Mamma Mu som Manboy och arabisk musik på Nationaldagen

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde att jag skulle göra, och som vanligt är det på grund av Dennis. Vi pratade igår om nationaldagen, och han föreslog att vi skulle gå dit. Jag tvekade en stund, men sedan sa jag “ja”. Under hela kvällen igår och förmiddagen idag funderade jag på om det verkligen var en bra idé, och var på väg att dra mig ur gång på gång – och det var inte för att jag ogillar folksamlingar.

Jag är inte nationalist. Jag har aldrig kunnat definiera mig som svensk. Jag är världsmedborgare, i första hand. Dessutom tycker jag att den svenska flaggan är ful. Ändå lyckades Dennis alltså övertyga mig, så vi gick dit. Och visst fick vi kul. Det var fin musik och bra stämning, trots vädret. I början ösregnade det, men sedan sprack det upp, lagom till bandet som spelade kurdisk/arabisk musik. Det var ju de som folk hade rasat mot. Politiskt inkorrekt hade fått det att låta som att man hade valt bort såkallad svensk folkdans och folkmusik för detta, vilket inte stämde. Sånt fanns visst med i programmet, men vid det laget hade vi gått hem till Dennis, eftersom det började regna igen.

Sångaren som sjöng de kurdiska och arabiska låtarna på gräsmattan framför svenska flaggor

Sångaren som sjöng några av de kurdiska och arabiska låtarna

Solen sken som allra bäst under den “arabiska musiken”. Man kan se det som att Moder Natur lite subtilt försökte påpeka vad hon tyckte var det viktigaste idag. De var väldigt bra, och jag ångrar inte att jag gick dit. Det, och att få se Mamma Mu och Kråkan dansa till Manboy och imitera Eric Saades vattenfall med paraply och vattenkanna, var dagens höjdpunkt.

Om det inte hade varit för att det var Sverige som man skulle fira, och om det inte vore för de svenska flaggorna, så skulle jag säga att jag gillar Nationaldagen. Nu väntar jag mig bara att alla de som rasade mot “arabisk musik” i konsekvensens namn också rasar mot att Kråkan och Mamma Mu dansade till en massa engelskspråkiga låtar. För tänk så hemskt att smygindoktrinera barnen med engelska. De kan ju få för sig att det är okej att dansa i vattenfall och… eh… få lunginflammation?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Politik and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Mamma Mu som Manboy och arabisk musik på Nationaldagen

 1. Pingback: Jag älskar att manifestera min läggning « trollhare

 2. Alma says:

  Nu har jag läst allt du har skrivit om detta fram tills detta inlägget, och jag håller verkligen med dej, jag visste inte ens när nationaldagen var förut, och den firades ju verkligen inte!
  dessutom förstår jag inte varför människor har problem med musik som inte kännetecknas som svensk på nationaldagen, jag menar, personen i fråga som sjunger/spelar den är väl antagligen en svensk medborgare? då kan han väl få framträda med vilken musik som helst!
  det finns tillräckligt med länder i världen som är rasistiska och som krigar för det, varför ska vi också bli sådana? kan inte fortsätta ha en sådan UNDERBAR blandning av kulturer som vi har?
  nä, fyfan för hur vissa människor ska hålla på! idioter!

 3. Alma says:

  jo, men jag sa antagligen, det är ju i och för sej inte det viktiga heller. jag hoppas ju att du förstår min poäng?

 4. Jo, det gör jag 🙂

Leave a Reply