Att det inte är något är jättemycket

Väntrummet på psyk. Ganska uppskruvad och rastlös. Hörlurarna är på, så jag hör ingenting av omvärlden, och jag är gömd bakom solglasögonen. Jag sitter i en fåtölj vid ett runt bord, och i en annan fåtölj snett mittemot sitter någon jag gissar är en kvinna i 35-årsåldern. Så kommer en person som jag tror jobbar där fram till henne. Jag gissar att han frågar om hon heter ett visst förnamn, sådär som vårdpersonal gör när de träffar nya patienter. Hon skakar på huvudet. Då vänder han sig mot mig, men säger inget. Jag tar av mig lurarna och målbrottskraxar:

– Va?

– Nej, det var inget.

Jag tror att han först undrade om jag kunde tänkas ha ett tjejnamn, och om det alltså var jag som var den patienten han letade efter, men att min röst avslöjade att det inte var troligt.

Det är såklart möjligt att jag missuppfattat situationen, men min hjärna älskar att konstruera bevis för att jag passerar som kille. När det dessutom är min röst som avgör till min fördel så är det så bra att jag verkligen vill att det ska vara sant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Könsidentitet, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Att det inte är något är jättemycket

 1. Lisa Olsson says:

  Oh! Jag älskar också att konstruera bevis för att jag passerar. Varje gång jag shoppar och ingen reagerar så måste det vara för att jag passerar, när killen bakom disken på Kjell o co reagerar så är det givetvis antingen för att han är ung, ny och stressad eller för att han är ung och såg mina bröst. 🙂

  • Haha, det känner jag igen, fast omvänt. Om ingen reagerar så är det för att jag passerar, och om folk reagerar men INTE stirrar på mina bröst så passerar jag åtminstone som något mittemellan. Och bara det är så mycket bättre än att självklart bli läst som tjej.

 2. dam i tofflor says:

  Jag tycker snarare det verkar som om din hjärna av bara farten konstruerar misstankar om att bli sedd som tjej. Men om ni bara var två personer i väntrummet och personen som jobbade där valde den andra först kan det väl ha berott på att du ser ut som en kille?

 3. dam i tofflor says:

  Du ser iaf klockrent manlig ut på bilderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *