McGyver fixar middag

Det är inte helt lätt att fixa veganmat när man reser runt och bor på hotell, men det är såhär mitt liv kommer att bli som föreläsare. Jag måste vänja mig vid det och hitta mina knep. Ikväll kände jag mig nästan som McGyver när jag skulle försöka åstadkomma en middag på det lilla hotellrummet.

Tanken var att göra en wrap med tunnbröd, men hur gör man det utan några redskap? Tartexen (vegansk “leverpastej”) ringlade jag ur tuben, och bredde ut den med en tomat. Men hur skulle jag skiva tomaten utan kniv? Efter att ha tänkt en stund kom jag på det: med tänderna! Jag bet upp lagom stora bitar, som jag spottade ut på brödet. Sedan rullade jag ihop brödet och njöt.

Att bita av och spotta ut mat sådär är inget jag skulle göra offentligt, men det fungerade utmärkt. Däremot tror jag att en kniv vore en bra idé i framtiden. Då kan jag bli McGyver på riktigt. Jag ska bara odla hockeyfrilla först.

This entry was posted in Veganism and tagged , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to McGyver fixar middag

 1. Jag brukar köpa en tetrapack med bön- eller linsröra i chili-sås (dom flesta affärer har detta, även om dom inte har nån speciell veganmat). Och så köper man färskt bröd, bryter i bitar, skåpar upp bönröra och äter. Man blir riktigt, riktigt mätt efter en hel sån tetra med bröd till, och så nån juice att dricka..

 2. om man köper körsbärtomater, kanske man klarar sig utan kniv. Äter verkligen McGyver veganmat

 3. degbunke says:

  Köp campingbestick? Såna som man kan sätta ihop liksom på varandra – sked, gaffel, kniv. Jag hade såna för många år sen. Kniven var lite lömsk bara, för den hade en inbyggd flasköppnare i skaftet som var ganska vass. Iaf så var de praktiska eftersom de gick att sätta ihop, och de var inte så långa heller så de tog liten plats. Såna borde finnas fortfarande, om man letar i ngn affär med campingutrustning.

 4. Mia says:

  SPORK!!!!!

  Finns på Stadium för 19:- , mediumstl, tror jag o på DesignTorget i tre stl för mer pengar. (finns troligtvis på Intersport o andra liknande butiker)
  Spork är förkortning på Spoon+Fork o i gaffeldelen finns en tandad klo, fungerar som bordskniv. Man bör köpa två, för så kan man hålla fast matbiten med ena o skära med andra. Företaget som gör dem heter Light my fire och de har en ypperligt tjusig o användbar trekantig matkåsa med lock samt el liten drickkåsa som får plats i… sporkarna får oxå plats där. 🙂

  http://www.light-my-fire.com/default.asp?ID=230&pID=147

  Man är väl scout!!! o då är det inte flashigt hotellrum som gäller, då är det tält o laga/äta mat i ev regnställ… 🙂

  @,-‘-‘´-

 5. karibien says:

  Instämmer om spork, praktisk uppfinning det där. Dessutom kommer man faktiskt genom flygets säkerhetskontroller som annars är duktiga på att beröva en diverse campingbestick och förstås allt vad leatherman, swiss army knife osv heter. Såna kan annars vara riktiga räddare i nöden med konservöppnare, kniv, sax etc.

  En liten vattenkokare och en mugg/skål utökar hotellcampingmenyn nåt fantastiskt. Kaffe/te, kopp-soppa, nudlar, couscous… hittar du en vattenkokare som har slät insida, utan värmespiral, kan du till och med, med lite försiktighet, värma nåt vätskerikt färdigt som en böngryta/salsa.

  Men dessutom tänker jag tipsa om att använda hotellpersonalen. Om man bara ber om det brukar de kunna ställa upp och mikra nåt ätbart man har med sig, erbjuda plats i ett kylskåp, eller låna ut en vattenkokare och ställa fram te-prylar, till exempel. Jag har ganska många gånger ringt eller mejlat i förväg och kollat, berättat om magkatarren som ibland får magen att skrika långt innan frukosten serveras. Hittills har hotellen, stora som små, bjussat på servicen, men om det är ett hotell som erbjuder avgiftsbelagd roomservice kan det vara säkrast att fråga för att slippa en överraskning.

  Lycka till!

 6. Jag har haft campingbestick under barndomens campingturer, och jag ogillar dem. De är så svåra att hantera, i synnerhet det bestick som är “underst” med de där piggarna. Men spork borde jag nog prova 😀

 7. Kimberly says:

  Men inte behöver du väl ha hockeyfrilla för att vara McGyver?
  Jag menar visst orginalet hade ju det, men allt uppgraderas ju nuförtiden så dagens McGyver måste ha någon modernare frisyr!

 8. Iofs 😀 Vilken frisyr skulle McGyver 2010 ha tro? (Snälla, säg “emo”!)

 9. pärlbesatt says:

  Spork eller ännu hellre en liten Victorinox. Har alltid en sån med mig. Men så är jag nån slags muminmamma också, har både plåster och annat sånt i väskan förutom kniven (nifen, som jag höll på att skriva).

 10. Plåster har jag såklart, och skavsårsplåster och kirurgtejp och öronproppar och.. ja, du fattar. Men någon fickkniv har jag nog inte haft sedan den jag hade kom bort för säkert 15 år sedan :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *