Hellre byxlös än rådlös

Samtal med mig själv, en sen kväll när jag precis beställt några grejer på nätet och ska betala:

– Immanuel, var har du gjort av plånboken?

– Vadå, den är väl där den alltid är: fastkedjad i jeansen så den inte kommer bort.

– Var är jeansen då?

– De har jag ju på mig… nej, just ja. Det var ju för svettigt när jag kom hem med torkställningen och allt.

Försöker komma på var jag var när jag tog av mig jeansen. Letar igenom alla rum två gånger; från skåpet ovanför kylen där jag la upp godiset jag köpt, till tvättkorgen (även kallat “golvet bredvid sängen”), till jobbhyllan i hallen där det samlas alltför mycket icke-jobbrelaterad bråte, till den fortfarande delvis ouppackade väskan från Pride och den nästan helt ouppackade väskan från Queertopia, till verktygsskåpet och dess filialer bredvid datorn och i hallen, till soffbordet där ren tvätt brukar samsas med böcker, till trådbackarna som står i klungor på golvet med kirurgtejp och tavlor och allt däremellan, till strykbrädan som stått framme sedan juli och sedan blivit en avställningsyta som ständigt är i vägen…

Skrattar hysteriskt några minuter åt att byxorna är borta. Kliar mig i huvudet. Kollar ett par gånger att jag verkligen inte har jeansen på mig, för säkerhets skull. Ger till slut upp och betalar prylarna med internetbanken istället, men kan inte sluta grubbla.

– Men Immanuel, är du helt säker på att du verkligen fick jeansen med dig när du gick från Rusta i eftermiddags? Det kan inte vara så att du glömde kvar jeansen inne i affären? Sådär som man brukar glömma plånböcker och tröjor?

Jag är ganska säker på att jag hade byxorna på mig när jag kom hem igår. Jag hoppas verkligen det, i alla fall. Helt klart är att jag behöver hålla aningen bättre ordning här hemma, för jeansen och plånboken är fortfarande borta såhär morgonen efter.

Dessutom borde jag lära mig att lyssna på min far. Han blev nämligen av med sina shorts en gång, när en inbrottstjuv på ett hotell snodde hans plånbok medan vi sov – och med dem även de enda shorts han hade med sig. Det var förvisso säkert tio år sedan fasadklättraren på Gran Canaria slog till, men så sent som i somras sa pappa till mig:

– Man ska inte kedja fast plånboken i byxorna; då blir man bara av med byxorna också.

Jag borde lära mig av pappas misstag, som sagt. Men för sent: Den enorma röran i min lägenhet har slukat mina favoritjeans – bara för att plånboken satt fast i dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in NPF and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Hellre byxlös än rådlös

 1. Freja says:

  Hahaha, ibland kan det vara bra att lära av sina föräldrar… Det låter som om du bor som jag. Samma tvättkorg, samma praktiska strykbrädsyta….. Jag skrev ett inlägg i går och länkade till dig, hoppas det var OK?

 2. Tessan says:

  Men har du hittat dem då?! Nu känner jag att jag kan få svårt att sova om jag inte får veta slutet på mysteriet! 😛

 3. Freja: Jo, bra skrivet! 😀 (det är alltid helt ok att länka 🙂

  Tessan: I eftermiddags upptäckte jag att de låg på en stol bakom pysselbordet – det mest avsides och otillgängliga hörnet i hela lägenheten (man måste typ dra in magen tre gånger pga trång passage, hoppa över två prylhögar och luta sig över en jättekartong för att nå dit – och där tyckte jag tydligen att byxorna skulle ligga?). Så byxorna och plånboken kom tillrätta till slut. Men jag började bli nervös 😛

 4. Mia says:

  Dags att fixa hjälpmedlet “find-one-find-all” å sätta fast en i byxorna? 😉
  Själv har jag såna till två olika nyckelknippor samt plånboken, men skulle även behöva ha till mobil å hemtelefon också..de har nämligen en förmåga att försvinna precis innan de ska laddas (varför komma ihåg det i tid liksom 😉 ) å då går det ju inte ringa till dem heller för att kolla vart de är. Skulle behöva en sån i varje ägodel jag har förresten!
  Skrattar gott och igenkännande till detta inlägg! Här finns en halvt packad väska kvar sen semestern, men rätt praktiskt för ska iväg om 2v och behöver då inte packa allt igen..gäller se fördelarna med sina egenheter 😀

 5. Jo, jag har tänkt det, men att sätta fast dem i byxorna låter dumt, såvida den inte tål att tvättas i maskin 😉 Jag vet att du menar att man ska ta loss den då såklart, men mitt minne… 😉 Och de grejer jag oftast tappar bort är viktiga papper. Däremot skulle den passa bra på måttbandet, för det förlägger jag jämt, och på skruvmejseln och på källarnyckeln 🙂

 6. Vilket underhållande inlägg! Väldigt kloka ord från din far också må jag säga!

 7. Susanna says:

  Vad skönt att du hittade både byxorna och plånboken till slut! 🙂 Å vad jag känner igen mig när jag läser om saker som du tappar bort och sen hittar på oväntade ställen, men det har jag ju redan skrivit om i denna blogg fast det var ett tag sen nu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *