Gävles bästa blogg?

Jag älskar att blogga. Jag älskar bloggosfären. Den är en del av mitt liv till den grad att jag ibland råkar kalla den för “den verkliga världen” och så mycket mina vänner ibland inte skämtar när de säger att jag behöver avgiftas. Jag älskar de möjligheter och chanser jag har fått genom att blogga. Det som började som en sysselsättningsterapi för att distrahera mig ännu en sömnlös natt visade sig vara en fantastisk metod att skapa mig ett liv.

För drygt ett år sedan skrev jag:

“Jag sörjer inte att jag aldrig fått gratis smink och kläder, eller att jag aldrig gått på kändisfest. Det finns ju en anledning till varför jag inte skriver en modeblogg.”

Jag har aldrig känt mig särskilt provocerad av att klumpas ihop med den stereotypa bloggaren: En tonåring som lägger upp bilder på dagens outfit och sin lunch, och skriver om fester och kändisskvaller. Det är två olika världar, och bloggosfären är stor nog för att rymma både och utan att de närmar sig varandra. Trodde jag.

I förrgår blev jag tydligen nominerad till “Gävles bästa blogg” på Nightlife. Underförstått är att jag ska blogga om tävlingen, och be folk rösta på min blogg. Det är det jag gör nu. Bloggar om det, alltså.

Jag har väntat några dagar med att blogga om tävlingen, för att jag har varit osäker på vad jag egentligen känner. Inte för att jag skulle vara negativ till tävlingen som sådan, utan för att det är den sortens uppmärksamhet jag aldrig trodde att min blogg skulle få: mainstream. Jag som skriver så krångligt och långt, lägger upp få bilder och har rabiata åsikter och svårbegriplig humor. Min blogg är inte särskilt lättläst, och den handlar om ganska smala ämnen. Det gör att den inte är särskilt tillgänglig, men jag har prioriterar djup framför bredd.

Jag har aldrig tänkt att det skulle kunna finnas något slags allmänintresse att läsa min blogg; att folk som inte själva är berörda på något sätt skulle följa den. Tydligen är det så ändå. Uppenbarligen är den mainstream nog för att vara med i en tävling om Gävles bästa blogg. Inte bästa psykfallsbloggen, inte bästa transbloggen, utan bästa gävlebloggen.

Det är en märklig känsla. Ni får gärna rösta på mig, om ni vill. Själv tycker jag att jag redan har vunnit, eftersom jag uppenbarligen lyckas nå ut med min blogg på något sätt.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Immanuel i media, Internet, Kultur och media, Personligt, Språk, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Gävles bästa blogg?

 1. Jag röstade på dig, fast jag har varit urusel på att komma hit och läsa på senaste. Hoppas att ingen tycker att det är fusk. (Jag har aldrig varit inne på någon av de andra nominerade bloggarna 🙂 /P

 2. dean says:

  Jag har röstat på dig. Fördomsfull som jag är (har inte läst de andra nominerade) tycker jag att du är mest värd att vinna. För att inte verka elitistisk och så, motiverar jag med att du hjälper människor med ditt bloggande. Jag vet inte, “idag åt jag en banan” kanske också hjälper någon på något sätt, men jag tycker inte att det borde kunna ha samma effekt på folk som det du skriver och som människor på ett djupare plan kan känna igen sig och bli bekräftade av.
  Och nu är jag hemskt fördomsfull, jag har ju inte läst de andra bloggarna ens. Jaja.

 3. Mib says:

  Hej. Vad häftigt! Grattis till att du är med där! Jag hoppas ju också att bloggar om annorlunda människor som både du och jag skriver om fast på olika sätt ska kunna leda ut till de som absolut inte lever det livet. Att det ska väcka en nyfikenhet hos mainstreamfolket faktiskt. Det är ju då man kan säga att man har tagit ett kliv mot att förändra världen. För det är ju genom att nyfikenhet väcks som också tankar om allas lika värde och så vidare smörjs.
  Så jättehäftigt tycker jag det är! Jag ska nu gå in på sidan och kolla de andra bloggarna innan jag röstar på dig.

 4. Mib says:

  Nu har jag varit inne och kollat bloggarna. Och det ä klart att du är bäst! Absolut! Hoppas du går vidare. Absolut!

 5. Har också röstat! 😀

 6. Ja jag har oxå röstat på dej. Tycker din blogg är mycket intressant. Har lärt mej mycket som jag inte har haft en aning om. Följer dej varje dag. Även om jag inte kommenterar så ofta.
  Lycka till!! Och hoppas du vinner. De andra bloggarna går inte att jämföra med din. Du är bäst!
  Kram Monica.

 7. Den här bloggen har direkt blivit min favoritblogg eftersom den väcker så många intressanta tankar och funderingar. Även om jag inte är nån transperson (eller? lite oklart det där ju) så är jag ju ett psycho och onormal på det sättet. Jag tycker mycket som diskuteras här är väldigt relevant för alla som på nåt vis är “onormala”…

  Vete sjutton om jag hade drabbats av den här smarta insikten http://dpossen.blogspot.com/2010/05/dodskalledressen.html ifall jag inte hade läst den här bloggen så mycket.

 8. smultronets says:

  Nu har även jag röstat på dig 🙂

  Med stolthet – måste ju bara rösta på Gävles bästa (efter alla mina år som Gävle bo) o efter att ha kikat runt på de övriga så var saken uppenbart solklar. De övriga bloggarna skulle jag aldrig följa. Sen har du rätt i att du skriver mycket o djupt *ler* din blogg läser jag inte till morgonkaffet men då jag tittar in så blir jag kvar läääänge o får många tankar o känslor.
  Hade faktiskt en Gävle väninna på besök här i Uppsala idag, o hon är INTE en blogg människa, ändå kände hon till dig o din blogg 🙂

  Tack för ditt bloggande, det förgyller i alla fall min tillvaro!

 9. Elin I. says:

  Jag har också röstat på dig. Sprang på din blogg via en länk från någon annan blogg i slutet av sommaren förra året, fastnade och tittar numera in flera gånger varje dag (när jag ser på Facebook/Twitter att det finns nytt skrivet). Under en period i vintras när jag jobbade helt vansinnigt mycket och typ inte hade tid med *något* annat kunde jag ändå inte hålla mig borta härifrån, för din blogg var något som gjorde det lättare att orka med. Eller så är den eventuellt så bra att jag liksom bara var tvungen att läsa ändå. 🙂

 10. dam i tofflor says:

  Nu har jag också röstat på dig. Det finns alltid något tänkvärt i dina texter och du är den enda bloggare som lyckats röra mig till tårar. (inlägget om Minou och vitsipporna)

 11. dam i tofflor says:

  Din hantering av språket är också något utöver det vanliga. Jag gillar det skarpt.

 12. Ann-Sofie says:

  Nu har även jag röstat på dig och håller tummarna för att du vinner! Vill passa på att tacka dig för att du så öppenhjärtligt delar med dig av ditt liv och det skapar en förståelse hos mig och andra som lever “Svenssonliv”.
  Hoppas du fortsätter blogga … är här på “besök” hos dig varje dag.
  Gillar ditt språk och din skarpsinnighet.
  Tack

 13. Ullah says:

  Jag har läst här ett tag men tror inte att jag någonsin skrivit en kommentar. Det är väl dags nu. Jag har också röstat på dig (orkar inte ens kolla de andra bloggarna) och håller med damen i tofflor: din språkhantering är så bra! Dessutom lär man sig en massa på kuppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *