Att skapa ordning skapar kaos – en analog iPhone i bilder

Hela dagen igår och hela förmiddagen idag har jag jobbat med en sak som ska få mig att ha bättre ordning: Jag har väckt liv i min gamla filofax. Den har hängt med sedan gymnasiet, och fram tills jag blev utbränd var det min allra mest livsnödvändiga pryl. Jag kallade den för min hjärna. Nu när jag rotade fram den igen var den sliten, och dessutom har jag tröttnat på det fula mörkblå tyget – så jag pimpade den.

Även om jag inte har någon iPhone, så har jag en ordentlig kalender igen. Det kommer jag verkligen att behöva nu när jag ska börja jobba. Påminnelser kan jag ha inlagda i mobilen, men jag behöver en kalender som ger en snabb överblick över en vecka i taget, och det duger varken handdatorn eller mobilen till.

Det är bara ett litet problem: När jag gjorde den glömde jag bort att äta middag, sova, packa upp min väska, äta frukost och ta min medicin. Dessutom har jag plötsligt skrivbordet fullt av pysselsaker och golvet fullt av piprensare efter en liten olycka när jag skulle gräva fram paljettasken.

Att skapa ordning skapar kaos. Det är så varenda gång jag får ett ryck och gör något som jag inbillar mig ska hjälpa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, NPF, NPF-hantering, Personligt and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Att skapa ordning skapar kaos – en analog iPhone i bilder

 1. Rikkert says:

  Precis – en får inte alls samma överblick i t.ex. mobilen!
  Och det är ett elände av och till att enda sättet att få ordning är att först ställa till med kaos – det är extra svårt när en har inneboende som bör få kunna ta sig fram i hemmet…

 2. LeoB says:

  “Att skapa ordning skapar kaos.” – Har du copyright på den eller kan jag använda den?

 3. Rikkie: Jag vet. Smartphones har iaf bättre möjligheter, men “osmarta” telefoner har verkligen usla kalendrar, iaf min. Men jag har inga inneboende som tur är 😉

  Leo: Varsågod 🙂

 4. vegangeekgirl says:

  Hög igenkänningsfaktor där, varje gång jag har försökt städa ser det värre ut efteråt. Renare visst men om möjligt ännu stökigare eller i alla fall stökigt på nytt spännande vis.

  Skulle vilja ha en iPhone min Samsung Omnia och jag kommer inte alls överens, det är inte det jag begriper mig på den för det gör jag hyfsat men jag lyckas aldrig fått till det med pekskärmen hur jag än jag kalibrerar den blir det alltid fel.

  Jag har försökt med analoga varianter men det fungerar bara ett tag, sen glömmer jag den, tappar bort den sen ligger den i något hörn och samlar damm medan viktiga datum kommer och går har jag den på telefonen kan jag ringa den när jag inte hittar den. Visserligen har jag svårt att avgöra varifrån ljud kommer men lite hjälp är det ju.

 5. Det bästa med att ha kalendern i telefonen som jag ser det är att man kan ställa in larm så man blir påmind, men kalendern i min telefon (SE W660i, eller något sånt) är inte användarvänlig för fem öre. Så synd på en annars rätt bra mobil…

 6. LeoB says:

  Klart man måste bli påmind. Det går ju inte att hitta en anteckning i kalendern i mobilen …

 7. Susanna says:

  Jag brukade också kalla min kalender för “min hjärna” när jag gick i gymnasiet, då skrev jag massor i den hela tiden. Och så skrev jag i sånt som jag planerade att göra men som inte blev av (med bläckpenna), vilket gjorde att kalendern blev extremt kladdig och nästan oläsbar ibland. Nu skriver jag mest in vilka lördagar jag ska jobba på, när jag har semester eller om jag ska på kalas hos nån, etc. Utan kalender skulle jag glömma bort allt utom var jag bor, och så skulle jag gå till jobbet på semestern och vice versa. 🙂

 8. Ja, förr skrev jag massor i den. Tex. kunde jag skriva ner idéer, citat etc. i den, alltså på den dagen jag fick den idén. Det gjorde att veckorna blev otroligt fullklottrade. Nu har jag en blogg istället att dagboka i 😉

 9. Rikkert says:

  Det var därför jag började älska Tippex ;D (står inte ut med blyertspennor!)

 10. Jag har insett att jag borde börja använda tippex jag med, men jag har nog fått tag på billig skit från ÖB, för den smular bara och har sönder papperet :/

 11. Men blir du inte alldeles grå om handen när du skriver med blyerts? Det blir jag, och det stör mig mer än bläckkletet. Dessutom blir papperet så geggigt och svårläst med en massa blyertssmet.

  (Det KAN förstås ha att göra med att jag föredrar mjuka blyertsstift, möjligen HB. Hårda stift raspar mot papperet så obehagligt)

 12. vegangeekgirl says:

  Jag använder bara stiftpennor de är mycket enklare för vanliga träpennor måste jag ha precis nyvässade så det blir bara irriterande. Så jag har inte lyckats bli grå om handen.

 13. Alltså, jag använder också bara stiftpennor, men jag blir grå ändå. Hela sidan av handen, och om jag har en långärmad tröja blir den också grå. Fast det kanske beror på hur man skriver, och hur mycket?

 14. LeoB says:

  Kanske kan du videofilma när du skriver så vi får en förklaring till varför din tröja blir grå? 😉

 15. Hahaha, jag tror jag kan räkna ut det: Jag kladdar. Massor. Fyller hela papperet.

 16. Hahaha, great minds think alike 😉

 17. Allica says:

  HAHA stoor igenkänningsfaktor!Så fort jag får för mig att ordna upp saker slutar det med att det möjligen är ordning i ett skåp men oredan i resten av lägenheten är ännu värre.
  Har en känsla av att jag inte är kapabel till att ha ordning överallt, min hjärna kan helt enkelt inte räkna ut hur jag ska gå tillväga.

 18. Nej, jag har gett upp. Det kommer aldrig att bli ordning på mig, för det är liksom inte jag. Det har tom. mitt boendestöd konstaterat, utan att vara det minsta uppgiven eller bitsk.

Leave a Reply