Real Life Experience – i radio

Pappa ringde medan jag försökte hela min dator från märkliga buggar. Han hade hört mig på radio; det hade inte jag hunnit med än. Han gillade det jag sa i alla fall, och var imponerad av mitt skägg på bilderna. Visserligen var det väl i februari som jag slutade raka mig, men det syntes inte så tydligt när jag var ner till mamma och pappa i påskas. Nu syns det i alla fall.

Immanuel

I eftermiddags fick jag min boendestödjare M att gråta av glädje. Hon påstod att hon aldrig hade sett min lägenhet så välstädad på de två år hon har jobbat med mig, och dessutom hade hon hört av de andra boendestödjarna att jag hade varit ute på stan ett par gånger. Jag går utanför dörren självmant, och jag städar. En av de som hade fått syn på mig hade sagt att jag kanske har hittat mig själv nu. Det stämmer väldigt bra. All den energi som jag har lagt ner på att först skada mig själv och sedan på att “bara” må dåligt i största allmänhet och oroa mig, börjar jag kunna lägga på annat.

Jag är bara lite omtumlad av att för första gången sedan januari höra min egen röst. Mamma säger att jag verkligen låter manlig. Min röst är annorlunda nu, helt klart. Inte alls som jag är van vid att höra den – och det är underbart.

Lyssna på Verkligheten i P3 på nätet här.

Förklaring till rubriken för den som inte vet: Real Life Experience är den period då man som transsexuell förväntas komma ut om man inte redan har gjort det, och leva på heltid i sin “nya” könsroll i alla sammanhang. Detta sammanfaller med att hormonbehandlingen börjar, efter ett år i utredningen. För mig, liksom för många andra transsexuella, var det något jag redan hade påbörjat för länge sedan när jag väl kom till den delen av utredningen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, HBTQ, Hormonbehandling, Immanuel i media, Puberteten, Trans* i media, Transbilder, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

46 Responses to Real Life Experience – i radio

 1. C. D. Lind says:

  OMG! Wow. Det är verkligen skillnad på din röst – nu låter du ju som dig själv!

  Bilderna är snygga också. <3

 2. Mellanvärld says:

  Vilken skillnad på rösten!
  …och vilken buske på hakan!

 3. Vad roligt att läsa! Vad underbart!

  Förresten, den här bloggen har verkligen letat sej in i mitt drömliv… Jag drömde inatt att jag träffade dej irl. Vi var på nån semester-ort, och jag skulle (av nån anledning som inte förklarades i drömmen) leva som man under hela semestern. Du skulle visa mej hur man gör kukproteser att ha i byxorna. Men jag gjorde bara helt orealistiska proteser hela tiden, gigantiskt tjocka och långa. Till slut blev du trött på mej och bara “men SKÄRP dej, det är inte en MASKERAD det här, du ska inte klä ut dej till John Holmes!”.
  Minou var med nånstans i bakgrunden också på den här semesterorten… men eftersom jag inte vet hur hen ser ut på riktigt, så såg hen i drömmen ut som sin avatarbild på ett litet barn. Fast det var en vuxen person. Weird.

 4. Vilket bra reportage!! 🙂

 5. Lisa says:

  grym bild!:)

 6. Men du som alltid sagt att ditt utseende-ideal är androgynt… hur går det ihop med värsta skägget?

  Fast du kanske vill njuta av känslan av att ha skägg först, innan du rakar dej…

 7. Freddie says:

  Snygga bilder, är väldigt avundsjuk på ditt skägg! 😀 Kan inte säga så mycket om programet, har precis börjat lyssna. ^^

 8. Minou says:

  Ler åt Dvärghundspossens inlägg, och tänker på de GIGANTISKA proteser vi fick hem till KIMs seminarier om protesteknik…
  Stolt över att ha fått ha ett gästframträdande i någons dröm!

 9. Dr Sigmund Zoid says:

  Var jättekul att höra dig “live”. Tycker att journalisten hade lyckats klippa ner det till en ½ timme (vilket är kort tid) på ett schysst sätt också.

 10. Mati says:

  Wow..! Vilken skillnad i rösten, en blir ju riktigt avundsjuk ju! 😀 Bra program också, även om den sista låten alltid får mig att bli tårögd 😛

  Kan passa på att berätta att jag också fått besök av dig i en dröm.. Eller, nja, jag besökte dig snarare. Fast då hette Sandviken hette Kivik istället :S Du visade mig runt och vi pratade lite smått om allt möjligt, medan vi hade någon slags telepatiskt kommunikation där vi pratade om transrelaterade saker. Sedan träffade vi ett japanskt rockband av någon anledning 🙂
  *tittar på klockan och inser att en borde sova redan – hoppsan!*

  • Hahahaha, Kivik?! Där har jag aldrig varit ens. Eller det kanske jag har, för 20-25 år sedan eller så 😛

   Mycket intressant. Jag bor i Kivik och vi träffar ett japanskt rockband. Inte ens jag får några spontana freudianska kopplingar, men dina drömmar är kanske mer städade än mina? 😉

   • Brukar inte japanska rockband ha väldigt könsöverskridande stil?

    • Jo, det förstås. Väldigt androgyna. Jag är för gammal (eller nåt) för att vara insatt i sånt. Mina androgyna ideal är mer åt britpop (och The Ark, såklart, och Peter LeMarc), så det är inte det första jag tänker på 🙂

     • Jag läste på Djungelsodas blogg att det är så. Annars är ju jag också för gammal för jrock, ännu äldre än dej t o m 😉 (snart 33… hu…)

   • Mati says:

    Det var väldigt absurt! Men kul, det låg som en mysig varm slöja över hela drömmen 😀 Rätt långt ifrån en sanndröm skulle jag dock tro 😛 Såvida du inte helt plötsligt får för dig att flytta söderut och skaffa lite japanska kontakter… 😉

    Och jupp, många japanska band är könsöverskridande. Iaf dem jag gillar.

 11. Vad fin du var med ditt skägg, passar dig verkligen 🙂 Och skönt att höra att du mår allt bättre 🙂 Kram

 12. Nisso says:

  Bilderna är riktigt bra men jag lyckas inte öppna länken till programmet på P3s hemsida 🙁

 13. Nisso says:

  Nu gick det. Wow vilken förändring!

 14. degbunke says:

  Satan i gatan vilken skillnad på rösten!! =)

  ..och du låter jättebögig… 😉 😉

 15. amanda says:

  haha, ursäkta att jag kommenterar så banalt i en så icke-banal blogg, men SHIT vad snygg du är!

 16. helene says:

  ville bara säga att när ja såg dina bilder log jag me hela ansiktet… 🙂

 17. Pingback: Skäggchock! « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *