Ett halvår postop – in i garderoben

Idag är det exakt ett halvår sedan jag opererades. Idag är också den första dagen efter operationen som jag bemödat mig att faktiskt lägga in ren tvätt i garderoben.

De första två månaderna klarade jag nästan ingenting; de dagar jag lyckades föra handen till munnen för att få i mig mina värktabletter räknade jag som bra dagar. Men efter att jag varit på akutbesök hos kirurgen släppte mycket. Jag kunde röra mig igen.

De följande tre månaderna började jag långsamt fixa grundläggande saker hemma: Jag lärde mig att klä på mig, kamma håret, duscha, gå och handla, köra diskmaskinen, tvätta och sopa. Men jag avstod fortfarande från “lyx”, som att byta sängkläder, dammsuga, vattna kaktusarna – och naturligtvis även att lägga in ren tvätt. Den samlades istället en liten back mitt i vardagsrummet, som snabbt blev överfull. Där grävde jag sedan fram det jag behövde, plagg för plagg.

Den senaste månaden har jag fått både energi och smidighet tillbaka. Jag behöver inte längre hushålla med krafterna och vara rädd att inte orka med något viktigt ifall jag använder armarna till något “onödigt”.

Jag mår såklart mycket bättre nu. Allt är så annorlunda – utom en sak: Mina kurvor.

graf över bröstkorgsmått 2009-2011: över respektive under bröstenDet är lite småroligt att det faktiskt inte syns särskilt tydligt att jag blivit av med brösten, om man enbart tittar på måtten. Jag hade ju väldigt platta – men ändå stora – bröst den sista tiden.

Huvudsaken är i alla fall att det känns bättre nu. Min boendestödjare hade helt rätt i det hon sa för några dagar sedan:

“Jag har förstått att du inte är så mycket för garderober”

Hon syftade lika mycket på min öppenhet som på att jag hellre har saker i oordning framme på ett bord och en tom garderob, än hivar undan allt och gömmer det i garderoben.

Men det är nog ett friskhetstecken att emellanåt ägna sig åt lyxstädning, som att lägga in ren tvätt. Jag har saknat det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Hormonbehandling, Kirurgi, Kroppstankar, Personligt, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *