Vitt klet i könshåret* och bröstattacker – bokstavligt talat

I eftermiddags skulle jag göra mig anständig inför att boendestödet skulle komma: Klä på mig riktiga kläder, borsta tänderna och så. Det var då jag upptäckte ett halvdussin små kluttar av något gråvitt i mustaschen. Jag förstod på en gång att det var tahini som satt kvar efter frukosten, men upptäckten fascinerade mig. Min mustasch är alltså så lång att matrester fastnar i den.

När jag nämnde det för min boendestödjare M sa hon att det nog är dags att jag börjar hålla efter skägget och mustaschen, för nu har de faktiskt växt till sig ganska ordentligt. Problemet är att jag ju nästan bara har skägg under hakan, så det syns inte så tydligt om jag inte vrider på huvudet.

Immanuel, med mustasch som börjar hänga ner över läppen

I övrigt går det mesta bra. Jag försöker förtränga mina bröst och låtsas inte om att det finns något som heter badstrand eftersom jag ändå inte kommer att kunna bada utan att känna mig obekväm förrän efter bröstkorgsoperationen – och den får jag först i höst. Om någon undrar varför jag skriver så få personliga inlägg om min transition just nu så är det för att jag inte vill riskera att bli bröstfixerad.

Immanuel, med skägg

Fast det är jag redan. Bröstfixerad alltså. Jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna som jag har fastnat med blicken i folks urringningar, men det har hänt alldeles för många gånger och jag skäms för det.

När utredaren förra måndagen frågade om jag fortfarande bara gillar killar sa jag att jag gått från att vara 95% bög till 90%. Hon kallade den förändringen för “inom normalvariationen”. Jag har verkligen rannsakat mig själv och frågat mig om brösttittandet inte skulle vara ett tecken på förträngd heterosexualitet eller så, men nej. Det är så extremt sällsynt att jag attraheras av en person med kvinnlig könsidentitet, men de gånger jag faller för människor som har utbuktande bröst är det snarare trots än på grund av dem.

Jag attraheras inte av bröst, ändå kan jag inte låta bli att stirra. Det har jag i och för sig gjort en del även tidigare, men nu börjar det kännas riktigt besvärligt. Så länge man uppfattas som tjej så är liksom toleranströskeln för hur mycket man får kolla in “andra tjejer” avsevärt högre jämfört med om man uppfattas som kille.

Jag tycker som sagt var inte att bröst är något trevligt att titta på, och gör mitt bästa för att låta bli. Det är mest som om jag är rädd att bli anfallen av jättetuttar och kvävd, eller nåt. Med andra ord: Om jag stirrar på dina bröst så är det inte för att jag har fantasier om hur du ser ut naken, utan för att jag har tvångstankar om bröstattacker – bokstavligt talat.

*) Är det bara jag som har tänkt att skägg och mustasch är som att gå runt med könshår i ansiktet? Det är ju samma hårkvalitet. För mig är det i allra högsta grad könshår, hursomhelst. Inte för att jag hänger upp min manlighet på det, men däremot min förmåga att passera som man.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Kirurgi, Könsidentitet, Puberteten, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Vitt klet i könshåret* och bröstattacker – bokstavligt talat

 1. Nobody says:

  Svar nej, du är inte den ende som jämför ansiktshår med könshår. 😉

 2. Vilket tur! Jag undrar ofta om mina tankar är… ja, det vet jag ju egentligen att de är onormala 😉

 3. Skägget ser bra ut! Kanske går att satsa på ett pipskägg för att dra nytta av att det är mer hår på hakan.

  Grattis till att ha hamnat i stadiet att du måste se upp med vad du äter 🙂 Semlor och såser kan vara problem.

  Och som Nobody skriver: det finns många före dig som har liknat skägg vid könshår. “Pubisskägg” får jag ibland höra när det gått för lång tid sedan jag ansade skägget.

 4. Malin says:

  Skägg är ju könshår, fast i en annan betydelse, kan man säga – det visar vilket kön man har, eftersom bara män har det.
  (Oftast i alla fall, kvinnor med ordentlig skäggväxt finns ju också men det är inte så vanligt.)

 5. Jag brukar inte direkt äta semlor, men glass vet jag redan att det kan lämna spår 🙂

  Skägg är väldigt likt könshår. Mycket mjukare än tex armhålehår, men ändå grovt som könshår. Iaf är det min uppfattning.

 6. TransTanten says:

  Det finns en anledning till att goateen alltid varit populär i fängelsemiljö….;)

 7. Ehm… Jag är inte säker på att jag vill höra hela förklaringen 😉

 8. Du kanske skulle snagga ner skägget till “tre-dagars-längd”, så blir det mer lätthanterligt.

 9. Ja, kanske det. Jag vill bara att det ska synas tillräckligt tydligt.

 10. meta says:

  Det syns tillräckligt tydligt! Röstar också för tredagarsvarianten.

  Och visst, ansiktshår är könshår, rättare sagt: ögonbryn, skägg, armhålehår och hår i skrevet är av samma färg och kvalitet. (Det är så du skiljer “äkta” blondiner från “falska”, såvida de inte har färgat ögonbrynen också.)

 11. Fast inte alltid riktigt samma nyans, väl?

 12. Hahahaha, alltså, folk gör verkligen vilka sidor som helst. Det är sånt jag älskar med nätet 😀

 13. Lizzie says:

  ursäkta.. skrattade så åt det där med brösten. Så det ÄR testosteronet som får män att stirra på urringningar! Makes sense, på nått vis. och kanske kan minska mina komplex för mina extremt små bröst då. (för då stirrar dom ju inte för att dom nödvändigtvis vill HA stora rattar, utan för att deras hormoner helt enkelt gör att deras ögon dras till tuttar vare sig de medvetet gillar dom eller ej) haha! Ursäkta men du gav mig en tankeväckare!

  Hoppas du lyckas hejda stirrandet, så att du kan känna dig mer bekväm. Läser din blogg då å då, och fascineras av ditt mod och din kamp för att få bli den du är innerst inne även i de yttre. Gör att mina bekymmer känns mycket mindre.. (en kropp som inte passar in i normen av vad en fin kvinna ska vara; barn med två män, umgängesförälder till två=aja baja för en mamma!!, fattig, ensamstående osv och osv.)

  Tack för bra blogg!

 14. Hahaha, jag vet inte om det är testosteron eller något annat. För mig känns det mer som när man får ögonkontakt med en giftorm och vet att om man bryter ögonkontakten riskerar man att bli attackerad 😛

 15. meta says:

  Nej inte riktigt samma nyans, ögonbrynen är mörkare, oftast.

 16. Mmm, och jag vet att det kan skilja även mellan andra sorters hår för att de blir blekta av solen olika mycket…

Leave a Reply