Plastkort parerar plattbröstbristsparanoia

Igår såg min att-göra-innan-operation-lista ut såhär:

 • Städa
 • Fixa vattningsanordning till växterna
 • Packa
 • Ställa i ordning runt sängen
 • Ställa ner saker som står högt upp tex. i köket, så att jag når dem
 • Rösta
 • Planera min 30-årsdag

Idag la jag till:

 • Fota min bara överkropp och ta måtten, så jag har något att jämföra med sedan
 • Tvätta mina binders en sista (?) gång
 • Äta hälsosam mat
 • Sova ordentligt
 • Ta reda på om det finns något bra falafelställe i Linköping
 • Köpa en badsvamp på pinne (eller i alla fall en badsvamp – pinnen går att fixa)
 • Fixa en ny patientbricka, eftersom de ville se den sist jag var i Linköping.

Jag har redan en patientbricka, som de fick se sist jag var där – men det står fel namn, fel adress och fel hemlandsting på den. Jag har inte visat den på flera år ju, men eftersom jag inte fanns i deras register så ville de se den då. Trots att det var ett halvår sedan har jag inte fixat en ny, men nu måste det bli av.

Om jag inte fixar den innan jag åker ner, så finns det risk att det namnet hamnar i några papper någonstans, och att någon kanske använder det namnet om mig när jag är där. Självklart matar det också min noja över att bli misstagen för att vara tjej under operationen, och vakna upp med en bröstförstoring istället för en bröstborttagning.

Den nojan är en trygg noja, eftersom jag kan skratta åt hur fånig den är. Såna nojor är bara bra. Det hindrar mig från att noja över verkliga risker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

This entry was posted in Kirurgi, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Plastkort parerar plattbröstbristsparanoia

 1. Minou says:

  Lugn: de gör ett nytt kort till dig i receptionen i Linköping!
  Du kan med lugnt hjärta stryka det från listan!

 2. Gör de? För när jag var där sist sa de att jag skulle fixa det i mitt hemlandsting.

 3. yevonde says:

  Jag fixade mitt i receptionen på SÖS, i mitt landsting, verkar troligt att man måste göa det där man är skriven. Men samtidigt fånigt – allt är väl datoriserat ändå. Lycka till med operationen! 🙂

 4. anna says:

  Önskar dig lycka till med din operation! /Anna*

 5. Nobody says:

  Jag fick en patientbricka på Linköpings sjukhus för några år sedan, trots att jag tillhör ett annat landsting, så det borde inte vara några problem. Vad ska de göra, de kan ju inte gärna skicka hem dig igen, bara för att göra en plastbricka…?

 6. Så man kan få en patientbricka fast man tillhör ett annat landsting? Det utgick jag ifrån att man inte kunde…

 7. Jonathan says:

  Lycka till med operationen!

  När jag opererades i november förra året behövde jag ingen patientbricka och de frågade heller ej om det ( tack och lov, för i mitt landsting gör de inte såna längre och har ej den apparaten kvar heller)

 8. Daniel says:

  Lyyyycka tilll!!!!

 9. Du behöver verkligen inte oroa dig för det där med att de skulle göra fel typ av bröstoperation! De operationerna har ju nämligen olika namn, och vilken du ska göra står på papprena. Bröstförstoring heter “augmentationsplastik” och bröstborttagning heter “maskektomi”. 🙂

 10. love says:

  Håller också alla min tummar för att det ska gå bra!

 11. Mr Disco says:

  När turen har kommit till mig så tänker jag försöka ta reda på vad de väger för att kunna veta vad min nya “normalvikt” är. Funderar på om det går att räkna ut med hjälp av rymdmåttsuträkningsprincipen för en kon, plus att man tar reda på vad densiteten är för fett. Hur nördig jag än känner mig har jag dock inte kommit till skott än. Men, men, det finns ju viktigare saker. Det där med att ordna med maten t ex, när man är vegetarian eller vegan är ju superviktigt eftersom andra oftast inte kan hjälpa en. JAG hade lagt till, förutom hälsosam mat -energirik mat – sojaost, chips, jordnötssmör (eller jordnötter kanske inte tillåts på sjukhus? Eller vänta, du kanske menar mat att ha hemma? Jag skulle definitivt försöka smuggla med nåt till sjukhuset med, om man får…(sjukhusmat liksom..)) et c, men så är jag ju blodsockerfallens okrönte hjälte med! Du verkar förnuftig. Jag följer med spänning utvecklingen (eller ska jag säga avvecklingen ; )) och hoppas på fin läkning och effektiv smärtstillning!

 12. Jodå, jag har tänkt ta med mat till sjukhuset, för säkerhets skull. Det gör jag ju alltid när jag reser. Men inte jordnötter, och på ett sjukhus skippar jag nog nötter öht. Men kex och torkad frukt och sånt.

 13. Systerdyster says:

  Plastkortet används bara till att stämpla upp diverse papper så det är inte livsviktigt. I värsta fall får de skriva för hand. Vet inte om jag vill hålla tummarna, det vore lite som att tro att det INTE skulle gå bra. Jag opererade ryggen för ett par år sedan och inte en enda av de farhågor jag hade före besannades. Men OK. Jag håller tummarna för säkerhets skull för jag vet hur vansinnigt läskigt det känns. 😀

 14. Pingback: All I want for 30-årspresent is Gudrun « trollhare

 15. Moa says:

  Lycka till!
  och noja nummer två var helt klart värd att skratta åt :p

 16. Pingback: Pre-post-op-depression « trollhare

Leave a Reply