Min man är snygg i cykelkorg

Syster säger sig förstå varför folk stirrar på mig och Dramaqueen. Att ha en cykelkorg på toppen av en dramaten är tydligen udda.

Fattar inte att inte fler har det: cykelkorgar som är så praktiska. Men jag antar de flesta använder riktiga resväskor när de ska packa mycket – och att de flesta som lever med en (eller flera) dramaten ser den som en väska, och inte som en cykel/husbil/äkta make.

This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

14 Responses to Min man är snygg i cykelkorg

 1. Ankan says:

  Never ever, ever, ever!!!
  “Men det hade väl varit praktiskt!” tjatade Kajsa. “Kommer aldrig att hända! knorrade jag. Inte förrän de uppfinner en modell som är estetisk tilltalande även för dem som är under 85!” Illa nog att man tvingas gå med rollator när man är 35, komma här och pressa på med en cykelkorg också…!? Lite upprörd blir man. Ge mej en låda med lock, gärna i svartmålad metall med något psykedelisk mönster i alla regnbågensfärger och en hållare för muggar eller flaskor på sidan. Varför finns det inga sådana? Måste ta reda på det… Kan se den praktiska fördelen med en korg men då ska den fan-ta-mej se lite fräsig ut. Jag älskade både mormor och farmor högt men jag tycker det är lite tidigt att gå i deras fotspår. Cykelkorgen får vänta 50 år till, tills dess släpar shoppingkassarna i hjulen på rollatorn men är man en tjurskalle så är man! =)

 2. Jag hade nog inte tänkt så mycket på det om jag såg det, hade nog bara utgått ifrån att det handlar om en person som oväntat behövde packa jättemycket och inte äger nån riktig resvärska med hjul.

 3. Varför måste du ha en Dramaten förresten, varför räcker det inte med ryggsäck? Kan du inte berätta för oss nyfikna vad du egentligen fyller Dramaten med? Själv tycker jag en ryggsäck räcker gott och väl, om man inte ska vara borta nånstans en hel vecka eller mera.

 4. Malin says:

  Personligen ser jag “Dolly” (min egen dramaten) som en ovärderlig, terränggående livräddare. Tack för tipset om cykelkorg ovanpå – det ska jag prova vid tillfälle!

 5. Ankan: Vad sägs om att hotta upp den med en pingvintuta?

  http://trollhare.wordpress.com/2011/01/15/en-dramaqueen-i-koppel-och-pingvin/

  DP: Det är mest jobbgrejer: böcker och papper. Kanske borde blogga om det.

  Malin: Ja, de är underbara 😀 Fast det är inte så lätt att sätta på en cykelkorg på de flesta moderna, som har rundade handtag, kan jag förvarna om. Jag har ett platt, brett handtag men har ändå fått böja till hakarna på korgen så att de är vridna mot mitten, för att de ska sitta bra.

 6. Okej. Jag brukar som mest ha laptop, två böcker, matlåda och necessär. Det är nog min max-packning. Och det går i ryggan.

 7. Freja says:

  Cykelkorgar är superpraktiska, tror snart de slår ut handväska…..

 8. Dp: Men diverse olika papper och tusen pennor då? Och kläder? Jag har alltid varit snål med packningen, men numera reser jag tungt…

 9. Pingback: I magen på en Dramaqueen | trollhare

 10. dam i tofflor says:

  Det är oftast bättre hjul på dramaten än på resväskor och ryggsäckar har ju inga hjul alls! Då blir det ju tungt ju!

 11. dam i tofflor says:

  Ps: Gillar din hatt! 🙂

 12. Ja, enda nackdelen med dramaten är att de inte tål så jättetung last, och att tygväskan inte är så slitstark som de flesta resväskor. Dramaqueen har btw ännu större hjul än de flesta dramatenmodeller; typ barnvagnshjul. Det är en fördel vid 1. oplogad snö 2 vattenpölar 3 trappor.

  Jag skulle vilja ha en väska som är slitstark och vikttålig som en bättre resväska, men med stora hjul och toppmatning som en dramaten. Det hade varit perfekt.

 13. vegangeekgirl says:

  Om jag inte hade sett DramaQueen i verkligheten hade jag mest funderat över hur du gör för att undvika att cykelkorgen trillar ner och sprider sitt innehåll..

  jag undviker dramatenväskor eftersom mina axlar inte är helt förtjusta över att jag drar saker efter mig på det där viset.

 14. Jag drar bara Dramaqueen om hon är lätt lastad eller tom, i annat fall skjuter jag henne framför mig. Mycket mer ergonomiskt, plus att man har bättre kontroll när man passerar hörn, kanter etc. Och om man (iaf jag) har ryggsäck så ramlar den av axeln om man går med armen bakom sig. Så det är inte bara en pose på bilden, det är så jag kör 🙂

Leave a Reply