Nobody puts baby under the rug

Dröm:

Jag var hemma hos mormor och morfar, men det såg helt annorlunda ut i huset. De var också väldigt annorlunda både från hur de var när de levde och från hur de brukar vara när jag drömmer om dem.

Några av mormors bekanta kom dit på besök. Den första som kom var en kvinna jag inte kände, men hon var trevlig och hade en baby med sig. Det allra första hon gjorde var att byta blöjor på barnet, och därför bad hon mig att gå ut ur rummet eftersom det bara var kvinnor som fick vara med när man bytte blöjor. Så jag och morfar gick ut.

Senare frågade om jag ville hålla babyn, och jag sa ja. När jag fick ungen i min famn blev jag helt överlycklig. Hen strålade av blått ljus, som jesusbarnet.

En stund senare gick jag runt i köket och skulle göra i ordning fika åt gästerna. På golvet låg en trasmatta, och jag råkade kliva på den utan att märka att det var en bula i mattan, så jag snubblade till. Då såg jag att under mattan låg babyn och sov. Jag hade alltså trampat rakt på ungen, men hen snusade bara vidare som om inget hade hänt.

Ännu en stund senare skulle jag sätta mig i en soffa, och märkte att kudden bakom ryggen verkade knölig. Så jag grävde fram den med armen bakom ryggen – och fick upp ungen där med. Jag hade satt mig på babyn, som fortfarande sov fridfullt.

Senare skulle jag duka bordet med djupa tallrikar för vi skulle äta chokladpudding, men det fanns inte tallrikar nog. Därför ställde jag fram en stor temugg åt mig själv, som jag tänkte att jag kunde äta ur. När vi satt där vid bordet upptäckte jag att babyn var jätteliten och satt i min mugg. Då skrattade mormor.

Tolkning 1:

Min biologiska klocka säger åt mig att inte skaffa barn för att jag knappt kan ta hand om mig själv.

Tolkning 2:

Jag behöver lära mig att inte oroa mig i onödan, sådär i största allmänhet, för det händer att saker inte går sönder och att det man har tänkt sig faktiskt fungerar.

Tolkning 3:

Jag är på väg att bli steril, och det här är mitt undermedvetnas sätt att kontrollera att jag är okej med det. Det är jag. Jag vill inte hitta några bäbisar under mattan eller bakom ryggen.

Tolkning 4:

Jag kommer kanske aldrig att komma ifrån det faktum att jag föddes med möjligheten att bli gravid, men det innebär inte att jag måste utnyttja den möjligheten – och det innebär inte att bara för att jag inte vill bli gravid måste ta avstånd från de som vill det.

Jag kan föreläsa om det hemska i kastreringstvånget samtidigt som jag ser fram emot att själv bli kastrerad. Jag kan prata om vad lagen egentligen säger på en scen, men i ett undersökningsrum hos kirurgen vågar jag inte göra detsamma. Jag går inte bakom någons rygg och jag sopar inget under mattan – inte ens ett sovande jesusbarn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Könsidentitet, Psykologi, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Nobody puts baby under the rug

 1. Rikkert says:

  Bravo! 🙂

 2. Amanda says:

  Förlåt, jag kommenterar nu inte alls på inlägget här ovan. Läste bara en lite gullig felsägning (?) (politiskt statement?) på tjuvlyssnat.se som jag tyckte kunde passa här på din blogg: http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/ha-stake-nog-att-brosta-upp-sig

 3. Rikkert says:

  Å, vad jag hoppas att det var ett politiskt statement!!!

 4. Reb says:

  Brukar inte alls drömma om bebisar (såvitt jag vet), men en gång drömde jag riktigt märkligt om min systerdotter (som då var bebis). Jag drömde att jag vaknade på morgonen och kom ut i vardagsrummet, och då låg hon och sov i soffan. Jag frågade Anna hur det kunde komma sig att hon var där, och själv dessutom (hon och hennes mamma bor ju ändå 50 mil härifrån), och Anna svarade: “Oj! Jag drömde att hon var här, och jag glömde visst att lägga tillbaka henne innan jag vaknade!”…

  Jag tyckte det var ganska kul när jag kort därefter vaknade på riktigt. Fast det var ju egentligen mer en dröm om drömmar (och om vikten av att lägga tillbaka det/de man drömmer om innan man vaknar, så de/det inte blir kvar…), än om bebisar.

  • Mycket intressant. Såna drömmar har jag också haft ibland. Minns att jag ibland drömt att jag hamnat i gräl i drömmen med folk som blir rasande om jag påpekar att det bara är en dröm…

Leave a Reply