Det finns bara ett sätt att fånga en tjej idag, och det är genom att vara bög!

John. John Apse. Siri. Göran. Hannah. Dolores. Bo Grahn. Kärt barn har många namn – och mitt hustroll nummer ett har nog provat på ännu fler nick, som jag bara inte minns just nu.

Hen är en såndär som livar upp tillvaron ibland med sina kommentarer: Ett heterosexistiskt antifeministiskt troll som ständigt kräks ur sig sina pikar mot mig, mot “homisar”, mot “feministerna”, mot “de som tror de kan byta kön”, mot “genusvetare” och “politiskt korrekta”. Vi är ointelligenta, tragiska, vilseledda, förvirrade, aggressiva, ovetenskapliga, perversa, avvikande, äckliga – och dessutom censurerar vi de som bara säger sanningen.

Ett tag var hen där så fort man skrev något om mansförtryck, och påpekade att det där fick man inte tala om för “feministerna”, för enligt “feministerna” är män alltid förtryckare och kvinnor alltid offer. Ett tag var hen inne på HBT, och skrek i högan sky över “homisarnas” hat mot “normala”, eller försökte dra igång någon slags fight där “genusvetare” ställdes mot “transsexuella”. Underförstått: Om man är “genusvetare” måste man hata att det finns personer som uppenbarligen har behov av att korrigera sin kropp, och om man är “transsexuell” måste man hata att det finns personer som anser att kön kan vara något mer än ett medfött, oföränderligt, nedärvt och biologiskt faktum. Att vara nyanserad är en omöjlighet i Johns värld.

Inatt drömde jag hursomhelst att träffade henom. Jag stod vid relingen på en stor båt, typ danmarksfärja, och tittade ut över havet när jag hörde en mening som jag kände igen.

– Men det här får man inte säga för FEMINISTERNA!

Jag vände mig om, och upptäckte att en dörr stod på glänt. Därinne pågick det någon slags föreläsning, och jag kikade in. En person med nästan hela ansiktet och överkroppen täckt av långt ljusbrunt hår och lika långt skägg, gick runt på en stor scen och pratade i en mikrofon.

– Det finns bara ett sätt att fånga en tjej idag, och det är genom att vara bög!

Publiken skrattade – men då upptäckte jag att den inte fanns. Det var en ensam person på en alldeles för stor scen, med burkade skratt som enda feedback. Jag var osäker på om hen ens var medveten om det själv, att publiken inte var på riktigt. Då slog det mig att jag faktiskt var den enda som lyssnade. För kanske första gången var det någon som faktiskt hörde vad hen hade att säga – men eftersom jag ganska snabbt bedömde retoriken som tjatig och analysen som inkonsekvent gick jag ut därifrån. Av misstag for dörren igen med en smäll bakom mig, och jag hörde hur hen tystnade. Det var nog först då som hen fattade att ingen lyssnade. Alls.

Inom loppet av några sekunder hade trollet fått och förlorat sin första publik någonsin, och därmed misslyckats på riktigt för första gången. Det kändes bra att ha fått bjuda på det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Internet, Psykologi, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Det finns bara ett sätt att fånga en tjej idag, och det är genom att vara bög!

  1. Tofflan says:

    Åh, har också haft den äran att ha fått kommenterar från Bo Grahn och allt vad hen nu kallar sig. Fast jag valde att inte publicera sånt skit. Försöker ha en rätt hög nivå på min blogg – ibland… 😉

  2. Ibland slinker de igenom, och det kan ju vara rätt underhållande ibland att leka lite med trollen… fast då känner jag mig ofta elak.

  3. Malin says:

    Oj, coolt, det blir väl nästan som här på bloggen, fast live: Endast du läser kommentaren, sedan raderar du den så att ingen alls ser den. Endast du lyssnar på pratet, sen går du ut så att ingen alls lyssnar. 🙂

Leave a Reply