Han är lesbisk

Filmkväll. Vi ser Newcastle; en australiensisk film som av omslaget att döma mest handlar om att visa upp halvnakna killar under förevändningen att det handlar om en surftävling – men som visade sig ha betydligt mer djup än så.

Med munnen full av popcorn försöker Dennis beskriva en bitter och aggressiv machokaraktär:

– Han är lesbisk, tycker jag.

För några sekunder är jag i alla fall fullkomligt övertygad om att det är precis det Dennis säger. Jag är på vippen att pika honom för att ha fördomar om flator, när jag inser att det nog inte var det han sa.

Dennis påstår att han sa att killen i filmen är “läskig”, inget annat. Han påstår också att min freudianska felhörning säger mest om mig.

This entry was posted in HBTQ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Han är lesbisk

 1. Mellanvärld says:

  Hur kan en kille vara lesbisk?

 2. Freja says:

  Fast om lesbisk innebär att vilja ha sex med kvinnor borde varje hetero machokille kunna kategoriseras som lesbiska… Om inte annat skulle det snurra om en del i deras hjärnor om de fick det epitetet….

 3. Mikusagi says:

  Lesbisk är en mentalitet och en kultur.

 4. Jag håller med Miku, tror jag 🙂

 5. Mellanvärld says:

  Och jag som trodde det hade med sexuell läggning och kön att göra…

Leave a Reply