Penispumpar och bröstballonger

Det finns inga genvägar till en större kuk, säger en del transkillar. Det finns också de som säger att även om det inte gör det så skadar det inte att prova – i alla fall inte om man tycker att det är trevligt under tiden, så att säga.

Pumpning, alltså. Det finns stora pumpar gjorda för genomsnittliga medfödda kukar, och det finns mindre pumpar byggda för att pumpa en genomsnittlig medfödd klitoris. En vän som har en klitorispump berättade att den är lite för liten efter att man har börjat med testosteron, så när jag för några år sedan slog till på en så valde jag en stor. Den är väldigt, väldigt stor, trots att jag valde den allra minsta diametern jag kunde hitta. Utan att gå in för mycket på detaljer så kan jag avslöja att den går att använda – med lite tricksande för att få den på rätt plats – men jag letar efter något sätt att anpassa munstycket så att det sitter bättre. Gummihöljet måste sluta tätt mot huden för att det ska kunna bli ett vakuum, och det är inte det lättaste när man har anatomin mot sig.

Nåja. Det finns så många bra sidor och forum därute där transkillar delar med sig av sina tips, så jag började googla – men gissa om jag blev förvirrad först när en FTM frågade om bröstpumpar.

Pumpa brösten? Brukar inte transkillar vilja dölja dem istället? Eller är det en metod för att dölja dem, kanske? Eller är det jag som är normativ, det kanske visst finns FTMs – tex. transvestiter eller intergenders – som vill ha större bröst? Men hur pumpar man då? Blåser man upp brösten till ballonger?

Skärmdump från google

Det tog någon sekund innan jag kom ihåg att FTM inte bara står för Female To Male, utan även First Time Mom. En av träffarna på första sidan ledde nämligen till ett forum där en blivande mamma frågade om bröstpumpar som amningshjälp.

Jag har sprungit på den innebörden av förkortningen förut, framförallt när jag har försökt googla saker om hormoner och underlivsproblem av olika slag. Då har det mest varit störande, eftersom de sökresultat jag varit ute efter har drunknat i mängden. Den här gången känns det mest absurt och lite roligt. Bland alla penispumpar och testosteronfjuniga transkillar finns det helt plötsligt en ciskvinna vid namn Heather som ska föda i augusti och undrar vilken sorts bröstpump hon ska välja.

Jag undrar om hon och de andra cismammorna som kallar sig FTM någonsin har googlat det uttrycket de använder. Det skulle kunna orsaka minst lika intressanta reaktioner som min, tror jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Genus, HBTQ, Hormonbehandling, Internet, Reproduktiva rättigheter, Språk, Trans* i media, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Penispumpar och bröstballonger

 1. MiaM says:

  Liten/stor bokstav på T = skillnaden? 🙂

 2. Edward says:

  Lustigt!
  Å andra sidan, så finns det lägen där en FTM (i den mening vi brukar mena) behöver en bröstpump. Den sortens pump det handlar om är ju inte en som gör dem större, utan pumpar ut mjölk.
  Som FTM, pre-testo, pre-allting, kändes det helt fel att amma när min son föddes. Därför använde jag en bröstpump för att ändå kunna ge honom naturlig mjölk.

  • Det var precis det jag också tänkte, när jag såg att det var på en vänta-barn-sida och fattade vilken sorts pump de menade: Att det kanske var en transkille som skulle ha barn och var helt öppen med det (och ändå inte var jagad av journalister…). Sedan insåg jag att det nog inte riktigt var så 🙂

 3. Freddie says:

  Det finns många småsaker som gör vardagen lite mer underhållande. Som det där… Hahaha!

 4. Minou says:

  Edward: Alltför få biokillar ammar tyvärr…
  Jag önskar fler vågade: om inte som enda näringskälla så som närhetsskapare.
  Men när typ INGEN man i Sverige ammar förstår jag valet att hellre pumpa!

 5. Mikaela says:

  När jag idag sökte MTF på Tumblr hittade jag ett inlägg som länkade till detta:
  http://sirofukurou.cocolog-nifty.com/mt4/mtfsar/index.html

  Jag förstår det som om att det är en förkortning för Meta Trade Four och att det är något slags… valutaprogram.
  De som söker efter information om det programmet kan nog också bli lite lätt förvirrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *