Tandläkarskräck och diagnosrädsla

Det är det bästa jag hört på länge. Det kan tillochmed vara det bästa jag hört någonsin om det jag kallar neurofobi:

“De som är rädda för diagnoser är de som säger att de inte har hål i tänderna, trots att de inte varit hos tandläkaren, trots tandvärken.”

Idag håller jag tummarna för Victoria, som själv redan har en ADHD-diagnos och idag ska försöka starta en neuropsykiatrisk utredning för sin dotter – och som mitt i nervositeten får ur sig en så klarsynt formulering.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Funkispolitik, Internet, NPF, NPF-hantering, NPF-vård, Psykiatri, Psykologi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tandläkarskräck och diagnosrädsla

 1. hallor says:

  (skriver fran ett engelskt tangentbord, dvs inga prickar)

  ja jag tyckte bara att det var skont att fa min diagnos, inte for att det egentligen forandrade sa mycket, utan att det helt enkelt gjorde det lattare att veta hur man kan forhalla sig till saker.

  apropa inget egentligen, men jag tankte bara tipsa om en ny (well, fran i somras) tv serie om Sherlock Holmes som utspelar sig i nutid. Och han ar asexuell och langt fran neurotyp! Han sager sjalv att han ar hogfunktionell sociopat, men han har aven egenskaper som gor att han passar bra in nanstans pa autismspektrat (han har tex memorerat hela londons vagsystem, inkl vilka gator som ar enkelriktade och var det finns trafikljus och hur lange man behover vanta vid varje.)

  Sherlock: But her daughter died YEARS ago! Why would she still be upset?
  Watson: …
  Sherlock: Not good?
  Watson: A bit not good, yes.

 2. Hahahaha, det låter väldigt aspigt, ja 😀

 3. Hallor says:

  förresten. jag har funderat väldigt mycket på en sak, för jag tycker mig kunna se mönster, och jag tänkte bara höra vad du tror om saken: tror du att det finns samband mellan aspie, trans (eller andra köns-variationer), och ev asexualitet?

 4. Virrig says:

  Visst är de underbart när man får veta varför saker och ting inte har fungerat i livet och få reda på att man är faktiskt INTE dum…. Själv har jag klarat av min första termin på komvux med betyg efter många många misslyckade försök…. 🙂

 5. Mmm, det är en fantastisk känsla 😀

Leave a Reply