En vecka till operation: Jag tror på ett liv innan 30

Om mindre en timme är det torsdag: en vecka kvar till operationen. Det börjar sjunka in, fast det tog två veckor. Idag satt vi och planerade resan. Jag har en lista i min filofax på saker jag måste göra innan:

 • Boka biljett
 • Tvätta
 • Bunkra upp mat (konserver och frysta grönsaker)
 • Se till så jag har bra kläder lättillgängliga (tex. tröjor och skjortor som man inte drar över huvudet)
 • Läsa på
 • Städa (Tex. snubblade jag på hörlurssladden idag. Jag var nära att ramla, och sladden gick sönder. Sånt vill jag slippa när jag dels är lullig på smärtstillande och dels inte kan ta emot mig ordentligt om jag ramlar)
 • Fixa vattningsanordning till växterna
 • Packa
 • Ställa i ordning runt sängen
 • Ställa ner saker som står högt upp tex. i köket, så att jag når dem
 • Rösta
 • Planera min 30-årsdag (21/9)

Jag börjar fatta att jag ska opereras, men ändå är det fortfarande lite overkligt. När jag åker ner har jag binder på mig. När jag åker hem är den utbytt mot blåmärken och bandage. Det jag önskar mig i 30-årspresent – förutom världsfred, butler/pojkvän och en HTC-nånting-telefon, såklart – är en bättre regering och att operationen och läkningen går bra.

Jag minns vad jag sa när jag kom ut från utredarens mottagning första gången och hoppade jämfota av glädje framför tv-kamerorna: “jag kommer att ha ett liv innan jag fyller 30”. Det har jag redan, och om inget oförutsett inträffar – peppar peppar – kommer jag dessutom att känna att två stenar har lyfts från mitt bröst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in Kirurgi, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to En vecka till operation: Jag tror på ett liv innan 30

 1. pew says:

  ett tips till.

  ta bara med d absolut livsnödvändigaste!
  Jag var bortrest under ett par dagar innan open vilket gjorde att jag hade packning för kanske en vecka med mig, och jag kan säga att det verkligen inte var kul att kånka på d ens ner till entren där mina föräldrar hämtade mig. en väska som innan open kändes som 1 kg kändes efetråt som typ 50. om en ska åka kommunalt kan d ju vara klokt att tänka på.

 2. Ja, jag ska ha så lite med mig som möjligt: Ombyte, skjorta, necessär, hörlurar och det vanliga krafset (plånbok, nycklar, mobil etc). Dessutom tänker jag låta S bära väskan redan från början när vi ska hem, för egentligen ska man ju undvika att bära och lyfta så mycket som möjligt.

  Nu önskar jag att jag kommit på att byta patientkort, för förra gången jag var dit upptäckte jag att de stod fel namn på patientbrickan – OCH fel landsting…

 3. “Pojkvän/butler” – haha, är det typ samma sak i din värld? Du låter som en mansgris! *lol*
  Lycka till!

 4. chris says:

  det kommer att gå så bra och vi hejar på dig! kom tillbaka och blogga sen ba. love!

 5. Reb says:

  Lycka till! Det kommer att gå superbra!

 6. Kaia says:

  Åh, är så glad för din skull! Lycka till med allt.

 7. dp: Japp, och jag fattar inte varför jag är singel 😉

  Tack alla 🙂

 8. Tofflan says:

  Håller alla tummar jag har att allt ska gå bra så att du snart får MÅ bra!

 9. Elias says:

  Instämmer med de andra, glad för din skull! Hoppas allt går riktigt bra och att du inte kommer ha alltför ont efter operationen.
  /Elias

 10. Maldita says:

  Det kommer att gå bra, det hoppas jag verkligen! Jag håller tummarna och ska heja på dig. Men jag är inte direkt en cheerleader, det är snarare “ÖÖÖH-ÖH-ÖH-ÖÖÖH-ÖH!!! *klapp-klapp klapp-klapp-klapp*”-hejande som jag behärskar.

  …nej, jag ska inte skrika som en fotbollshuligan. Men jag ska hålla tummarna för dig. Jag är väldigt glad för din skull! 🙂

 11. Maldita: Låter macho 😉 Men tack alla, återigen 😉

 12. Pingback: Plastkort parerar plattbröstbristsparanoia « trollhare

 13. Pingback: Smulor i sängen och svamp på pinne: Operationsförberedelser « trollhare

Leave a Reply