Vuxna luktar inte hallon

Flaskor med Barnängens schampo-balsam och duschgel, i en duschhylla

Barnängen Barn För kids Balsam Schampo Härliga hallon.

Barnängen Barn För kids Dusch gel Pigga päron.

Dessa flaskor hittade jag i duschen hos mina föräldrar; antagligen är det mina brorsbarn som lämnat dem där. Bortsett från särskrivningen av “Dusch gel” är de väldigt noga med språket. Det är väldigt viktigt att vara övertydlig när det gäller att förklara att innehållet i flaskorna endast är för barn. Man behöver tillochmed ta till svengelska: “För kids”, för säkerhets skull, ifall folk tror att “Barnängen Barn” är ett skrivfel.

För tänk om en vuxen skulle råka använda en flaska med nalle på. Det skulle ju vara fruktansvärt. Tänk om det skulle finnas vuxna människor som gillade att det doftade hallon och päron när de duschade. Det är ju nästan perverst.

Fast egentligen är det fantastiskt att serien innehåller ett enda schampo: Det med rosa kork och etikett. Det är bara småbarn som kommer undan med sånt. Kanske är det därför produkterna måste profileras så hårt som enbart ämnat för barn: för att inga vuxna ska få för sig att rosa hallon är könsneutrala för dem. Man måste ju tänka på de stackars vuxna som kan bli helt vilse i sin könsroll om de kommer på att det finns pojkar och män som gillar rosa hallondoft.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Barn och genus, Bilder, Genus, HBTQ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Vuxna luktar inte hallon

 1. evelina* says:

  Du skriver så underbart. Provocerande och glatt om livets vindlande vägar!!

 2. Johnny says:

  Jag brukar använda barnprodukter för att jag är överkänslig mot parfym och sånt, men jag tror att de har skrivit både BARN och FOR KIDS för att också turister som kommer hit ska kunna köpa produkter som passar för barn. Och jag tror inte att det är något begränsande det där med att det står barn – det är snarare så att de visar att VI ÄR MINSANN ANPASSADE FÖR KÄNSLIGA BARN TILL SKILLNAD FRÅN ANDRA MÄRKEN MED KONSTIGA DOLDA ÄMNEN. Typ som att Mitt Val Vegetarian inte försöker hindra icke-vegetarianer från att ta det utan mer att TITTA HIT VEGETARIANER – NÅGOT FÖR ER!

  Men jag förstår hur du tänker – det finns så många som snarare hindrar andra från att köpa saker, som “strumpbyxor FOR WOMEN” – som att det finns något land där strumbyxor marknadsförs som en herrprodukt. I wish! Men när de skriver “for women” på en sån sak så är det verkligen en varning till män att försöka sig på att köpa det till sig själva. Sådant borde förbjudas.

 3. Det står inte “for kids”. Det står “för kids”. Det var det som fick mig att börja fundera över flaskorna till att börja med.

 4. Hallon som luktar så in i helvete gott!

 5. Kimberly says:

  Använde alltid barn schampoo och dusch gel innan. Nu har jag gått över till parfymfritt för att stå ut med mig själv.

Leave a Reply