“Du kanske inte är arton än?”

Åtta dagar har gått sedan testosteronspruta nummer fyra, och det har varit åtta fantastiska dagar. Jag har nämligen varit lagom uppåt, pigg och positiv. Ingen mani, inga extrema utbrott av finnar, inget kroniskt kåtslag, inga sömnrubbningar, sådär som det har varit vid de första tre sprutorna. Ikväll när jag klev upp ur badet var jag tillochmed tvungen att smörja in huden på benen. Det gjorde jag varje dag förr i tiden, och ändå hade jag ständigt torr hud. I och med puberteten har jag däremot vant mig vid att vara Imme frites; ständigt flottig i huden och håret.

Förmodligen har det gjort sitt att jag de senaste två gångerna har väntat i femton veckor istället för tolv mellan sprutorna, och dessutom bara fått tre milliliter testosteron istället för fyra. Biverkningarna berodde ju antagligen på att jag tar upp testosteron så effektivt att jag fortfarande efter elva veckor hade höga värden jämfört med de som bara väntar i sex veckor mellan första och andra sprutan, i kombination med att jag är medicinkänslig i största allmänhet.

Jag tror att det börjar lugna ner sig nu; att jag börjar vänja mig. Jag tror att jag är sexton år gammal. Byxmyndig och straffmyndig, men inte gammal nog att gifta mig än på något år. Definitivt inte myndig nog att gå på krogen, och våldsamt ointresserad av det. I morse när en journalist ringde och frågade lite saker inför Feministiskt forum fick jag frågan “Vilken är din favoritklubb i Stockholm?”. Efter att jag skrattat klart förklarade jag att jag aldrig varit på krogen i hela mitt liv.

– Du kanske inte är arton än?

Jag sa att jag var tjugonio, men det kändes som en lögn. Jag är sexton, och förhoppningsvis på väg att lämna den allra stormigaste pubertetsperioden bakom mig. Däremot låter jag antagligen fortfarande ganska målbrottslig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Könsidentitet, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to “Du kanske inte är arton än?”

 1. Mikaela says:

  Någon kallade mig flera elaka saker när jag frågade om folk fortfarande går på klubb. Jag kopplade det till 70- och möjligtvis 80-talet, jag har sett det i film och hört från mina föräldrars berättelser men jag trodde att det var helt ute nu.

  Klubb och krog är väl inte samma sak? o.O

  • Är det inte? Du ser hur dåligt jag hänger med…

   • Reb says:

    För mig är krogen ett ställe där alkohol (och helst även mat) serveras, medan en klubb är ett ställe där det dansas och spelas hög musik. Men jag gör inga som helst anspråk på att ha en allmängiltig definition där… Jag kan tycka det förstnämnda är trevligt i rätt (och inte för stort) sällskap, men det sistnämnda har jag aldrig riktigt förstått tjusningen med. En tråkig utveckling är dock att även det jag kallar “krogen” i allt större utsträckning spelar enerverande hög musik.

    Men en av de sköna sakerna med att vara över 30 är att man nu *får* säga att man inte tycker om klubbande/gå ut och dansa/disco och allt vad det kan kallas. Man kan till och med skylla det på åldern om man vill (att man sedan aldrig gillat att trängas med folkhopar med eller utan musik behöver man ju inte nämna…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *