Jesus är en transkille med skägg – andra sommaren

Soluppgång vid sjönKlockan var nästan två när jag gick hemifrån, och nästan sju när jag kom tillbaka. I skydd av mörkret promenerade jag rakt genom centrala Sandviken till den plats jag sett ut att fira sommarsolståndet på. Över ena axeln ceremoniväskan, över den andra kameraväskan och stativet. När jag gick var himlen fortfarande jämnblå, men när jag kom fram till stranden hade det redan blivit ganska ljust. Det var bara att vänta in solen, och till sist så kom den klättrande uppför trädtopparna.

Immanuel i blå särk och grå rock vid ett träd

Jag dansade och sjöng och hade mig en bra stund, och sedan var det bara att ta sig hem. Jag bor ungefär en halvmil från den platsen jag var på, och det är ofrånkomligt att gå rakt genom hela stan. Klockan började närma sig sex, och jag mötte ett antal cyklister och bilister som lämnade Sandvik efter nattskiftet. Några av dem tittade en gång extra på mig: Min binder ville inte riktigt sitta på plats efter att jag dansat runt, och kombinationen bröst, skägg och något klänningsliknande är väl kanske inte det vanligaste.

Immanuel med skägg, blundar i soluppgången

Tyvärr blev jag tvungen att ta av mig särken efter ungefär halva hemvägen, eftersom den trasslade in sig i benen. Jag mindes plötsligt att ifjol fick jag frågan om jag var Jesus. Inget sånt den här gången. Det syns nog på mig att jag är Jesus, så folk behöver liksom inte fråga.

Idag är det den längsta dagen på året. Jag har hunnit gå en mil, dansa, sjunga, fota, prata med fåglar, höra grodor, beundra snäckor, sniffa syrener – och se solen gå upp över sjön. Det var underbart. Hoppas att ni har en lika bra dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Personligt, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Jesus är en transkille med skägg – andra sommaren

  1. Mr Disco says:

    Jag bara älskar den här rubriken!

  2. Jag med *erkänner* 😛

  3. Paul Stjernberg says:

    Hej DiLeva! 🙂 Du borde ta hans plats som kärleksguru, din trovärdighet är 100 miljoner gånger större i mina ögon.

  4. Hahahaha, tackar 😉

  5. Pingback: Bröllop, födelsedag och pubertet – tre skäl att fira midsommar « trollhare

Leave a Reply