Jesus är en skäggig dam

Minou säger att jag ser ut som Ola Salo. Simon säger att jag ser ut som Ola Salo. Sahars första ord när hon fick syn på mig idag var typ “vilket snyggt skägg!”. Linn sa att jag ser ut som Jesus.

Trots att jag alltså har ett rätt rejält skägg, så försöker någon pracka på Simon och mig flygblad om “tjejfest” när vi sitter och äter lunch utanför Pride House.

Det är väldigt queert att förutsätta att en person med skägg kan tänkas vara intresserad av att gå på en tjejfest. Väldigt queert, öppensinnat och ickenormativt, intalar jag mig.

Det handlar absolut inte om att jag inte passerar som kille. Nejdå. Inte alls. Eller hur?

This entry was posted in Stockholm Pride, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Jesus är en skäggig dam

 1. Mikusagi says:

  Faktiskt får alla kön komma på tjejfesten 🙂

 2. Elin I. says:

  What Mikusagi said. Det är ju faktiskt också en rätt så queer tjejfest. =)

 3. Mellanvärld says:

  @miku: varför kallas den då “tjejfest”?

 4. djungelsoda says:

  Mellanvärld: För att alla ska bejaka “tjejen i dem”? 😉 (Nä jag vettefan :D)

 5. plastbaronen says:

  Kommentarerna ovan ger ju en trovärdig förklaring!

  Min egen gissning hade annars varit att flygbladsutdelaren känt igen dig (du är ju liksom ingen okänd person) och vet att du är transsexuell. Om folk känner till det, slutar de nämligen ibland att tro sina ögon. Själv råkade jag ut för det så sent som denna sommaren, när en person frågade “Är du X:s syster?” Jag var lika skäggig som du och har passerat i åratal. Men han som frågade har också känt min syster i åratal, fast aldrig träffat mig förut. Strax därpå ångrade han sig iofs. och kom med en massa ursäkter. Men om folk vet att man har “bytt kön”, så kan de lätt få för sig att byta kön på en.

  Dina tidigare inlägg tyder ju på att folk rent allmänt tolkar dig som kille, och utifrån dina bilder verkar det också som att de borde göra det.

 6. Ja, jag såg det senare på en affisch att “självklart är alla kön välkomna”, vilket jag självklart tycker är bra. Det är bara lite märkligt att kalla det för tjejfest då. Men jag antar att det är för att markera att det inte är en “bögfest”. Ack ja, bögnormen…

Leave a Reply