All I want for 30-årspresent is Gudrun (for president)

Jag röstade idag, och det blev… nej, det blev inte dramatiskt, det kan inte ens jag påstå – även om jag älskar att överdriva. Men blodvite uppstod faktiskt: Jag snubblade till på en trappa som var i vägen när jag kom ut från den gröna skärmen, men jag föll inte. Det gjorde inte ett dugg ont och gör det fortfarande inte, men när jag kom hem upptäckte jag en mycket liten blodsdroppe, och att tån var lite, lite svullen och därför mörkrosa – precis som min röst.

Japp: det blev F! till riksdagen och V till kommun och landsting. Jag är inte medlem i något parti, men F!s svar på min enkät om HBTQ-frågor fick mig att bli förälskad. Jag ska snart sätta mig och skriva ihop enkätresultatet i sin helhet, och jag försöker vara opartisk. När jag skrev frågorna var jag inte övertygad alls själv, men det är dags att komma ut nu: Det är ingen hemlighet att jag under sommaren har blivit mer och mer imponerad av Feministiskt initiativ.

Gråt allians av vårt hat (youtube)

Särskilt mycket mer drama än en skrapad tå blir det antagligen inte i en vallokal i Sverige, och jag får hellre röda sår och rosa tår än blåmärken av att rösta. Nästa söndag kommer jag antagligen att halvligga i sängen och vila upp mig efter operationen, så det är skönt att ha röstandet undanstökat. Två dagar senare fyller jag 3o. Jag vill se Gudrun som statsminister; hur naivt det än är önskar jag mig just det i födelsedagspresent.

Tillägg: Filmen är ingen “officiell F!-video” eller något, men texten i sin helhet sammanfattar min kluvenhet inför valet. Titeln är kanske magstark, men lyssna på innehållet istället.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Politik, Val 2010 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to All I want for 30-årspresent is Gudrun (for president)

 1. nya flickrummet says:

  Åh!♥ Jag önskar också att du får det! Och jag med, fast jag inte ska opereras eller fylla tretti.

 2. Andrea says:

  Gudrun skulle bli en suverän statsminister! Men jag tror att jag ska rösta på Miljöpartiet den här gången, det känns som att det viktigaste just nu är att bli av med Alliansen. Mp låg väl närmast F! i din enkät?

 3. Andrea says:

  Underbar variant på “Eclipse of the heart” förresten.

 4. MarySaintMary says:

  Jag skulle också vilja rösta på Fi, men jag känner som Andrea. Det är viktigare att Alliansen förlorar makten. Så det blir V.

 5. Ja, jag har också funderat rätt mycket på det. Det fick mig att tveka rätt länge. Men så var det någon som påpekade att om F! iaf får 2,5% så får de partistöd.

  MP ligger rätt nära, ja, och V också. Men för egen del är jag besviken på att MP har rört sig så långt åt höger på sistone.

 6. Pingback: Valets olika (avig)sidor « Fi Västra Götaland

 7. Veronika says:

  Du är den andra jag hör som lyckats skada sig under röstningen. Min kusin skar sig på val-lapparna.

 8. vegangeekgirl says:

  Mmm gilla, den videon var bra. Bort med alliansen!
  Jag vet vad jag skall rösta på, mest spännande för mig det här valet är att jag för första gången står med på en valsedel, kommunlistan, 15:e plats så den är knappast valbar men ändå!

 9. Ylva says:

  Måste hålla med dig om att Gudrun är en fantastisk politiker. Jag har annars svårt att lita på dem, men hon känns mer sann. Nu fick du mig att vilja rösta på F!.

  Fick förövrigt en jättefin pin av Grön Ungdom. Det står “Du är inte ditt kön” på den. Den kändes så jag. *glad* Alla borde få sådana.

 10. Pingback: Tvångssteriliseringar, tvångskönande och andra transfrågor: Hela listan på partierna (HB)T-politik « trollhare

 11. Åh! En sån pin hade jag velat ha jag med 🙂

Leave a Reply