jag blev tvungen att googla för att få det bekräftat att det gällde näsan med. Tyvärr gäller det även knäna, så mina knän beter sig lite som de gjorde i gymnasiet (dvs. de låser sig ibland), men man får ta det onda med det goda 🙂

 3. Ja det var ju verkligen skillnad! Men när jag tänker efter så brukar väl “jättestor haka” faktiskt tas upp som en av biverkningarna man kan få av anabola, när det varnas för doping… Om hakan kan bli jättestor av extrem doping så verkar det ju logiskt att den kan bli en aning större av din testosteron-behandling.

  • Ja, precis, det är ju ungefär samma sorts effekter på kroppen (fast ändå inte). Brosket växer, och fettet flyttar sig. Mitt kind/hakfett verkar nästan ha försvunnit.

 4. pärlbesatt says:

  Nån jättesnabel ser jag inte (jag gillar stora näsor, och din är inte vad jag kallar stor), men snygg är du, som fan. Vilket jag ju redan sagt en massa gånger.

 5. Smulgubbe says:

  Oj. Överraskad faktiskt vilken skillnad det är.

  Din “nya” haka är i alla fall mycket snygg.

 6. Liljencroowna says:

  Du ser så cool ut! 😀

Leave a Reply