Bättre hudlös än rådlös

Dröm:

Ett litet hotell vid havet någonstans i södra Sverige. Jag har aldrig varit där och har en känsla av att platsen inte finns i verkligheten. Hursomhelst så var jag där, och jag bodde på hotell. Jag levde stealth; ingen visste om att jag var transsexuell utan alla uppfattade mig som vilken man som helst. Eftersom man var tvungen att bada i en sån gammaldags overall var det inte svårt att dölja att jag hade bröst; det var bara att ha på sig bindern under.

En morgon stod jag vid receptionsdisken och grälade med hotellägaren om räkningen. Han påstod att eftersom det fanns julgran (!) på rummet så hade han rätt att ta ut tusen kronor extra per natt. Mitt svar var att granen var så liten att den inte räckte mig till höften, och dessutom var den i plast och odekorerad. Sedan gick jag tillbaka till rummet, tog en dusch och började göra mig redo för stranden. Jag var lite arg, och upptäckte dessutom att min telefon var borta, så när det knackade på dörren fräste jag bara “kom in!”.

Hotellägaren – en äldre man med vitt hår i hästsvans och skägg – såg lite förvånad ut när han såg mig inne på rummet. Jag tänkte att det var oartigt av mig att vara så sur, så jag försökte vara trevlig och säga något snällt. Han stirrade på mig med öppen mun och rodnade, men sa sedan att han och hans fru hade tänkt över saken och kommit på att det är dumt att ha julgranstillägg på sommaren. Jag höll med, och vi pratade en stund om hotellet. Av någon anledning såg han alltid generad ut när han tittade på mig, men jag förstod inte vad det var. Till slut frågade han om jag hade glömt min mobil, för de hade hittat en på disken.

– Ja, det är det nog, för jag kan inte hitta den.

– Isåfall kan du ju komma ut och hämta den… sedan.

Det lät så märkligt, men jag tänkte inte så mycket på det. En stund senare när jag hade packat ihop min strandväska gick jag ut till receptionen för att hämta mobilen. I korridoren mötte jag två byggjobbare. Den ena stirrade storögt, medan den andra dolde ögonen med handen och såg ut som om han fick panik. Först när jag kom till tröskeln in till den lilla receptionen förstod jag varför.

I fönsterglaset såg jag min egen spegelbild. Jag var naken. Ett manligt ansikte, en kvinnlig kropp. När jag såg det sprang jag genast tillbaka till rummet, och drog av mig huden. Nu var jag ett blödande köttstycke, men kände mig friskare än någonsin.

Tolkning:

Drömmen slutade där, men jag kände ingen oro. Jag skämdes inte över att ha outat mig eller över att vara naken, men däremot över att ha tvingat på andra människor sånt som de inte ville se och som var falskt.

Jag har hört att det är vanligt att drömma att man är naken och måste försöka gömma sig. Jag brukar ofta drömma att jag upptäcker att jag är naken, men att ingen annan ser det. Den här gången är det tvärtom. Andra ser saker hos mig som jag inte själv hade koll på.

Jag kan inte styra människors tankar. Jag kan inte bestämma vad folk ska se. Jag kan inte kontrollera hur andra människor könar mig omedvetet, även om jag kan be dem att försöka använda rätt namn och pronomen. Jag kan inte argumentera mot de som hävdar att jag “egentligen” är tjej, och att man inte kan “byta kön”. Det är ändå ingenting som jag tycker är något att diskutera.

Min kropp som den ser ut idag är ingen sanning. Min bara hud är inte naken. Kroppen är bara ett skal att fylla med liv – men jag börjar förstå att utan en kropp som håller det inne rinner livet ut i en pöl.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Könsidentitet, Psykologi, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Bättre hudlös än rådlös

 1. Elin I. says:

  Min första tanke är av någon anledning att Freud nog skulle ha en del att säga om den där julgranen … 😉

  • Det tänkte jag också, men jag är osäker på vad den egentligen betydde, utöver att det är en fallossymbol som är felplacerad och liten 😉

   • Mellanvärld says:

    liten kuk? 😛

    • Japp, men liksom: Vems kuk?

     • Mellanvärld says:

      Den som läkarna vill ge dig?

     • Hm… Och jag ratar den, för att den är för liten och odekorerad och plastig. Undrar vad det betyder att jag sa “den luktar ju inte ens gran!” 😛

      Det här blev väldigt intressant…

     • Elin I. says:

      Jamenvisst. “För liten och för dålig kvalitet. VERKLIGEN inte värd att betala ett så mycket högre pris för.” (I så fall kan man undra: högre än vad, och vad för slags kostnad? Och så var det det där med “på sommaren” senare …)

     • Jag tror mitt undermedvetna försöker säga mig att jag inte ska göra någon meta (den opmetod jag funderat mest på), iaf inte förrän det finns bättre metoder. Som det är idag är det inte värt det, känner jag.

     • Elins tolkning känns på pricken ju! 😀 Att jag inte kom på det! (Eller snarare; att du inte kom på det själv, du som brukar tolka så ingående.)

      Jag kom på en grej. För skitlänge sen läste jag nån artikel i en damtidning om könsorgan (fråga mej inte varför, för det minns jag inte). Enligt artikeln så har iaf kukar och fittor likadana svällkroppar. Bara det att har man en fitta så sitter dom inne i kroppen på vardera sidan om den, har man en kuk ligger dom i kuken.
      Då är frågan: Varför kan man inte bara ta svällkropparna som ligger på vardera sidan av fittan och liksom lyfta ut dom ur kroppen så det blir en kuk?

     • Mellanvärld says:

      “Varför kan man inte bara ta svällkropparna som ligger på vardera sidan av fittan och liksom lyfta ut dom ur kroppen så det blir en kuk?”
      Är det inte det som är en “meta”?

     • Japp, det är det som är en meta. Men den blir inte så jättelång, tyvärr.

 2. Mellanvärld: Nu har jag dålig koll på det här med kuk-operationer. Men en meta är väl en rätt liten grej som skapas genom att man liksom drar fram klittan på nåt vis.
  Det finns ju mycket större svällkroppar längre in runt slidan. Om man kunde dra fram dom på nåt sätt så skulle det ju bli en rejäl kuk. Men det kanske finns nåt medicinskt skäl till att det inte går.

  • Vad dålig koll jag har på könsorgan… okej nu googlade jag runt. Här på wikipedia står det om klittan: http://sv.wikipedia.org/wiki/Klitoris En pyttedel syns, sen fortsätter den liksom in i kroppen, det är stora svällkroppar och grejer, och hela paketet är minst sju centimeter långt (i o-upphetsat tillstånd gissar jag?). Om man kunde dra fram alltihop det här så skulle det ju inte bli nån bamse-kuk men en rätt normal en.
   Men en meta är väl att man liksom drar fram litegrann av detta bara…

   • Vad jag vet så drar man fram så mycket som det går med en meta. Det stora problemet där är ffa att det är stor risk för bl.a. förträngningar och fistlar. För ja, det är just de svällkropparna som man använder, som är en del av klitoris.

 3. Mellanvärld says:

  “Ett litet hotell vid havet någonstans i södra Sverige. Jag har aldrig varit där och har en känsla av att platsen inte finns i verkligheten.”
  Som Skimmermura? 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *