Rädslan för gravida män – och en skäggig Immanuel i DN

I två dagar fick jag höra att min blogg är bra, att mitt skägg är häftigt och att jag är snygg. Sedan dök jag upp på DNs förstasida, och fick tillochmed höra “Var det inte du som var i DN?” när jag stod i toakön på Pride House. Jag riskerar verkligen att bli en diva om ingen gör något, men alla troll – som annars brukar kunna ta ner mig på jorden – verkar ha tagit semester, som jag konstaterade på bloggpanelen i förmiddags.

DNs förstasida med mig och Fredrik på stor bild, och rubriken "Krav på stopp för tvångssterilisering"

Jag, Fredrik och Julian blev alltså intervjuade igår om tvångssterilisering av transsexuella, och det jag sa var ungefär det som jag sa när jag föreläste om just det ämnet idag:

“Folk blir nervösa av personer som inte stämmer överens med den könskategori de har. En man som kan bli gravid sätter fingret på vad som är manligt och kvinnligt.”

Jag vet inte om det verkligen var så jag sa, men det jag menade var i alla fall att det sätter fingret på folks fördomar om vad som är manligt och kvinnligt.

Läs gärna också om namnlagsdebatten. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Föreläsningar, Immanuel i media, Internet, Kroppstankar, Personligt, Stockholm Pride, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Rädslan för gravida män – och en skäggig Immanuel i DN

 1. Islin says:

  Drabbas inte av storhetsvansinne nu bara, min kära Immanuel.

  Mailsvar till dig är förresten påbörjat, förlåt för den väldigt långa svarstiden.

  Kram
  Islin

 2. LeoH says:

  Snart kanske du dyker upp på DN:s debattsida! Sen är det raka spåret till den ena TV-soffan efter den andra!:-)

 3. Houdini says:

  Mer Trollhare åt folket!

 4. dam i tofflor says:

  Jag kan också bli nervös ibland om jag inte vet vad folk har för kön, men grejen är att jag tycker att det är mitt ansvar att ta hand om min eventuella nervositet. Det är ju orimligt att någon ska tvingas till operationer eller förvägras operationer eller vara tvungen att klä sig och uttrycka sig på nåt särskilt sätt bara för att jag ska känna mig lugn. Det är helt enkelt min business att lugna ner mig själv, eller föralldel vara lite nervös då. Jag vill ju inte att någon ska tvinga mig till saker bara för att de kan bli osäkra på t ex min ålder, nationalitet eller socioekonomiska status, eller kön för den delen. Tänk vad skönt det vore om det inte vore så tabu att bli osäker.

 5. Veronika says:

  Ett tecken på att man läst en blogg lite för mycket är reaktionen: “Åh, honom känner jag”, när man ser DN. Sen inser man att “känner” nog är ett lite för starkt ord. Men jag tyckte iaf det var kul att se dig där. 🙂

 6. B says:

  Du er sitert i Dagsavisen i Norge i dag også. Fant den ikke i nettutgaven deres, men nå vet du det hvertfall.

 7. kristiporr says:

  Vänta nu… DET ÄR DU SOM ÄR HAN I TIDNINGEN!!!
  Skämt åsido, äsido och ösido. Fan vad läckert av dig att bara kicka normstjärt i DN. My hero!

 8. plastbaronen says:

  Om Bo är ett troll eller ej får Immanuel avgöra. Men om han är seriös och gillar vetenskap, som han påstår, så finns det lite vetenskap här:

  if you’re interested in biology, read this:

  http://saladbingo.wordpress.com/2010/07/07/transsexuals-%e2%80%93-facts-not-opinions-part-iii/

 9. Islin: Jag jobbar på det 😉

  Dam i tofflor: Åh! Så himla bra formulerat!

 10. Pingback: Pride-summering onsdag 28/7: ”In order to get rights as a sane person, I have to say I’m insane” « trollhare

 11. Pingback: Inte ännu ett reportage om mitt spännande liv som transperson « trollhare

 12. Pingback: Angår det dig vad jag har mellan benen – ett år senare? « trollhare

 13. Pingback: 2010: Mer skägg, mindre bröst. 2011: Ja till livet | trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *