Mindre bröst, mindre höfter – och mer självförtroende

Immanuel med skägg

Att ta självporträtt tar tid, det vet jag ju. Ungefär en 50-60 bilder brukar jag få ta innan jag hittar en eller två som fungerar. Därför hann jag inte mer än att lägga in dem i datorn innan boendestödjare M dök upp. Vi har inte setts på över en månad, så vi ägnade en del tid åt att lägga upp planer för hösten.

Jag berättade att jag äntligen fått ett operationsdatum, och hon blev såklart jätteglad för min skull. Vi pratade om könskorrigeringar ett tag – tvångssteriliseringar, transfobi, självkänsla – men sedan kom vi in på mer praktiska saker, som jobbgrejer, städning och matvanor.

Strax innan hon skulle gå frågade hon om jag inte behövde köpa lite nya kläder nu när jag ska börja jobba – eftersom jag har så stora kläder jämt. Hon sa att jag bara har blivit smalare och smalare, “i synnerhet sedan du blev karl”. Visst har jag fortsatt att tappa kilon även efter att jag började med testosteron, men det är nog också mycket det att jag vågar visa mig i lite tightare kläder nu. Jag har mindre bröst och mindre höfter, och mer självförtroende.

Immanuel med skägg

Efter att hon gått kom jag på att jag faktiskt inte behöver gömma mig alls snart. Det där med att gömma mig i stora tröjor är över när jag väl blivit av med brösten. Jag kommer inte ens att använda binders längre. En märklig känsla, men fantastisk. Jag tror inte att jag har fattat det än.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in Bilder, Hormonbehandling, Kirurgi, Puberteten, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Mindre bröst, mindre höfter – och mer självförtroende

  1. Måste bli jätteskönt när du väl kan gå runt i en tajt tröja utan binder under! 😀

    Mitt självförtroende sitter nog litegrann i axlarna. Ju bredare axlar ju större självförtroende. 😉

  2. Ja, det ska bli härligt 😀

  3. Ser, förvånad, att du könar henne och konsekvent skriver HON istället för HEN?
    Har hon sådana preferenser och det är av respekt för detta, eller är det ex litterärt experiment?
    😛

  4. Både och 😛 Hon har faktiskt kommit ut som kvinna inför mig, så därför skriver jag hon 😉

Leave a Reply