Ser han ut som en trosa?

Firar Dennis födelsedag en dag försent, på restaurang. Dennis mamma och mormor, och vännerna L och R är också där. Vi har ett fönsterbord, och Dennis mamma tittar efter två personer som går förbi på trottoaren. Hon säger att den ena av dem “ser fransk ut”. Jag svarar:

– Snarare hipster, eller vad det heter.

– En hippie?

– Nej, hipster. Jag har fått höra att jag ser ut som en hipster flera gånger, så jag lärde mig det ordet. Som in-

“Som indie var på 90-talet, tror jag” skulle jag säga, men blev avbruten av L:

– Är inte hipster en trosa?

– Jo… Det är det ju. Men gud. Har jag tagit fel på ord alltså?

– Jamen, det är väl en trosa? En sån med låg midja? Heter det inte så?

– Ja, haha, du har rätt! Det är en trosa. Gud, nu har jag gjort bort mig tror jag.

– Ser han ut som en trosa?

*jag får ett fnittersammanbrott*

Och så lär jag mig, för sjuttioelfte gången, att inte använda ord som jag inte är helt säker på. Visserligen hade vi tydligen båda rätt om ordets betydelse – ‘hipster’ kan syfta både på en klädstil och på en trosmodell – men det krävdes inte mycket för att jag skulle bli övertygad om att jag precis gjort en freudiansk felsägning.

Faktiskt förvånar det mig såhär i efterhand att jag inte hade fel. Det hade varit väldigt typiskt mig att tro att jag för en gångs skull kunde ett inne-ord, när jag egentligen blandade ihop det med underkläder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in Personligt, Psykologi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Ser han ut som en trosa?

 1. Stackars Immanuel… är så rädd att göra fel så du TROR att du gjort fel t o m när du gjort rätt! 😀

 2. Jag tror ALLTID att jag gjort fel 😉

 3. Jo det märks, även när du postat inlägg på seriöst jättekonstiga texter som ingen människa begriper och frågar “är det bara jag som inte förstår det här? Beror det på att jag är autist?” 😉

 4. Tofflan says:

  Tack, nu har jag lärt mig nåt nytt! Jag tillhörde dem som trodde att hipster enbart var en trosa! 😛

 5. Har ni sett den här? http://hipsterhitler.com/ Hitler som hipster.

 6. plastbaronen says:

  Åh, intressant! Kan avslöja att jag inte alls kände till det ordet. Varken för trosa eller subkultur 🙂

 7. Det betyder typ en person som hela tiden vill vara först med det senaste, men som inte heller vill vara som alla andra… Så fort “alla andra” har snappat upp en trend har hipstern flyttat vidare till nästa.

 8. Ja, så har jag också uppfattat det. Så var det väl att vara “indie” på 90-talet, tror jag (det var jag inte heller. Har aldrig begripit det där med trender)

 9. “Indie” var väl mer stabilt, man lyssnade t ex på en viss musikstil om man var “indie”. Medan en “hipster” byter musikstil hela tiden, för hen måste konstant uppdatera sin smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *