Immanuel goes “Kära Örebroare”

Mamma ringde tidigare ikväll. Hon hade antagligen sett mina tweets från när jag planerade de kommande resorna, och sett att jag skrev om Katrineholm:

– Har du varit i Katrineholm nu, alltså?

– Ja… Eller, nej, vänta! Det har jag ju inte. Alltså, jag ska dit nästnästa vecka.

– Okej, så var har du varit den här veckan?

– Få se nu… I måndags var jag i Nyköping, och i onsdags i…i… Var var jag?

Tänker intensivt för mig själv:

Västerås? Nej, det var flera veckor sedan. Borlänge? Nej, det var samma resa som Västerås. Örebro? Nej, dit ska jag samma vecka som Katrineholm ju. Norrköping? Nej, herregud, det var ju i höstas jag var där. Men visst var det någonstans däromkring? Sörmland, eller hur?

Hm. Vad gjorde jag i den-där-stan? Det kanske får mig att minnas.

Gick nästan vilse för att solen sken så starkt att jag inte visste varifrån den kom. Tjuvlyssnade på ungdomars samtal på biblioteket och tyckte att jag hängde med – tills jag upptäckte att det inte var på svenska de pratade. Gick förbi en kyrka vid en snötäckt å; väldigt vackert. Bodde på det där hotellet där Beatles har bott, och fantiserade om Lennon… Just ja!

Kommer på det:

– Eskilstuna!

Japp. Jag var i Eskilstuna. Det är därför jag har Kent på hjärnan ju. Däremot är det inte Eskilstunas fel att jag inte minns stan.

Det finns en anledning till varför jag brukar undvika att nämna IRL vilken stad jag är i: Jag är rädd att säga fel. Och varje resa, inför den första föreläsningen, inbillar jag mig alltid att jag åkt till fel stad; att jag bara fått för mig att det var Nyköping jag skulle till, att jag egentligen skulle till Norrköping, och såna saker.

Men – peppar peppar – hittills har jag faktiskt aldrig åkt till fel stad, fast det är fem månader sedan jag började resa runt. En smärre sensation, bara det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in Föreläsningar, Personligt, Resor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Immanuel goes “Kära Örebroare”

 1. Jag skulle nog också röra ihop saker och ting om jag reste så mycket som du gör. 🙂

 2. Jag är faktiskt uppriktigt förvånad över att jag inte har lyckats tappa bort mig alldeles en enda gång. Jag är nitisk med förberedelserna, det måste vara det 🙂

 3. Anne-Marie says:

  Hej!

  En Katrineholmare här 🙂
  Ser fram emot din visit i våran stad..

 4. Alexander says:

  Hej! Fan att man inte hörde om att du skulle till Nyköping annars kunde man ju ha hälsat på dig!
  Stort fan av din blogg ju 😛

 5. Alexander says:

  Nje vänta- Nej haha lol Ehm jag och att läsa rätt är lite jaaaa.

 6. Åh, tack 🙂 Jag har inte hunnit uppmärksamma alla resor i bloggen innan det är dags. Och vill ju inte heller att det ska låta reklamigt 🙂 Men det kommer nog fler tillfällen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *