Varför kan inte homosexuella bestämma sig för om de gillar killar eller tjejer?

Om jag i ett utbrott av tillfällig uppsatsrelaterad skrivkramp häver ur mig “har kommit fram till att jag hatar versmått. Sådär i allmänhet” på twitter, och sedan vidarebefordrar det till Facebook, vad säger det om mig?

Skärmdump från Facebook

Enligt Facebook betyder det tydligen att jag är intresserad av en “musikkarriär”. De visar nämligen reklam som lovar att jag ska få lära mig “vad som krävs för att lyckas i musikindustrin från människor som försörjer sig på detta i hjärtat av musikvärldens huvudstad”.

#FAIL"Skriva Något Kreativ: Er du den kreativ skriva på maskin? Tillägga orden och skapa historia med folk från all siden över världen!Det är ungefär som den klassiska uselt översatta reklamen för vad jag tror var någon slags skrivarkurs, och den reklam som mötte mig under Operation: Sex Change, då man skulle byta kön i sin presentation.

När jag står listad som man brukar jag få reklam som riktar sig till bögar: Det är dejtingsidor som utlovar andra “gay men” att träffa, resor till hotell som ägs av bögpar och “Marriage is gay”-tröjor som jag förväntas konsumera. Allt det försvann så fort jag bytte kön till kvinna för en vecka då i höstas. Helt plötsligt var jag flatifierad, även om jag fortfarande hade skrivit att jag gillar män.

Skärmdump från Facebook

De gick tydligen mer på vad man hade angett för intressen och vad man skrev i sin status, snarare än om man gillade killar eller tjejer. För så fort jag provade att vara tjej dök det upp en väldigt talande reklamspalt: Mary Wollstonecrafts Till försvar för kvinnans rättigheter, kattutställning och “lesbisk dejting”.

Orsaken? Antagligen det faktum att “homosexuell” eller “HBT” utläses väldigt olika beroende på vilket kön man antas ha.

***

En fortsättning på inlägget Varför kan inte heterosexuella bestämma sig för om de gillar killar eller tjejer?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Genus, HBTQ, Internet, Kultur och media, Relationer, Språk, Trans* i media, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Varför kan inte homosexuella bestämma sig för om de gillar killar eller tjejer?

  1. Mellanvärld says:

    “Antagligen det faktum att ”homosexuell” eller ”HBT” utläses väldigt olika beroende på vilket kön man antas ha.”
    Vad händer då om man lämnar könet ospecificerat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *