Lingonsylt, solrosfrön och gayglasögon – biverkningar av testosteron?

Det började med lingon. I julas retade pappa mig för att jag åt ketchup på stekt potatis. Ketchup! När man kan äta lingon! Jag sa att han började låta som farmor, och härmade hennes “Jag vill nog gärna ha lite lingon”, som hon sa väldigt ofta innan hon for upp från bordet och ut i köket efter burken. Farmor åt lingon till nästan all lagad mat, utom pasta. Man kan ta smålänningen ut ur Småland, men inte Småland ut ur smålänningen. Och trots att min pappa inte har bott i Småland på över ett halvt sekel, så har han blivit lingonfixerad han med.

Inköpslista på papper: "Krösamos"

Min pappa vet vad som är viktigt

Sedan märkte jag att jag själv började äta mer och mer lingon. Till glass, på grillade mackor tillsammans med jordnötssmör, som den är med tesked ur ett litet glas. Idag märkte jag att jag dessutom har tagit upp pappas frukostvanor. Pappa äter alltid naturell yoghurt, med solrosfrön och möjligen lite hasselnötter i. Gissa vad jag hällde i min naturella soygurt? Solrosfrön, hasselnötter, gojibär och russin – men mest solrosfrön.

Daddy's very masculine glasses

Pappas glasögon

Testosteron gör märkliga saker med folk. Jag känner ett plötsligt sug efter att anlägga Einsteinfrisyr, och kanske till och med börja sova middag. Däremot går nog gränsen vid att börja dricka kaffe. Det jag funderar mest över är om jag skulle komma undan med att ha såna glasögon som han har. Min pappa passerar ofelbart som man även om han har sina lila “gayglasögon” på sig. Det gör nog inte jag, tyvärr.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Könsidentitet, Personligt, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *