Pojke eller flicka – eller katt?

Dagens bästa är en rolig historia i Hem & Hyra:

“Två små barn leker i sandlådan. Då säger den ene:
– Är du pojke eller flicka?
– Det vet jag inte.
– Vad heter du då?
– Jag heter Måns.
– Jamen, då är du en katt!”

Med tanke på hur svårt det var att få rätt att som vuxen ta sig ett “könskonträrt” förnamn fram tills i höstas, och med tanke på att minderåriga fortfarande inte får ta sig ett “mansnamn” om de juridiskt sett är kvinnor, och tvärtom, så hoppas jag att ingen tipsar Skatteverket om det dolda problemet med artkonträra förnamn.

This entry was posted in Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Pojke eller flicka – eller katt?

 1. Julia says:

  Haha, vad fint!

  (Mina bröder och far heter Sten. Mineralnamn!)

 2. *ASG* Men faktum är att jag vet människor som på fullaste allvar diskuterat om det är FEL att döpa sin hund till nåt typiskt människo-namn…

  • Ja, det har jag också hört, och varje gång jag ser en sån diskussion skakar jag på huvudet. Jag har verkligen skitsvårt att förstå antropocentrism, det insåg jag idag. Satt och skrev på min uppsats och märkte hur jag flikade in analyser som jag tror är rätt ovanliga att uttala (tex. så skrev jag nåt i stil med “man offrar lammet för att rädda andra liv som anses viktigare” och inte bara “man offrar lammet för att rädda människoliv”). Antropocentrism och antropomorfofobi är obegripliga.

  • Mikaela says:

   Seriöst? o.O Är det därför folk ibland hajjar till lite när jag berättar vad jag har döpt djur till?

 3. plastbaronen says:

  *trycker på gilla-knappen*

 4. Hihi naw vad gulligt 🙂

 5. Minou says:

  Får man lämna ut personnamn här? Inte? Då gör jag det ändå:
  Fenomenale Rikkie har just den historien, med teckningar till, på sitt kylskåp, så han är BÄST!

 6. Mib says:

  Den tyckte jag var kul så har knyckt den till min blogg… hoppas det är ok.

Leave a Reply