Verklighetens folk är transpersoner – i alla fall i radio

Ikväll, torsdag 27/5 klockan 19:03, föreslår jag att du slår på radion på P3. Då är jag med.

Journalisten jag träffade i fredags jobbar nämligen med ett radioprogram som heter Verkligheten. Vi satt i min rosa soffa och pratade om könsidentitet, operationslängtan, kastreringstvång och namnändring i flera timmar, som sedan har klippts ner till mindre än en halvtimme inklusive avbrott för musik. Efteråt var jag snurrig i skallen som vanligt, men jag fick en känsla av att det skulle bli bra. Reportern verkade kunnig och sympatisk, och förstod på en gång när jag sa att jag hellre ville prata transpolitik än att det skulle bli ännu ett “personporträtt”.

Jag hoppas att det låter begripligt för de som lyssnar, och att det blir en bra balans mellan “personligt” och “politiskt”. Eftersom jag inte har så mycket till liv i det som folk kallar för verkligheten då jag lever framför en skärm, så känns programtiteln väldigt träffande.

Jag tillhör Verklighetens folk. Det ni.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, HBTQ-juridik, Immanuel i media, Könstillhörighetslagen, Kultur och media, Personligt, Trans* i media, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Verklighetens folk är transpersoner – i alla fall i radio

  1. Susanna says:

    Å vad kul! Detta ska vi lyssna på! Hoppas jag hinner hem till kl. 7 imorgon, annars får jag väl lyssna över nätet. 🙂

  2. Ja, jäklar! Klockan är nu 21.20 när jag läser detta. Vet du om det går i repris?

  3. Susanna says:

    Eller så kan man lyssna på reprisen kl. 20 på Söndag, men då kör de hela veckans Verklighets-program i rad efter varandra i repris så man blir tvungen att vänta till halv tio eller nåt sånt om man enbart vill höra programmet där Immanuel var med.

  4. Pingback: Real Life Experience – i radio « trollhare

  5. Pingback: Lagen om fastställelse av könsmaktsordning i vissa fall « trollhare

  6. Pingback: ”Ingenting kvinnligt” « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *