Ett år på små rosa moln

image

Tidigare ikväll jagade jag solnedgången genom stadsparken. Molnen var knallrosa och himlen lavendellila. Kändes passande, med tanke på dagen: imorgon är det ett år sedan maston.

Ifjol stod jag i fönstret i flera veckor, och tittade ut på hösten som kom och gick. Med överansträngda bröstmuskler efter operationen, kunde jag knappt skriva sms eller få i mig medicin – än mindre öppna en dörr. Jag längtade efter att få se solnedgången utan ett skitigt fönster emellan, och efter att få se färgerna innan löven föll av – eller att bara få andas frisk luft. September är den bästa tiden på året.

Det jag inte kunde göra för ett år sedan, det tar jag igen idag – med råge. Jag föddes fem dagar innan min trettioårsdag. Sedan dess har jag svävat på de där rosa molnen som seglade över himlen ikväll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

This entry was posted in Bilder, Kirurgi, Transitionsdagbok and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ett år på små rosa moln

 1. alfapetsmamma says:

  Grattis på födelsedagen! Vad fort tiden går!

  Tänkte faktiskt på just dig idag när jag läste David Eberhards “Normalt- från vansinnesdåd till vardagspsykoser” (om jag minns titeln rätt), där han bl.a. skriver om könskorrigeringar och bokstavsdiagnosers under- och överdiagnostiseringar. Ofta håller jag inte med, men det är ändå intressant läsning.

 2. Vad härligt att känna så! Grattis på födelsedagen!

 3. plastbaronen says:

  David Eberhards “Trygghetsnarkomanerna” tycker jag är bra. Visst känns det som att han överdriver lite men han har en poäng.

  Vad är det du inte håller med honom om? Har han gått från relevant samhällskritik till att gå med i “Allt vi säger och gör nuförtiden är fel”-klubben eller?

 4. alfapetsmamma says:

  I Normalt-boken finns mycket som känns väldigt relevant och tänkvärt. Samtidigt känns en del som Nu ska jag röra om i grytan, skitsamma hur… Och så finns det en del om diagnostisering av npf, som jag ställer mig frågande till.

  DOCK, och det är nog så viktigt, han kan mycket väl ha rätt i det han säger, och han modifierar det jag uppfattade som lite väl mycket åt Kärfve, KMR och Anna Wahlgren-hållet med just deras åsikter och hur tossigt sånt är… Så jag fortsätter att läsa och ser hur slutbetyget blir.

  Plus att mina invändningar kan komma sig av att jag bokstavstolkar det han säger, medan han säger nåt som låter ganska tillyxat men ska förstås på annat sätt, som inte jag begriper… 😉

 5. Jag har inte läst något av Eberhard, men känner att jag borde…

 6. alfapetsmamma says:

  Gör det, jag tror nog det skulle komma intressanta blogginlägg ur det. 🙂

 7. Immanuel skulle va nice om du kan svara på några frågor D: kan du bara skriva typ hej lr något så att jag få din mail på hotmailen 😛

Leave a Reply