I väntan på att falla på mållinjen

Minns ni Grevinnan och betjänten, rättare sagt: Minns ni det tillfälle då betjänten, James, som brukar snubbla på tigerhuvudet på golvet INTE gör det? Han går förbi det, blir förvånad, och vänder sig om och tittar. Han har liksom vant sig vid att det där huvudet ska man snubbla på.

En stökig hylla

Hyllan för drygt en vecka sedan

Precis så är det för mig, i rum för rum. Det började i hallen, och sedan blev det även så i vardagsrummet. Nu är det kontoret. Det är en otroligt märklig känsla att inte riskera att trampa på något, välta ner något eller snubbla över något för varje steg.

En städad hylla

Hyllan idag

Den senaste veckan har jag hunnit med att

 • Sortera alla viktiga papper som samlats på hög under flera månaders tid
 • Riva ut allt i min stora pysselhylla, och möblera om den från grunden
 • Byta förpackningar eller lådor till nästan alla småsakerna som fanns i hyllan – pärlor, snoddar, snören och band, glasmosaik, paljetter, prismor, stämplar, schabloner, pappersstansar, skumplastfigurer, piprensare, tygblommor, fluffbollar, plastspindlar, stryknitar, mönstersaxar, flaskor och påsar med ingredienser till hudvårdsprodukter, stearinpulver till ljustillverkning, glitterlim, akrylfärg, oljefärg, tygfärg, glasfärg, hobbyfärg, penslar, stöpplare, målarknivar, säkerhetsnålar, tryckknappar, sytillbehör och jag vet inte vad – så att de tar mindre plats.
 • Fylla på den hyllhalva som blev över med verktyg från hallen och saker som inte haft någon annan plats än golvet förut
 • Plocka upp allt som låg på golvet och dammsuga och skaka mattan
 • Flytta fåtöljen från ena änden av rummet till den andra
 • Plugga ungefär 15 timmar (jag har läst på kvartsfart under året, men försöker bli klar med uppsatsen snart)
Fåtölj vid fönstret

Fåtöljen - numera utan högar av papper och prylar

Anledningen?

På måndag ska jag träffa utredaren igen. Inte för att jag vet vad jag borde vara orolig för, men jag är det av gammal vana. Kanske är det lite operationsskräck, kanske är det väldigt mycket min noja för att när jag till slut står där framför Socialstyrelsens rättsliga råd få höra att jag inte… duger. Det är så det känns: Som om transsexualism är något man måste prestera, som om man måste vara övertygande och trovärdig. Som om det vore någon slags rättegång. Jag vet att det inte är det, men det är ofta så det känns.

En rättegång som jag egentligen redan nästan vunnit. Bara en liten bit kvar. Förmodligen är det precis därför jag är nervös: Det där med att falla på mållinjer verkar vara min grej.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Kirurgi, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to I väntan på att falla på mållinjen

 1. Vi hejar på dej Immanuel. Klart det kommer att gå bra.

 2. dean says:

  Du kommer inte att falla på mållinjen, det lovar jag dig 🙂

 3. flickrummet says:

  Jag känner ju inte dig, men hoppas och tror ändå allt kommer gå bra, trots nervositet. Du har en väldigt fin blogg med många intressanta inlägg dessutom. Tack för att jag får läsa.

 4. Åh, tack. Alltså, jag var rätt nere när jag skrev det här, men jag insåg det inte ens själv. Har tagit en dag av eftertanke att smälta att jag faktiskt fortfarande är orolig, och då när jag inser det så lättar det 🙂

 5. pärlbesatt says:

  1. Du kan ju öppna pysselverkstad, med den utrustningen. 🙂

  2. Vad duktig du varit, helt otroligt. Och jag blev sugen på att få i ordning, jag med…

  3. Håller tummarna för läskiga besöket.

 6. Jag vet, jag har samlat på mig massor, hamster som jag är 😉

 7. Mr Disco says:

  det verkar så mysigt hemma hos dej.
  Och- lycka till!

 8. flickrummet says:

  haha. Jag tänkte också att det såg mysigt ut, fast det kändes påfluget att säga eller nåt… och så tänkte jag att jag borde städa hemma hos mig….

 9. Hahaha, det är mysigt ur väl valda vinklar i vissa rum 😉 Mitt vardagsrum är det omysigaste rummet, tyvärr, men där är jag så sällan ändå. Jag lever ju i datorrummet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *