Transsexuella filmer

En av de roligaste sakerna med att blogga är att kolla vilka sökord folk använder för att hitta till ens blogg. En del verkar besväras (?) av hår i magen, andra letar bilder på konstiga människor, vissa vill veta hur en transvestit ser ut och någon stackare verkar undra om 13cm kuk räcker för att ha “sex”. Ganska många googlar efter dagens fitta.

Många av sökorden handlar såklart om sex, och många  – sex eller inte sex – är transrelaterade. Det är allt från “kåt shemale i [valfri stad]” till “vad kostar ett könsbyte”. Men ibland dyker det upp väldigt märkliga sökord, som jag är osäker på hur jag ska tolka.

Några av sökorden: Propplösning badrum, transsexuella filmer, svettig fitta, könsbyte socialstyrelsen.

Alltså: Det finns filmer om transsexuella, både spelfilmer och dokumentärer. Det finns filmer med transsexuella, till exempel filmer med transsexuella skådespelare. Det finns transsexuella som ibland tittar på film. Men finns det verkligen transsexuella filmer? Det låter lite som det fantastiska uttrycket “transsexuella redskap”, som Lukas påminde om för ett tag sedan.

Jag vet mycket väl vad transsexualism är – det vore ju konstigt om jag inte höll koll på en diagnos jag själv har – men för att försöka förstå vad som gör en film transsexuell kollar jag på Wikipedia:

“Transsexualism är ett tillstånd då en person har en permanent upplevelse av att tillhöra det kön som är motsatt ens biologiska. Den transsexuella uppfattar sin fysiska kropp som felkönad, och önskar vanligen förändra den så den bättre passar det upplevda könet, med medicinsk och kirurgisk behandling.”

Efter en stund kommer jag på det: Den som googlade efter transsexuella filmer syftade såklart på filmer – eller rättare sagt filmkaraktärer – som blir konstant felkönade utanför filmen som sådan. Till exempel vill jag minnas att den svenska baksidestexten på Transamerica beskriver Bree som “en transsexuell man” (läs här varför det är fel). Det går lätt att korrigera felkönandet i texter på nätet, men sämre på ett tryckt omslag till en DVD. Ett annat exempel är spekulationerna om Godzillas biologiska kön. Det måste vara sånt som menas med “transsexuella filmer”. Såklart.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Internet, Kultur och media, Språk, Trans* i media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Transsexuella filmer

 1. Haha!! någonting säger mig att de kåta desperata (oftast) männen som söker runt på sådana sidor inte tänker i förstahand på varken stavning, meningsbyggnad eller korrekta ord överhuvudtaget. Jag är faktiskt förvånad att vi inte ser fler fel än så.
  Snyg fita borde ju toppa listorna över mest sökta ord 2010!
  Jag skrattade jättemycket till detta inlägg. Du är jätterolig och har bra humor, det gör det till en fröjd att läsa denna blogg.

  In bland bokmärkena ska det!

  Mvh Emil Gustafsson

 2. Tja, det är många som googlar efter “knula bögar” och sånt också 😉 Min hjärna får syntax error varje gång. Jag har ju en teori om att folk i allmänhet får svårt att stava och sämre omdöme när de är kåta. Dessutom är det svårt att skriva på tangentbordet med en hand om man annars brukar använda båda två…

 3. Elias says:

  Det finns även ett community där man, en rullningslist, kan välja hur man känner sig så att det står “[Användarnamn] känner sig glad” (exempelvis). Bland alternativen finns även transsexuell.

  Så…

  [Användarnamn] känner sig transsexuell.

  Det tycker jag är lite spännande. Idag känner jag mig nog inte bara glad utan en smula transsexuell också.

 4. Oj. Jag tänker på de olika statusarna på Qruiser, där jag ibland valde “hysterisk” när jag hade PMS (som alla vet beror hysteri på att man har livmödrar som vandrar runt i kroppen). Men finns det typ “användaren känner sig bögig” också då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *