Min kropp – en kaffefabrik

Äntligen förstår jag varför jag aldrig har känt lukten av kaffe i Gävle. Folk säger ju att det ofta luktar kaffe här, när vinden ligger på från Gevalia.

Jag har tänkt att jag inte har varit tillräckligt mycket i Gävle för att ha känt det, eller att det är mitt dåliga luktsinne som ställer till det. Mitt luktsinne är allmänt udda, det vet jag ju. Men först nu förstår jag att jag faktiskt har känt lukten av kaffe massor av gånger. Jag har bara inte fattat att det är kaffe.

För mig är lukten-man-känner-i-Gävle-ibland som nybakat tunnbröd, eller kanske mer exakt: som när man eldar i stenugn. Och eftersom jag är väl medveten om att jag ofta blandar ihop lukterna av svett och rök, har jag alltid tagit för givet att lukten jag känner då och då i Gävle är min egen svett. Först idag när jag upptäckte att den faktiskt också luktade lite som bränt socker förstod jag att det rimligen inte kunde vara min egen kropp.

När det luktar kaffe i Gävle luktar det inte kaffe för mig. Det luktar som min svett, förklätt till brödbak. Och även om jag gillar lukten av nybryggt kaffe, och inte har något emot lukten i Gävle, så gillar jag inte smaken av kaffe. Det smakar ju svett. Detta förklarar en hel del.

Men då är frågan: tycker andra att mitt svett luktar kaffe? Och är det på grund av att min kropp har en egen kaffefabrik som jag har ADHD?

This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

8 Responses to Min kropp – en kaffefabrik

 1. Haha, vilka härliga resonemang ^^

 2. Nobody says:

  Kan inte påstå att jag tycker kaffe och svett luktar lika, däremot svett och LÖK! Fick bekräftat att det inte bara är jag som tycker lök påminner om svettdoft, när en systerdotter (6 år) kom när jag hackade lök, med kommentaren: “Blä, det luktar mamma-svett”. 😀
  Däremot smakar inte lök som svett, som tur är. 😉

 3. Mikusagi says:

  Jag har aldrig smakat svett! Jag undrar hur det smakar…

 4. Nobody: Jag förstår likheten. Det finns ju olika sorters svett, och en del luktar lök. Fotsvett luktar som burkchampinjoner. Men trots det tycker jag att burksvamp är något av det godaste som finns…

  Miku: Har du aldrig svettats så mycket att det runnit ner i munnen på dig? Eller att du råkat torka dig om munnen med en genomsvettig arm?

 5. Mikusagi says:

  Jag svettas inte så mycket…

 6. Mikusagi says:

  Eller rättare sagt, det är bara bröstkorg och armhålor som blir svettiga, och det är kroppsdelar som inte kommer i kontakt med min mun.

 7. Aha, ok. Ja, det är liksom sällan man råkar slicka sig i armhålan av misstag.

 8. Jag har haft svett i munnen, men det smakar väl inte så mycket mer än salt bara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *